Šta je novo?

neverovatan problem sa povezivanjem na internet

alan ford

Slavan
Učlanjen(a)
09.06.2005
Poena
319
Imam jedan veliki problem sa internetom na mom kompjuteru. Znam da ce vecini ljudi prica koju cu ispricati delovati neverovatna ali vas uveravam da je istinita. Problem se javlja kada se povezem na internet preko mog provajdera za koji je pozivni broj 301 3333. Prvih pola sata veza sa provajderom i krstarenje internetom radi normalno a onda se pocinju desavati neverovatne stvari najpre nemogu da otvorim nijednu stranicu na internetu i ako imam dovoljno internet casova a kompjuter pokazuje da je sa mojom internet vezom sve u redu . najneverovatnija stvar koja se desava nastupa kada se posle toga skinem sa internet veze naime u coonekt to stoji da sam zvao broj 99448702461249 i ako sam zvao broj 301 3333. Pokusao sam da se povezem preko drugog provajdera i moj kompjuter opet zove taj broj. Da su moj kompjuter umesto 301 333 zove na primer broj 401 333 a ne 99448702461249 pomislio bi da sam pogresio u kucanju ali vas uveravam da to nije istina nemoguce je toliko pogresiti u kucanju da se umesto broja sa 6 cifara otkuca broj sa 14 cifre. Ovo napominjem da se sada nebi javilo deset ljudi koji tvrde da sam pogresio u kucanju. Svo vreme sedim pored kompjutera sam i kompjuter nije umrezen u mrezu u tako da je nemoguce da neko kuca broj umesto mene na kompjuteru .Ono sto mene najvise brine jeste sto mi taj broj koji moj kompjuter zove deluje kao medjunarodni broj cija cena poziva je jako skupa. Dali neko zna kako da resim ovaj problem dali bi pomogla deinstalacija i ponovo instaliranje windowsa kako sam ranije uvek resavao probleme na kompjuteru (ovo bi voleo da izbegnem jer mi uvek izgubim nekoliko dana da instaliram windows i sve programe koje imam na kompjuteru a kojih je prilican broj) ili ima neki program koji moze da spreci ovu pojavu kao i pojavu koja mi se povremeno javlja da moj kompjuter kada otkucam neku internet adresu posecuje neku adresu koju nisam otkucao. Takodje bi voleo da mi neko objasni kako je moguce da kompjuter sam otkuca nesto sto mu nisam otkucao i dali sam prvi covek sa nasih prostora koji je pokupi neku novu vrstu virusa koji zove pogresan broj. Znam da vecini ljudi prica koju sam ispricao deluje kao prepisana iz nekog romana naucne fantastike ili strave i uzasa ( tipa u nevidljivi covek kuca pogresan broj na kompjuteru ) posto se mozda nisu sretali sa slicnim problemo ali vas uveravam da je istinita i molim za pomoc.

najverovatnije si pokupio neki dialer koji posle odredjenog vremena pokusava da okrene taj br. verovatno da bi pristupio nekom XXX serveru a posto si ti na netu
veza verovatno puca i zato ne mozes da otvaras stranice.
vidi u msconfig-u da li moze da se iskljuci,najverovatnije da nece moci
probaj da skines neki program tipa napredniji msconfig.
moj predlog format C:/q
i jos nesto "DALI" se pise odvojeno, DA LI, recca LI se UVEK pise odvojeno 😉
tako je govorila moja uciteljica
pozdrav

alan ford je napisao(la):
... Takodje bi voleo da mi neko objasni kako je moguce da kompjuter sam otkuca nesto sto mu nisam otkucao i dali sam prvi covek sa nasih prostora koji je pokupi neku novu vrstu virusa koji zove pogresan broj.

Nisi prvi. Takvi trojanci (dialer-i) su stari koliko i internet 🙂 Možeš da pokušaš da ga ukloniš. Instalraj Adaware, SpyBot S&D, MS Antispyware ili neki sličnan program.

http://www.microsoft.com/athome/security/spyware/software/default.mspx

http://www.download.com/3000-2144-10045910.html?part=69274&subj=dlpage&tag=button

http://www.download.com/Spybot-Search-Destroy/3000-8022_4-10401314.html?tag=lst-0-1

Ako ti to ne pomogne... nađi nekog ko se već sretao sa trojancima da pokuša ručno da ga ukloni.

I naravno uvek ti kao krajnje rešenje ostaje da ponovo instaliraš Windows (ako ti ništa od ovoga ne pomogne).

U svakom slučaju problem reši što pre... inače ti neće biti dobro kada budeš video tel. račun.

Nazad
Vrh Dno