Naime,poceo sam da ucim o povezivanju mreza,citam Microsoft knjigu,imam predmet u skoli.
Radio sam malo sa aktivnom opremom,povezivao beziscno,sam pravio kablove(utp,krimp kljesta i ostalo...).
Znam poprilicno kako oprema radi.
Sada bih voleo,da imam neki program gde cu a to vizuelno sve raditi.
Npr,zelim da umrezim dve kuce(utp kablom,moze i bezicno),i da to vizuelno odradim,postavim uredjanje,adresiram ih,i da otpocne simulacija,da mogu da ih pingujem,da pokaze kako bi to u stvarnosti radilo.
Pa ako ima neka opcija,kod bezicnog povezivanja,sta bi se desavalo ako bi se menjali geografski uslovi,kisa,vetar...
Npr,slicno,da umrezim sve stanove jedne zgrade,pa onda tu zgradu optikom da povezem na neki link i tako...
Uglavnom da postoji dobar vizuelni deo.
Ove programe sto sam do sada video,imaju vizuelno odradjenje elemente,ali cesto traze da se u okviru njih nesto programira a to mi nije jasno.
Ako ima neki software laksi za razumevanje.
Hvala svima.
Izvinjavam se ako ponavljam temu.
*Nasao sam nesto sto bi bilo ok!
http://www.scalable-networks.com/products/exata/
Samo sto nema download nigde,poslao sam zahtev za free probu.
Radio sam malo sa aktivnom opremom,povezivao beziscno,sam pravio kablove(utp,krimp kljesta i ostalo...).
Znam poprilicno kako oprema radi.
Sada bih voleo,da imam neki program gde cu a to vizuelno sve raditi.
Npr,zelim da umrezim dve kuce(utp kablom,moze i bezicno),i da to vizuelno odradim,postavim uredjanje,adresiram ih,i da otpocne simulacija,da mogu da ih pingujem,da pokaze kako bi to u stvarnosti radilo.
Pa ako ima neka opcija,kod bezicnog povezivanja,sta bi se desavalo ako bi se menjali geografski uslovi,kisa,vetar...
Npr,slicno,da umrezim sve stanove jedne zgrade,pa onda tu zgradu optikom da povezem na neki link i tako...
Uglavnom da postoji dobar vizuelni deo.
Ove programe sto sam do sada video,imaju vizuelno odradjenje elemente,ali cesto traze da se u okviru njih nesto programira a to mi nije jasno.
Ako ima neki software laksi za razumevanje.
Hvala svima.
Izvinjavam se ako ponavljam temu.
*Nasao sam nesto sto bi bilo ok!
http://www.scalable-networks.com/products/exata/
Samo sto nema download nigde,poslao sam zahtev za free probu.