Za ploču možete da birate, ASRock B650M-HDV/M.2 ili ili PG Lightning ili Pro RS, od Gigabajta B650M-DS3H ili Gaming X...ima ih u mATX i ATX varijantama, sa ili bez WiFi...pristupačne i dovoljno dobre za gejming mašinu.
Od procesora ima Ryzen 7600 (non-x) ili možda 7700 (non-x), u Srbiji potonji može da se nađe za 220e u OEM varijanti. 7600 je dovoljan, u suštini.
Ne znam da li u CG imate pristup Thermalright kulerima, ako imate odlični su za male pare. ID Cooling su takođe dobri i jeftini. Za te Ryzene i gejming ne mora nešto besno...
RAM: 2x16 GB DDR5 6000 CL30 ili CL32...GSkill i Kingston ih imaju, verovatno i neka druga marka.
SSD...ne znam šta sve imate tamo i po kojoj ceni. Kingston KC3000 je bio jeftin i dobar, recimo. Možeš da iskombinuješ 500GB + 1TB kao u tvom spisku ili opali jedan drajv od 2TB. Samo da ima TLC NAND, koji god uzmeš...
Napajanje je ok, mislim. Dovoljno za nešto poput RX 7800XT, recimo, ili 4070 (Super), probajte da uklopite njih ako možete. Gledajte da uzmete što jaču grafiku za gejming mašinu, koliko dozvoljava budžet naravno.
Kućište je skupo za to što jeste. Ima i bolje provetrenih po manjoj ceni. Gledajte da ima mesh prednju stranu, ne mora nešto fancy. RGB i ostale gluposti su nebitne. Računajte na neka 2-3 ventilatora napred i 1-2 pozadi da izbacuju vazduh...ako kućište nema dovoljno imate Arctic P12/P14 PWM PST ventove, jeftini i dobri.