Šta je novo?

Netscape - poruke, atachmenti, adrese

• Začetnik teme Začetnik teme DS9
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DS9

Čuven
Učlanjen(a)
14.09.2000
Poena
709
Bese davno kad sam poslednji put koristio Netscape, pa bi mi vrlo dobro dosli saveti.

Covek koji je kuci koristio Netscape, nabavio je novi kucni racunar, kakav ima i na poslu a tamo se vec privikao na Outlook Express. Kako stari racunar hoce da pokloni, potrebno mu je samo da na novi prebaci sve poruke, atachmente i adrese (~100MB).

Dakle, postoje razne varijante kako bi ovo moglo da se izvede (tipa instaliranje netscape-a na novi racunar...), al mi neke od njih deluju kabasto.

Sta bi ste vi uradili?
Neko programce za backup&convert iz netscape u OE?

Hvala

DS9 je napisao(la):
Covek koji je kuci koristio Netscape, nabavio je novi kucni racunar, kakav ima i na poslu a tamo se vec privikao na Outlook Express. Kako stari racunar hoce da pokloni, potrebno mu je samo da na novi prebaci sve poruke, atachmente i adrese (~100MB).

Dakle, postoje razne varijante kako bi ovo moglo da se izvede (tipa instaliranje netscape-a na novi racunar...), al mi neke od njih deluju kabasto.

Sta bi ste vi uradili?
Neko programce za backup&convert iz netscape u OE?

Hvala

Ako hoce i dalje da koristi Netscape - neka iskopira kompletan Netscape folder na odgovarajuce mesto na novom disku, prethodno isprazniti cache foldere radi ubrzanja operacije, a zatim pokrenuti novu instalaciju Netscape preko starog. Kada se pojavi prozor za kreiranje profila napraviti profil istog naziva, pa ce na next da se pojavi upozorenje da vec postoji takav profil, tj. da li da se on koristi. Time je problem sa starom postom resen.

Cini mi se, 99%, i da se instalacija Mozile preko Netscape isto tako ponasa.

Hvala Vlasto, pretrpostavljam da nece biti problema, jos samo da negde po cdovima iskopam instalaciju netscape-a.

Jos jedna dobra fora kod Netscape je sto mailbox ima unix format tako da se lako importuje u veliku vecinu aplikacija. Prakticno je potrebno da program, u koji importujes mailove iz Netscape, podrzava unix mailbox format.

Hvala Lukija.
Izgleda da me je MS toliko razmazio da sam poceo da gubim iz vida osnovne stvari. Dakle, problem sam resio tako sto sam na source racunaru pokrenuo adres book iz NS maila i za cuvanje adresa iskoristio funkciju Export, a za prenosenje svih poruka u OE sam uradio import pod OE i doveo ga do user foldera u kojem NS mail cuva poruke. To je podrzumevalo i da na kratko prenesem source hd na novi racunar, i to je to - kompletno resen problem.

Nazad
Vrh Dno