Šta je novo?

Network Storage (Ethernet LAN HDD) opcije?

keen.

Slavan
Učlanjen(a)
13.12.2005
Poena
304
Koliko vas koristi ovakav setap za qćno/poslovno okruženje i kakve su opcije/isqstva ?

WD World Edition I i II, njemu slični i njemu različiti, HDD included, samo qćište bez HDD, sa ili bez podrške za torrente i pristupa podacima preko interneta ...

Sva isqstva su dobrodošla =]

v.

Koliko vas koristi ovakav setap za qćno/poslovno okruženje i kakve su opcije/isqstva ?

WD World Edition I i II, njemu slični i njemu različiti, HDD included, samo qćište bez HDD, sa ili bez podrške za torrente i pristupa podacima preko interneta ...

Sva isqstva su dobrodošla =]

v.

Ja vec godinu dana koristim WD MyBook World Edition od 500GB. Prvo sto sam uradio je "ubijanje" MioNet-a preko kojeg jedino mozes pristupiti svom HDD preko neta. Da ne bude zabune, to je odradio drugar koji se, dakako, razume u Linux (posto je na njumu Linux sistem). Posle toga nije bilo problema. Sto se tice torrentovanja, moze; samo sto ja to nisam koristio.
Sve u svemu, zanimljiva stvar, pogotovo ako ima vise korisnika na mrezi (u mom slucaju cimer) pa ga mozete koristiti zajedno (svako svoju particiju naravno).

ja vec neko vreme merkam Drobo, skup je ali kad se vidi sta sve nudi i nije :) ...

i ja bih takodje voleo da cujem iskustva drugih korisnika na ovu temu :)

Ja sam merkao NAS uredjaje da dovucem iz USA ali varijante koje mogu i video da pustaju preko TV outa, pa da imam mrezni disk + divx plejer, ali su cene opet vrlo priblizne celom racunaru koji bi mogao sam da skockam u nekom small factor kucistu ...

Obavzno ili ugasiti mio software ili ga ni ne instalirati. Ima drugih nacina za pristup racunaru preko neta pa samim tim i hdd-u. inace instalirao sam jedan uredjaj od 500 gb u jednu firmu da ga korise kao share. Za sada (proslo je 6 meseci) odlicno se pokazao. maximalno ga koriste. jedino sto sam primetio da kad stavim da se backup-uje na HDD na jednom od racunara to se sve desava mnogo sporo. Nisam se bavio tematikom preterano al kad sam pustio da se presnimi ~300 GB to je radilo ceo dan ! Mreza je 100Mb pa je zato cudno.

My Book World se čini kao optimalno rešenje za qćnu varijantu, kao i za manje zahtevno poslovno okruženje.
Jedino je pitanje kada će naši uvoznici početi da nam nude novu verziju ovog HDD:
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=586
uzevši u obzir da su se po pitanju starijih modela ponašali prilično neozbiljno.

Ja sam sebi sklepao neku masinu dosta jeftino stavio je u orman u drugoj sobi da se ne cuje i potrpao gomilu diskova u nju, tako da imam potpunu kontrolu nad svime. Ni jedno out-of-a-box resenje mi se nije svidelo.

Nazad
Vrh Dno