Šta je novo?

NeuralStyler (offline Prisma aplikacija za windows)

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
Još je u razvoju aplikacija, ali sasvim upotrebljiva.
Slike (i video takodje) se mogu obradjivati u punoj rezoluciji, obrada se radi offline.
Za sada 9 efekata, dodavaće se novi.
Zavisno od strukture slike i od njene rezolucije (takodje i od izabranog efekta) obrada će potrajati, za 2048px sliku na i5_4690k na 4.4Ghz je potrebno prosečnih dva i po minuta.
Tako da ako želite kratak video da obradite priipremite se na sate renderinga, algoritmi su zahtevni...
http://neuralstyler.com/

hAeKldr.jpg
iGcGKVo.jpg

y4m8cxX.jpg

Zanimljivo, ali ne razumem zašto ljudi koriste te filtere :)

koliko RAM-a imas na toj masini, pa mozes da obradjujes u punoj rezoluciji? :D Ja sa 8GB pokusao 2000x1330 pix, masina zakucala na preko pola sata, da sam samo kursor mogao da pomijeram i nista drugo... Video od 1 minut sam ostavio preko noci, rezolucija 1024x768, ali je komp zakucao skroz (mislim da je zbog nestabilnog overclocka, tek nedavno sam dobio novi RAM, pa ovu matoru drtinu gledam da dignem na stabilnih 3.5GHz, a ovo je izgleda jako dobar test za RAM i overclock :d )

Ja sa 8GB pokusao 2000x1330 pix, masina zakucala na preko pola sata
Na fotki tih dimenzija zakucala pola sata?
Ili pričaš o videu?
Video nisam obradjivao, slika (pejzaž od gore, 2048x1152 je u originalu) je prosečnih dve i po minute.
i5-4690k 4.4Ghz, 8GB rama

Edit:
Aha, Q9550 je kod tebe na 3.5Ghz, to već objašnjava stvar (1000% posto razlike u brzini).

Poslednja izmena:
zakucala pola sata jer je aplikacija pojela SAV RAM, i onda je krenula da swapuje na HDD. Nista nije reagovalo po 10 minuta, jedini znak da nije sve totalno blokiralo je to sto se pokretao kursor misha.
Za nize rezolucije (one koje su predefinisane) radi prilicno brzo. Za video isto zakucao, sad testiram video rendering na 160x120 pixela :d

a ne moraš 1 sec video :D Samo ga razloži na frejmove, pa obrađuje svaki. Ja testiram sa klipovima od 20ak sekundi, do 480x270 za sad.
Pa koliko ti pojede rama kad obrađuješ veliku fotku, pratiš li iz task managera?

4k klip od 2min 11sec renderujem u 1024x768, za 9 sati je tek na 29% :d Ram ide i preko 7 od dostupnih 8 gigabajta

^^ Sekunda/toliko i toliko slika puta 131.... :D

Jutros sam probao dve sekunde (1024x768, no scaling), sažvakao ga je nakon 22 i po minute.
Ram ide od 10% kada započne frejm pa u piku kada završava frejm dolazi na 95-99%.
Poterao sam i 12mpx fotku, nakon 3 minute NeuralStyler je prijavio nedostatak rama :)

http://www115.zippyshare.com/v/CZ8EkeCH/file.html

Poslednja izmena:
evo je prikrajcio renderovanje od 2min 11sec. Na 99% je, trebalo mu je samo ~35 sati (pauzirao sam ga kad sam radio nesto ozbiljno na kompu, da ne zakuca zbog nedostatka RAM-a ili nekog drugog razloga). Jedva cekam da vidim rezultat sveg rada :p Ako nista, pomogao mi je da izvucem stabilan OC (barem mislim da je stabilan, ovo je dobar test, a RAM je trazio visi napon).
BTW, jel ima nacin da se makne onaj watermark u donjem desnom dijelu ekrana? Smara, narocito na nizim rezolucijama

ma ja bih da ga i ne stavlja uopste :d Kao na Prismi, ima opcija da ne stavlja "vodeni zig" na svaku fotku

ako bude, biće da se plaća garant :D
Nego, da nisi zainteresovan da odmjerimo snagu naših mašina: odaberemo jedan klip u trajanju recimo 30 sekundi i izmjerimo koliko treba da izrenderuje u recimo 640x480, sa istim filterom?
Živo me zanima koliko će ova moja "lamina" stara već 7-8 godina da zaostaje za tvojim OC zmajem :)

evo sad radim 25 sekundi, ovo je video:
http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=98

samo ne znam je li tačno ovaj fajl, kod mene je Samsung Ultra-HD 4K Demo - Phantom Flex (2160p_24fps_H264-128kbit_AAC).mp4 i 272MB je. Ako ne, javi da ti ga uploadujem na nekom file share sajtu...

Predugo mi je to, ne da mi se čekati satima na finalni rezultat.
Odradiću sutra taj video ali par sekundi (recimo pet do deset) pa okačim rezultate i parametre da možeš ponoviti u identičnim uslovima.

ne bi trebalo da je predugo, da si koristio parametre koje sam pomenuo (640x480, ti si isao na 1024x768! ; kandinsky filter na 100%, keep aspect ratio, prvih 30 sekundi). Meni je odradio za 2h 16min, uz napomenu da sam tad koristio komp (prije svega Firefox, imam trenutno 205 tabova, znam, znam, on sam jede preko 1GB RAMa i dosta procesorskog vremena :D )...

na 1024x768, 26 sekundi mi je radio 4h 40min (tad nisam koristio komp), neki klip koji je u 1080p izvorno... Za video, najviše mi se sviđa Kandinsky filter, i edtaonisl

hahaha :D To da, ali 1024x768 baš potraje, bez obzira na mašinu. Posebno ako se komp koristi tokom rendanja... Evo završio onaj klip od 51 sec za 12h 10min :p
PS Ne znam da li je svaki filter jednako zahtjevan... I da li ulazna rezolucija igra neku veću ulogu...

Poslednja izmena:
Jeste, zavisi od filtera, nisu svi jednako zahtevni.
Odradi jednu sliku sa svim efektima pa ćeš videti varijacije u potrebnom vremenu.

Zavisi naravno i od strukture/kompleksnosti toga šta je prikazano na slici.
Stavi video koji predstavlja statičnu sliku (prostorija u kojoj se ništa ne miče na primer, još bolje čisto belu sliku statičnu) pa ćeš videti da će ići značajno brže.

Ulazna rezolucija mislim da ne igra ulogu.
Samo pretpostavka, na osnovu sledećeg.
1. Kada se ne skalira tada igra ulogu rezolucija.
2. Kada se skalira tada ne bi trebalo da igra ulogu jer se tada svakom frejmu prvo obara rezolucija pa potom na njega primenjuje efekat.
U protivnom bi se svaki frejm radio u punoj rezoluciji, pa potom naknadno smanjivao.
U tom slučaju bi sa skaliranjem obrada trajala još duže nego bez skaliranja...

Nazad
Vrh Dno