Šta je novo?

netMod ISDN modem

RADISA

Slavan
Učlanjen(a)
05.06.2004
Poena
301
Potreban XP Driver za netMod ISDN modem, Nece da radi preko usb veze guši procesor!

nije do drivera, vec je nesto pobrljavio u instalaciji, mozes da skines novi driver, ali probaj prvo da De instaliras stari, skines NT , pa onda ispocetka.

Ako je tvoj uredjaj, a verujem da nije, mozes da fleshujesh sam softver u modemu. Takodje na sajtu proizvodjacha ces naci izvesni menadzer-program u kom mozesh sve da podeshavash sa kompa, a ne preko tonskih shifara telefona, pa mozda neshto pomogne?
pozdrav

RADISA je napisao(la):
Potreban XP Driver za netMod ISDN modem, Nece da radi preko usb veze guši procesor!

Zaborvi na USB i koristi samo serijsku vezu. Ili kupi ISDN PCI adapter da se oslobodiš svih problema sa NetModom :)

Jedna masina mi je vezana na serijsku a druga na usb vezu.
Neprimecujem nikakve razlike u radu.
Nije neki dug period oko 20 dana ali sve radi ok.

kepa je napisao(la):
Jedna masina mi je vezana na serijsku a druga na usb vezu.
Neprimecujem nikakve razlike u radu.
Nije neki dug period oko 20 dana ali sve radi ok.

Radi OK dok ne budu neke naponske VF smetnje. Onda se zaglupi i ne može ni restart. Dakle, ko ima neonke, ventilatore, klime... ne koristi USB :)

Evo meni radi sve vreme kada je ukljucena klima, a bogami i neonsko osvetljenje.
Izgleda da kod ovog netmod-a vazi ono pravilo kako se zalomi tako i radi.

Meni se zalomilo da na usb vezi ponasa se kao sto je Kvazimaster rekao, a na serijskom portu radi savrseno.

jaksa je napisao(la):
Meni se zalomilo da na usb vezi ponasa se kao sto je Kvazimaster rekao, a na serijskom portu radi savrseno.

Dizelkaravanmasteru, daleko je NetMod od savrsenstva, pa makar to bilo i sa serijskom vezom :)

ne puca mi veza, nema plavih ekrana, irc ne laguje = savrseno :d

Pa jeste dok ne pokreneš neki sw za npr. Caller ID. Onda ne možeš na net dok ne ubiješ program :)

Heinz je napisao(la):
Pa jeste dok ne pokreneš neki sw za npr. Caller ID. Onda ne možeš na net dok ne ubiješ program :)

To je vec problem i do losih drajvera ali loseg uredjaja.
Probaj sa Advanced Call Centrom radi ok Call Id samo ga pauziras kada hoces na net.
Ali gledajuci da je cena ovih panasonic dect telefona (KX-TCD 430 ako se nevaram) 50 evra mnogo je jednostavnije za Call Id nego se cimati sa jos jednim programom u tray-u i ovako ih imam puno.

meni radi na serijskom OK, ali na USB nisam ni probala jer nemam slobodne. Mada cula sam da tu treba ispodesavati neke virtualne COM-ove i tsl.

Emmy je napisao(la):
meni radi na serijskom OK, ali na USB nisam ni probala jer nemam slobodne. Mada cula sam da tu treba ispodesavati neke virtualne COM-ove i tsl.
Nema nikakvog podesavanja virtualnih com portova.Instaliras drajver i podesis dial-up kao i sa svakim drugim modemom.

Heinz je napisao(la):

Ja vec par godina imam Panasonic telefon sa Caller-ID ;) = savrseno :)

meni netMOD sljaka savrseno, nakacen na USB, serijski nisam a za sada i nema potrebe da probavam(mojne izmalerisem nesto :D )...

Nazad
Vrh Dno