Šta je novo?

Newegg.eu????

moto tomo

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
620
Moja oprema  
CPU & Cooler
R7 5800X3D - Artic LF III 280
Matična ploča
MSI B550 Tomahawk
RAM
2x16GB Crucial 3200@3800 15CL
GPU
ASRock RX 7800 XT Steel Legend
Storage
1T Kingston A2000, 2T Solidigm P41 Plus
Zvuk
Fosi Audio K5, Superlux HD 681, Edifier R1700BT
PSU
Seasonic Focus 650W
Kućište
4000D Airflow
Monitor
Dell S2721DGFA
Pristup internetu
  1. Optički internet
Newegg можда у Европи :banana: :banana: :banana: Надам се да нас рачунају у Европу и наравно да цене буду барем приближно Америчким. Овим би наше гуликоже од продаваца-дилера морале да спусте цену или да нестану :-devil-: http://www.dailytech.com/Article.aspx?newsid=2780

Drugacija je taxacija, carine, porezi i sta vec ne, koliko ja znam to je osnova razlika u cenama izmedju evrope i amerike

MrSa je napisao(la):
Drugacija je taxacija, carine, porezi i sta vec ne, koliko ja znam to je osnova razlika u cenama izmedju evrope i amerike

Prvo sto treba skapirati jeste da su cene na netu u usa, pa i neweggu bez poreza. Stim na umu, i razlike nisu tolike kolike se sada "prosecnom peri/miki/lazi" cine.

Poslednja izmena:
stim da sr ima i carinu i porez i rizicno slanje, pa suma sumarum i na usa cene kad se to doda, bude skuplje nego sto je ovde |>

Plus ne daj Boze reklamacija neispravnih komponenti(koliko to traje...)

Па још пакети који (по преласку наше границе) "калирају" у транспорту...

Sasa je napisao(la):
Prvo sto treba skapirati jeste da su cene na netu u usa, pa i neweggu bez poreza. Stim na umu, i razlike nisu tolike kolike se sada "prosecnom peri/miki/lazi" cine.
hoces da kazes da ameri sve cene pishu bez poreza? - ti kad kupis nesto oni ti zaracunaju porez na sumu koju su naveli na sajtu/oglasu?? koliki je taj porez?

kovacm je napisao(la):
hoces da kazes da ameri sve cene pishu bez poreza? - ti kad kupis nesto oni ti zaracunaju porez na sumu koju su naveli na sajtu/oglasu?? koliki je taj porez?

Da bas to. Porez zavisi od drzave do drzave, negde je 0, a negde je 20%.
+ na tu cenu ide shipping.
Zakljucak, cene koje placaju ameri i nisu toliko svemirske koliko izgledaju na sajtovima poput newegg-a. Jesu bolje, naravno, ali nisu koliko izgledaju na prvi pogled.

cisto da demistifikujemo shipping. kosta 5$ i donose ti kartu na noge u roku od 3 dana.

Chinaski je napisao(la):
cisto da demistifikujemo shipping. kosta 5$ i donose ti kartu na noge u roku od 3 dana.

Nekad je i dzabe, a nekad je 20 dolara. Zavisi od gabarita, ko ga radi, da li je u pitanju neka akcija itd.

porez kada se kupuje na neweggu se placa u tri savezne drzave. to su one drzave gde je newegg registrovan kao kompanija i gde ime skladista sto znaci 1+2.
newegg ima potpisane ugovore sa fedex-om i ups-om tako da je siping uglavnom manji nego sto bi bio inace, recimo za plazme i sl...

Broz je napisao(la):
porez kada se kupuje na neweggu se placa u tri savezne drzave. to su one drzave gde je newegg registrovan kao kompanija i gde ime skladista sto znaci 1+2.
Da, ovo me je Broz naucio 😉

Dakle, suma sumarum, porez moze da bude i 0 din/€/$, a shipping 5-20-ak $... sto je, kad uporedimo cene sa ovdasnjim, opet prilicno povoljnije. Da ne pricamo o vec pomenutim akcijama, mail rebate-ovima i slicnom, kada moze da se prodje jos dosta, dosta povoljnije (ko je pomenuo 157$ sa 2GB DDR500 memorije krajnje brand-name proizvodjaca?)... a da i ne pominjemo uvek aktuelnu stavku koju bas i nemamo u ovoj napacenoj zemlji - izbor.

Hm sve je to lepo samo ste zaboravili na jedno.
Da nasa carina otvara sve posiljke koje imaju vrednost
vecu od 30 $.
A to je uvedeno bas zbog toga sto su ljudi masovno poceli da
narucuju preko nekermana, eBay-a itd.
Valjda ranije nisu otvarali ako je vrednost ispod 100 $.
Tako da je moj ortak neznajuci porucio procesor za
laptop koji je naso povoljno na eBay-u i kad je platio
carinu i ostalo bolje da ga kupio ovde.
Naravoucenije je da se na IT robi loseg kvaliteta koja se
uvozi kod nas uzimaju jako lepe pare pogotovo kad je
dignut PDV ponovo.
Realno neko uzima lep kajmak i sto bi on sad dozvolio da ja dobijem recimo
Athlon 64 3800+ za AM2 socket za 130 evra kad ce mi ga ovde prodati
za 200 evra ili recimo Intel Conroe 6300 za 160 evra.
Tako da momci i devojke samo se nadajte.
Jos smo mi veliko selo!
:wave:

CAR je napisao(la):
Da, ovo me je Broz naucio 😉

Dakle, suma sumarum, porez moze da bude i 0 din/€/$, a shipping 5-20-ak $... sto je, kad uporedimo cene sa ovdasnjim, opet prilicno povoljnije. Da ne pricamo o vec pomenutim akcijama, mail rebate-ovima i slicnom, kada moze da se prodje jos dosta, dosta povoljnije (ko je pomenuo 157$ sa 2GB DDR500 memorije krajnje brand-name proizvodjaca?)... a da i ne pominjemo uvek aktuelnu stavku koju bas i nemamo u ovoj napacenoj zemlji - izbor.

Ne znam da je ikome palo na pamet da je kod nas nesto jeftnije 🙂.
Naravno da je na zapadju povoljnije, ali je poenta da ne treba gledati samo reklamiranu cenu na sajtu, ima dodatnih troskova koji osetno uticu na cenu. Naravno, ne toliko da ove nase postanu bolje, ali opet, osetno.

Cene su tamo daleko daleko bolje i stvar je u velicini trzista, konkurenciji i kupovnoj moci potrosaca....

Sasa koji dodatni troskovi kad je drug kupio laptop i izasao ga je tamo 500e manje nego sto isti kosta ovde? (ne ulazim u to sto mu ga je neko doneo nego pricamo o krajnjoj ceni tamo i ovde).

Ser_Zile je napisao(la):
Cene su tamo daleko daleko bolje i stvar je u velicini trzista, konkurenciji i kupovnoj moci potrosaca....

Sasa koji dodatni troskovi kad je drug kupio laptop i izasao ga je tamo 500e manje nego sto isti kosta ovde? (ne ulazim u to sto mu ga je neko doneo nego pricamo o krajnjoj ceni tamo i ovde).

Jel ti citas ? 🙂
Porez i shiping 🙂

bubu63 je napisao(la):
Valjda ranije nisu otvarali ako je vrednost ispod 100 $.
Da, tako je bilo... sad gledaju sve posiljke cija je vrednost preko 20€.

Lesinari...
bubu63 je napisao(la):
Tako da je moj ortak neznajuci porucio procesor za
laptop koji je naso povoljno na eBay-u i kad je platio
carinu i ostalo bolje da ga kupio ovde.
Pa da, ali ukoliko trazi Opteron 146/148/165/170... taj CPU za laptop... neki X2... bilo sta od toga, od te "egzotike", koja nikada nece videti rafove radnji kod nas - onda mu u svakom slucaju ne gine porucivanje iz inostranstva.
Koliko god da ga kostalo.
bubu63 je napisao(la):
Jos smo mi veliko selo!
Nikada grad necemo ni postati...

Nazad
Vrh Dno