Šta je novo?

Netscape 8 Final

• Začetnik teme Začetnik teme kole89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kole89

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2004
Poena
319
Netscape Browser 8.0 Released

America Online today launched Netscape Browser 8.0, the first major update to its flagship browser since Netscape 7.0 was released in 2002. Based on Mozilla Firefox, this latest release can render pages using either the Gecko or Internet Explorer layout engines. Other new features include Site Controls (per-site security settings), the MultiBar (a toolbar for personalised content), a new way of automatically filling in forms and a quick way of clearing private data like the browsing history. Unlike previous releases, Netscape Browser 8.0 is just a Web browser (no email application, newsgroups client or Web page editor), though it does include an integrated AOL Instant Messenger and ICQ client. As AOL laid off the Netscape browser development team in 2003, most of the programming work for version 8.0 was outsourced to Canadian firm Mercurial Communications.

Izvor: Mozillazine

Link za download: http://browser.netscape.com/ns8/

Tooo, odoh da ga downloadujem 🙂
Nego, so obzirom da je firefoxov gecko default rendering engine, nadam se da ce biti kompatibilan sa firefoxovim extenzijama, poshto sam video da je beta imala identichan extensions manager kao FF ali extenzije za FF nisu bile kompatibilne sa betom...

Netscape 8

Iz dosade sam ga instalirao, pošto mi je jutros stigao newsletter na mail. Drže me u mailing listi još iz vremena dok je Netscape bio aktuelan, valjda oko verzije 3, ne mogu više ni da se setim, ipak je to bilo pre 10 godina.

Elem, skroz je zanimljivo. Okruženje je paralelno FireFox i IE, tako da sam odluči koju stranicu otvara na koji način. IE otvara samo na trusted sajtovima sa sertifikatima. A može i ručno da se odabere, ukoliko FireFox engine nešto ne prikaže kako treba - mada se meni kao firefox useru to toliko retko dešavalo da spada u statistički promašaj, ali eto, ljudi su i na to mislili.

Teško mi je da se sad lišavam starih navika, ali kome proradi nostalgija može slobodno da instalira, deluje potpuno upotrebljivo.

edit: thread spojen sa starijim o istoj temi

Poslednja izmena od urednika:
Deluje ok, samo se treba navici na novo okruzhenje, i ne planiram ozbiljnije da ga koristim dok za njega ne izadje neshto kao adblock...

Nazad
Vrh Dno