Šta je novo?

new Mac Pro

Ha! Bravo!!! To je trend, samo se krećem u korak sa vremenom ;)

Ne, ali bez zezanja, niste ni svesni (možda i jeste) koliko je svaki biznis postao mobilan. Čak i neki tradicionalno statički poslovi (razni dizajneri, programeri, projektanti i sl.) u svetu se polako miču ka polu-mobilnim. Opisao sam slučaj mog druga, koji ako ne ode kod klijenta "na noge" ne može da završi posao a do juče je sedeo u toploj sobi, vrteo se u fotelji i radio. Stalno slušam priče ljudi (mojih bivših kolega) kako zaglave u saobraćajnom kolapsu u velikim gradovima i kako im to remeti i posao i privatne planove, ovako izađe ranije sa posla dok nije gužva, ponese "posao" kući. Koliko god na prvu loptu izgleda bezveze njima sigurno nije.

Ja sam mobilan već 8 godina i ne mogu da zamislim sebe kako sedim ceo dan za jednim stolom i radim :)
Ne treba mi MacPro ali laptop, pametni telefon i tablet i to je to.

Ја сам програмер и док само радим са кодом... било који Мекбук ми је феноменална машина, поготово ови нови са Haswell процесорима па им батерија траје 6+ сати.
Међутим, када год морам да упалим PS на било ком Мекбуку, пожелим да се самоубијем. Слажем се са тобом да је за доста тога апсолутно довољно да имаш Мекбук али са екстерним монитором.

OWC је урадио видео како да се замени процесор на новом Мac Pro рачунару:

[youtube]KL4mCc0C64Q[/youtube]

Међутим, када год морам да упалим PS на било ком Мекбуку, пожелим да се самоубијем.

Zašto, zbog male rezolucije ili ti je presitno? Ne znam koji macbook imaš, na 15" može da se stavi 1920x1200, bez vidljivog pada oštrine, a to dodje isto kao na sadašnjim 24" monitorima.

Ja imam 13" i njegova native rezolucija je 1280x900 (na 2560x1600 displeju. Znaš to naravno, nego da napišem da sve bude detaljno objašnjeno :)), ali ga držim na 1680x1050.

Zašto, zbog male rezolucije ili ti je presitno? Ne znam koji macbook imaš, na 15" može da se stavi 1920x1200, bez vidljivog pada oštrine, a to dodje isto kao na sadašnjim 24" monitorima.
Ja imam 13" i njegova native rezolucija je 1280x900 (na 2560x1600 displeju. Znaš to naravno, nego da napišem da sve bude detaljno objašnjeno :)), ali ga držim na 1680x1050.

Због мале резолуције... без обзира на ретина оптимизацију, једноставно је лоше искуство. Поготово још ако ти није доступан миш већ мораш све преко тачпеда... општенародновесељеунајави :D
Имао сам rMBP15 и мени је 1920х1200 било преситно да бих могао да користим рачунар да програмирам на истом... као што ми је 1680х1050 преситно на 13ци.

Hvala na pojašnjenju.
Jes', touchpad za photoshop nikako ne ide :)

Meni su preporučene rezolucije na mekbukovima prekrupne, tj malo toga mi staje na desktop, doduše razumem da je nekome sitno. Ja sam malo poremećen za to izgleda, glavni laptop koji koristim mi je 1920x1080 na 13 inča i navikao sam na to. Još nisam oslepo' :)

Vrh Dno