Šta je novo?

Neverwinter Nights pitanje

Učlanjen(a)
01.12.2004
Poena
319
Posto sam se uspesno navukao na igricu usred ispitnog roka :D Imam jedno pitanje. Upravo sam odradio save game, i iugasio igru. Trenutno sam doneo sva cetiri elementa za lek, poceli su da mucjkaju lek, i onda ona dva fegeta Fenthick i onaj na D... su poludeli i pobegli kroz neki portal sa lekom. Mene zanima, koliko traje igra, deluje mi da se prica tek razvija i da cju overiti od kliktanja :D Koliko sati efektivnog igranja treba da se obrne igra? Mislim samo na prvi deo, bez naredne 2 expanzije...

Ima jos dosta, preciznije jos 3 chaptera.
To sto si ti zavrsio je 1. chapter, sto znaci jos 3x tako.
Sedi, igraj i uzivaj

E, da si ti ziv i zdrav.... ti si tek zavrsio prvi chapter. Ostadoseti jos samo 3 :D.

Inace to koliko ti vremena treba zavisi od toga koje qvestove sve resavas, ako ides da resavas ove sporedne... oprosti se i od sledeceg ispitnog roka.

NWN ima oko 70 sati efektivnog igranja :)

off-topic
jel neko probao fields of battle(I mod za Witch's Wake)?

Od igica nema hleba

Majstor^Zivota je napisao(la):
Posto sam se uspesno navukao na igricu usred ispitnog roka :D

Brate uci skolu inace ima da lupas pecate i da te zezaju cio zivot. Za meni je vec kasno ali TI se spasi !!!!!!!!!!!!!
:wall: :wall: :wall: :wall:

Bojan Novakovic je napisao(la):
E, da si ti ziv i zdrav.... ti si tek zavrsio prvi chapter. Ostadoseti jos samo 3 :D.
Realno, drugi je najveći (i najsmor). Zadnji je najkraći.

NWN je odlična igra. Jedino mene smara šro su mi sve one pećine, tamnice i ostale prostorije kojima tumaraš nekako iste pa me posle dužeg igranja smori... ali ipak ima lepu priču i sviđa mi se. Ipak po tom pitanju Baldurs Gate je nezamenjiv ali... 180 sati efektivnog igranja, a ako uklučimo to da rešavaš sporedne kvestove... he he :D.

PS. Za one koje ne znaju pod efektvinim igranjem se ne podrzaumeva samo to da si zaseo za kom već i da unapred tačno znaš šta u igri treba treba da uradiš.

Ma jeste, 800 sati.
Igra ima ~40 sati za original, + ~12-14 sati za 1. expansion, + ~30 sati za drugi expansion.
Sve u svemu 1000 sati...
Brojke su naravno ukoliko ne znas gde je sta i sta sluzi cemu. Kad sam igrao Nevera po drugi put sa drugim karakterom trajao je znatno krace od gore pomenutih cifara
Kad bolje razmislim ima 1500 sati...

E ****** sada :D Pa jel cju taman kada dodjem do kraja recji svom unuku, "mali gde ja stadoh ti produzi" :D Ne bojte se za ispitni rok... imam jos 2 da ocistim godinu... moze to i u septembru :p

Naravno, prave brojke su one u drugom redu, ono 800, 1000 i 1500 su mala ironija na trend produzavanja iz prethodnih postova :)
Majstore Zivoto, slobodno igraj, u principu 1. exp. nemoj ni da prelazis, ****** je, ali 2. expansion moras obavezno da igras jer je to remek delo sa kojim original ne moze da se nosi.

Majstor^Zivota je napisao(la):
E ****** sada :D Pa jel cju taman kada dodjem do kraja recji svom unuku, "mali gde ja stadoh ti produzi" :D Ne bojte se za ispitni rok... imam jos 2 da ocistim godinu... moze to i u septembru :p
Računaj da će ti trebati jedno dve nedelje, ako svaki dan igraš po par sati...
NWN je prvi put vrlo interesantan, uprkos smornim deonicama... tek kad ga pređeš, vidiš koliko je linearan, ali tad je kasno :)

Jok, prvi je krsh. Drugi, Hordes of Underdark umnogome prevazilazi original i neverovatan je po svim pitanjima, da nema endzina nikad ne bih rekao da je isti rpg u pitanju

Bojane, svi smo već naučili da kuliramo filipenka, nauči i ti.
Eh, da mi je sad vremena da gulim Baldurs Gate...

Ajde samo mi objasni sta lupetas morbiuse, molim te? I sta si rekao po bilo kom osnovu na temu?
I mozes li me nauciti kako da tebe iskuliram while you're at it?

@Majstor Zivota
Naravno, najbolje ce kao i uvek biti da sam probas expansione kad zavrsis Never i vidis sta ti odgovara. Znaj samo da ti za 1. treba lik koji krece ispocetka tj. od 1. nivoa, expansion je (uslovno) kratak i lak. Drugi exp. moras krenuti sa likom 15. nivoa, mnogo je tezi u svakom smislu - gomila zagonetki koje nisu bas tako lake na prvi pogled, teske borbe, jaki protivnici, NEVEROVATNO zamisljena prica, posebno kad se vracas iz pakla koji btw nije gomila vatre, uzarenog ulja i sl. vec nesto drugo
Naravno, najbolje je da predjes oba expansiona ali ako ti je vreme faktor moj ti je savet da se fokusiras na drugi

Dakle, kad zavrsis probaj, naravno, oba expansiona i sam vidi sta ti odgovara. Mislim da je to najbolje

Jeste li vi ozbiljni oko tog BG-a ili sta? Ja sam mislio da uzmem da igram, imam i prvi i drugi i expansion, nego ste me sad istripovali oko vremena igranja!!

3,4, meseca?

mnemonik je napisao(la):
Jeste li vi ozbiljni oko tog BG-a ili sta? Ja sam mislio da uzmem da igram, imam i prvi i drugi i expansion, nego ste me sad istripovali oko vremena igranja!!

3,4, meseca?

Evo upravo zbog ovoga sam gore i govorio o svemu, a onda dobijem odgovor da lupetam, a tacno sam znao da samo zbunjuju ljude bezveze.

Eve' vako, mnemonice. Kao prvo ti nemas BG a zatim i jedan i drugi expansion za njega jer 2 expansiona za njega ne postoje. Za njega postoji samo 1 expansion. Postoji i BG2 i expansion za njega (BG = Baldur's Gate)
Ti verovatno imas Neverwinter Nights i 2 expansiona za njega. Za njega su vazece cifre iz mog gornjeg posta koje cu da ponovim:
Igra ima ~40 sati za original, + ~12-14 sati za 1. expansion, + ~30 sati za drugi expansion.

Sulude cifre od 3-4 meseca sa 200 sati igranja se odnose na Baldur's Gate koji sa Neverwinterom nema veze. Sem sto se i tamo tuku macevima i magijama po D&D pravilima.

filipenko, ja sam samo pozvao čoveka da te iskulira kako ne bi ulazio u još jednu raspravu koje ti toliko voliš. Ništa ti čini mi se nije slađe nego da se pojaviš sa stavom koji je suprotan od stava svih ostalih i onda ga braniš dok svi ostali ne izgube interesovanje.
Umesto što nabijaš hiljade postova nepotrebnim raspravama, nauči malo da kuliraš i respektuješ tuđe mišljenje. Ovo ti ne kažem vezano za ovaj thread nego uopšte.
Filipe, u životu ima mnogo interesantnijih stvari od ovog foruma, veruj mi na reč. Evo, poklanjam ti i ovaj kupon koji bi trebalo da ti bude koristan.

getalife.gif

Poslednja izmena:
Ljudi mislim da je glupo da svadjamo oko toga koliko sati treba za koju igru... Dajte samo opusteno... :D

offtopic: Jel se secjate onog lika sto je rekao da je njegov ortak prersao Vulfenstain brze nego on, jer je imao AMD procesor koji je inace bolje radi sa igrama nego Intel? :D
Sva srecja pa i ja imam AMD tako da cje mi to pomocji oko NWN :D

filipenko je napisao(la):
Evo upravo zbog ovoga sam gore i govorio o svemu, a onda dobijem odgovor da lupetam, a tacno sam znao da samo zbunjuju ljude bezveze.

Eve' vako, mnemonice. Kao prvo ti nemas BG a zatim i jedan i drugi expansion za njega jer 2 expansiona za njega ne postoje. Za njega postoji samo 1 expansion. Postoji i BG2 i expansion za njega (BG = Baldur's Gate)
Ti verovatno imas Neverwinter Nights i 2 expansiona za njega. Za njega su vazece cifre iz mog gornjeg posta koje cu da ponovim:

Sulude cifre od 3-4 meseca sa 200 sati igranja se odnose na Baldur's Gate koji sa Neverwinterom nema veze. Sem sto se i tamo tuku macevima i magijama po D&D pravilima.

Ej bre klinac, hoces ti da prestanes da se pravis vise pametan!
Citaj malo sta pise, pre nego sto dobijes izliv sr..anja.
Imas valjda kuci wc solju, a?

Imam Baldur's Gate 1 i Baldur's Gate 2 I(veliko i) 1 expansion(Throne of Ball), i uopste me ne interesuje tvoje "star trek uske majce komunikatori teleporti duzina space battle izmedju 3 nepostojece rase" misljenje!!!

Kao da ja ne znam sta je NWN i koliko ima exp i sta.
Ti bas znas sta ja imam od diskova.Ne interesuje me tvoje misljenje i vise ne odgovaraj na moje postove, jel jasno!

Pitao sam koliko se igra dugo igra, a odgovor je toliko i toliko, a ne neka proseravanja. Zar ne provaljujes da si dosadan i da smaras tim tvojim dugackim postovima.

Idi bre igraj sa nekom devojcicom masne fote ili nesto i batali vise.

Znamo svi da si ti ovde najpametniji /* sarkazam */

Da si ti pismen onda ne bi napisao da imas i prvi i drugi expansion, vec bi napisao da imas prvi deo igre i expansion za njega i onda ne bi bilo zabune.

I cisto da se razumemo nece meni nijedan ***** odredjivati na sta cu ja da odgovaram ili ne. Jel jasno tebi?

alo, ljudi :)
ja castim pice, pa da se svi smirimo!!! ;)

ajde da se vise ne svadjamo nego ispomazemo jedni drugima a u vezi nam drage igre NWN, koju sam opet poceo da igram sa raznim modovima!

nemojmo se vise prepirati, osecam da ce se Ji4Tze od nikuda pojaviti i reci BU topic locked :d

A jel postoji drugi deo ove igre? Ali da to nije ekspanzija!

Ne. Neverwinter Nights 2 se pravi i izlazi, koliko znam, sledece godine.

tako stoji na oficijelnom site-u!
mozda budemo srece pa dodje i ranije :d

Mali offtopic:

Nedavno sam završio NW (osnovni deo igre) i moram da kažem da sam bio blago razočaran scenom u kojoj se fajtam sa Aribeth. Čuo sam negde da je to pri kraju zadnjeg poglavlja i očekivao da će da me izgazi gore nego oni zmajevi :).
Pripremio sam se najgrđe što sam mogao; oružja, prstenje, oklopi, magije, napici, pi*ke materine :D ... kad ono razbijem je za < 10sec. Lepo nisam mogao da verujem i očekivao da će da pozove u pomoć još par tuceta kojekavnih karakondžula. A ona ništa.
Srećom, nastavak igre je (pa do samog kraja) je malo izazovniji.

Poslednja izmena:
Nwn je brutalno laka igra, sa bilo kog aspekta. To sto procitas ko zna gde da je tesko - nije, veruj. Tesko je svega par neprijatelja u 2. expansionu i to je sve. Original se sa vecinom karaktera prelazi bez loadinga prakticno, ako imas imalo iskustva sa rpgom, makar na najrudimentarnijem nivou

filipenko je napisao(la):
Nwn je brutalno laka igra, sa bilo kog aspekta. To sto procitas ko zna gde da je tesko - nije, veruj. Tesko je svega par neprijatelja u 2. expansionu i to je sve. Original se sa vecinom karaktera prelazi bez loadinga prakticno, ako imas imalo iskustva sa rpgom, makar na najrudimentarnijem nivou

OK, slažem se da igra nije teška. Čak i sa sklonošću da zavirujem u svaki ćoškić i odradim svaki sporedni quest, nije trajalo bog zna koliko. Ovo što sam napisao je polu-šala na sopstveni račun apropo pogrešne pretpostavke da će ta scena specifična scena imati bar neki žar. Ali trt.

Exp. pakove još nisam probao ali ću i njih sigurno, pre ili kasnije.

Usput jedno pitanje za sve koji prate ovaj thread.
Postoji li ikakva veza između osnovnog dela i expansiona? Da pojasnim, da li išta u ex. p. zavisi od toga sa kojim likom sam završio osnovni deo igre ili do kojeg nivoa sam stigao?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno