Šta je novo?

Hardver New PC

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

pisheas

Poštovan
Učlanjen(a)
16.08.2017
Poena
55
Moja oprema  
Mobilni telefon
iphone 13
Steam
https://steamcommunity.com/id/DritanJunior/
Pristup internetu
  1. Optički internet
Drugu treba novi PC, ja sam mu nesto sklepao, budzet do 1600e, valja li ista ovo ? PC za gaming nista 4k ono ovo 😂

Prilozi

• IMG_7403.png
    IMG_7403.png
    204 KB · Pregleda: 127
Ja bih smanjio cpu a povećao gpu, bar na 6700 xt

PC za gejming a budzet za graficku i za ssd i kuciste isti.
Kreni iz pocetka, ako je za gejming onda veci fokus na graficku, manje na procesor, kuciste, ssd.
Takodje cene na tom sajtu su poprilicno visoke, mozda da probas neku bolju ponudu da nadjes?

Kao sto rekose, smanji procesor a pojacaj grafiku, ssd samo KC3000 1TB, kuciste nadji nesto jeftinije i napajanje kosta poprilicno, moze i za manje.

такође, матична је непотребно скупа. избором добре B650 плоче, уштедећеш 150 евра.

Za ploču možete da birate, ASRock B650M-HDV/M.2 ili ili PG Lightning ili Pro RS, od Gigabajta B650M-DS3H ili Gaming X...ima ih u mATX i ATX varijantama, sa ili bez WiFi...pristupačne i dovoljno dobre za gejming mašinu.

Od procesora ima Ryzen 7600 (non-x) ili možda 7700 (non-x), u Srbiji potonji može da se nađe za 220e u OEM varijanti. 7600 je dovoljan, u suštini.
Ne znam da li u CG imate pristup Thermalright kulerima, ako imate odlični su za male pare. ID Cooling su takođe dobri i jeftini. Za te Ryzene i gejming ne mora nešto besno...

RAM: 2x16 GB DDR5 6000 CL30 ili CL32...GSkill i Kingston ih imaju, verovatno i neka druga marka.

SSD...ne znam šta sve imate tamo i po kojoj ceni. Kingston KC3000 je bio jeftin i dobar, recimo. Možeš da iskombinuješ 500GB + 1TB kao u tvom spisku ili opali jedan drajv od 2TB. Samo da ima TLC NAND, koji god uzmeš...

Napajanje je ok, mislim. Dovoljno za nešto poput RX 7800XT, recimo, ili 4070 (Super), probajte da uklopite njih ako možete. Gledajte da uzmete što jaču grafiku za gejming mašinu, koliko dozvoljava budžet naravno.

Kućište je skupo za to što jeste. Ima i bolje provetrenih po manjoj ceni. Gledajte da ima mesh prednju stranu, ne mora nešto fancy. RGB i ostale gluposti su nebitne. Računajte na neka 2-3 ventilatora napred i 1-2 pozadi da izbacuju vazduh...ako kućište nema dovoljno imate Arctic P12/P14 PWM PST ventove, jeftini i dobri.

Свака част Клинте, обелио си образ
Хтео сам и ја, додуше краће, ал ме она текма од синоћ испразнила скроз (било је ту и пића).
Потписујем сваку реч и блага допуна,
Постоји и Рајзен 7600 без интегрисане графике,
Под именом 7500f , и ту би уштедео још тридесетак евара.

Графика, Rx 6800 минимум, rx 7800xt пуна капа, rtx 4070 super, ако инзистираш на Нвидији.

Nazad
Vrh Dno