Šta je novo?

netmod i ubuntu (ili linux inace)

danijel00

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2003
Poena
875
Jel radi nekom?

poterao sam WvDialConfig

nasao je modem i krene on kao nesto da konektuje, pa napise carrier detected, waiting for login... carrier lost (posle par sekundi)... pa zove ponovo...

e da... jel uspeo neko leadtek experta da tera pod ubuntu i iz cega uopste gledati tv?!

Pozdrav, posto vidim da niko ne odgovara probacu da ti pomognem.
Naime nikada nisam direktno probao netmod+linux, ali sam to radio sa ruterskim linux distribucijama. Bez USB-a, serijskim kablom.
Cini mi se da je tvoj problem sama autentifikacija jer kao sto kazes netmod pokusava da dobije provajdera. Ukoliko led diode krenu da trepere, onda je to to - u toku je pokusaj uspostavljanja konekcije. Pretrazi log fajlove da vidis u cemu je greska. Mnogo pomaze i kombinacija ctrl+alt+f12 koja ce te prebaciti u virtuelnu konzolu gde izlecu debug poruke ppp-a. Za slucaj da ne znas u X se vracas sa ctrl+alt+f7.

Nadam se da ce ti ovo biti od koristi.

problem je sto izgleda uopste ne primi nista od provajdera, sto mi nekako deluje nemoguce...

konektuje se on definitivno, ali dalje nis

probao sam i stupid mode da aktiviram (tj da odmah ppp potera), ali ni to nista...

inace ne bi trebalo da bude prevelike razlike izmedju usb i serijske varijante...

ne kontam |[

no nadam se cable netu za koji dan, onda isdn nece vise biti zanimljiv... mada posto cu imati ruter (ovih dana ga instaliram), mozda mi bude zanimljivo da ga iskonfigurisem da ima i isdn vezu za backup...

Onda probaj da u konzoli drmnes 'ifconfig' kad se netmod poveze na provajdera; ukoliko vidis da je ppp interfejs dobio dinamicku adresu znaci konekcija sigurno radi. Problem je u tom slucaju verovatno lokalni firewall (ako si ga pustio) ili jos verovatnije to sto default gateway nije prebacen na ppp interfejs. Ovo potonje se desava ako si u setovanju mrezne kartice nab'o neku adresu za default gateway, bice dovoljno da polje za default gateway u setovanjima mrezne kartice ostavis praznim.
Btw routing tabelu mozes da cekiras tako sto u konzoli otkucas 'route'.

Srecno sa kablovskim netom 🙂

poz.

sacekaj kabli u uzivaj i hvali Boga sto vise nisi clan male ali vrlo mucene i napacene zajednice ljudi koji imaju Intracom-ovo cedo a zele da koriste linux...

ja za svaki od distro-a na kome sam uspeo da poteram Netmod da radi (iskljucivo preko rs232, usb i ne sanjaj..), imam po jednu stranu ispisanog uputstva kako da se to podesi...

i svaka je razlicita od ove druge...

uzas, kako od uredjaja tako i od podrske za isti na samom sajtu...

nije do walla... ppp ne dobije adresu, wv dial tvrdi da nema prompta itd... misterija

kernel 2.6.10 ima intracom usb ugradjenu podrsku i automatski mu podesi ttyACM0

sto je najtuznije sa nekim od prethodnih (mislim da je prethodni ubuntu, 4.10), uspeo sam rucno da ga nateram da se konektuje i radio je...

ajd mi neko baci svoj init string?

E pa ovako, ja imam resenje tvog problema, ja imam netmod ISDN i ubuntu 5.04. Imao sam problema sa njim, ali, naravno, svaki problem je resiv. Naime, ja sam postavio jedan mali (korisni) programcic Webmin, i u njemu podesio sve. Startovao wvdial i sve mi je radilo. Probaj sa tim programcicem, pa se javi ako ti ni to ne bude bilo uspesno. Meni je uredjaj povezan preko com porta, preko usb-a nisam ni pokusavao, mada mislim da bolje radi preko com porta. Kaci se i na 2 kanala, sve super radi. Imao sam posle toga jos jedan problem - konekcija mi je trajala maximalno 2 minuta, pa ako i ti budes imao tih problema, reci, pomoci cu ti !!!

Pozdrav

p.s. Sto se tice stringa, wvdial izbacuje neki ATQ0...bla bla bla, a meni super sve radi sa ATB40 i ATB0.

6 meseci star topic... hvala na odgovoru u svakom slucaju, ali je pravo resenej problema uzeti kabl i bataliti modeme |)))
sad nemam vremena ni da dignem linux posto 24/7 skidam nesto sa neta, ali to je vec tema za drugu priliku |)

Nazad
Vrh Dno