Šta je novo?

Nevidi svoju workgroup

JXL

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
301
Problem je u tome da kada kliknem na network treba da vidi svoju workgroup, ili ako je i vidi izjavljuje mi da nema pristup.
Imam win XPPro na tri masine i one su svicem umrezene, verzija xp je proverena i na dve masine je blanko instalirana. Nije bilo nikakvog dodatnog podesavanja. Prilikom setovanja lokalne mreze na sve tri masine je isti naziv radne grupe, share file and print. To sam bar sto puta radio. Firewall iskljucen....
Problem je u tome sto cas radi a cas neradi mreza, racunari se cas vide a cas nevide ( vise se nevide ), zbunilo me je to sto nevidi svoju radnu grupu, jer znam da kada je mrezni kabel iskljucen iz kompa, sam windows vidi svoju radnu grupu i samog sebe. Nisam probao da iskljucim mrezni kabel iz kompa. To cu danas posle podne probati.
Ja sumnjam na svic da brljavi jer mi se nesto slicno desavalo ili mozda mrezni kablovi nisu dobro odradjeni pa cas ima kontakt a cas nema.
Da li neko zna dobar program za ispitivanje kapaciteta protoka kroz mrezu tj. hocu da izmedju dva kompijutera proverima koliki je maksimalni kapacitet prenosa podataka i stabilnost veze izmedju njih.

Zbog nesavrsenosti (ni blizu) Windowsa nekad zeza to sto zeza kod tebe.
Probaj da pingujes kompjutere, ako nece onda ti je problem u kontaktima,
malo je verovatno da je svic u pitanju.
Ako pinguje a ne vide se kroz Windows, onda ti je on sam, ili nisi nesto
podesio kako treba.
Nije lose da deinstaliras drajvere za kartice, pa sve ispocetka.
A za proveru ti je najbolje i najjednostavnije WindowsComander 6.0
pa kopiranje sa mreznog direktorijuma na lokalni, a WinCmd kaze koliki
je protok podataka.

A sta znaci "nevidi"? :D

BTW, program koji trazis se zove DU meter. Iscrtava ti grafik prenetih podataka, pa mozes da vidis koliko ide i gde su rupe i prekidi.

Hvala svima resio sam problem!!!

Prvo kotakti nisu bili u redu. A kada sam ih popravio onda nisu mogli da pristupe glavnom racunaru, iako su ga videli. Neko je pre mene instalirao BlackIce na glavnom racunaru gledao sam njegova podesavanja i trebao bi da dopusti pristup ali nije.

RESENJE ubio BlackIce.
Sada mreza leti!!!!!
Interesantno da kada nesto nije u redu sa mrezom, kablovi ili svic, racunar nevidi samog sebe, a kada odspojis kabel iz racunara onda bi trebalo da vidi samog sebe!!!!

imam slican problem koji me bas ubija
na ploci imam 2 mrezne Mravell i Nvidia
na MARVELL mreznoj je prikacen jedan komjuter (2) a na Nvidiji je komsijin kompjuter (3)

problem nastaje kada su obe mrezne aktivne(kada su prikljuceni kompovi) ne prolazi ping ni prema jednom od racunara (2,3)
medjutim kada iskljucim komsiju sa Nvidjie onda sve radi ok izmedju kompjutera (1 i 2)

i sinoc je sve proradilo izmedju sve 3 kompjutera a jutros nece

firewall iskljucen na svim masinam je XP + SP2

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno