Šta je novo?

NetLimiter

sreka

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2005
Poena
319
Da li je moguce i kako sa NetLimiterom ogranicit internet protok na mrezi, svakom racunaru(kojih ima 15-ak na mrezi) sa servera.

Poslednja izmena:
zavisi kako je setovana mreza koju pominjes,verovatno ide preko nekog rutera pa preko svitcha na racunare u mrezi?Po meni instaliranjem net limitera samo na serveru ne bi nista postigao jer,ako je moja pretpostavka tacna,ne ide preko servera internet nego preko rutera pa posle switcha,sto bi znacilo da to ogranicenje moze da se odradi samo ako je ruter dovoljno"pametan".Jedini nacin je da se net limiter instalira na svakoj masini posebno,ali sta ce onda da spreci te ljude da ga iskljuce:)
U svakom slucaju ovo je samo pretpostavka,daj malo vise informacija.....

Nisam nesto najbolje upoznat sa mrezama.
ide preko rutera na svitch-eve.posto ima par kancelarija.KAda se ugasi server, net i dalje radi.
Ma kontao sam da nece moci preko netlimitera, nisam ni pokusao da instaliram.
Kako mislis da se sa ruterom odradi?

Ne mozes da ogranicis protok racunarima sa bilo kojim ruterom, taj ruter mora da poseduje opciju bandwith management. Taj ruter bi mogao da se nadje za nekih 100-nak eura.

ILi ti na serveru da imaš dve mrežne, iz rutera u server, bridžuješ konekciju i onda možeš da uradiš Net Limit. Jeste budženje, ali će ti završiti posao. Takođe kao rešenje može da bude neka P3 mašina sa Miktorikom između rutera i Switcha. Ova druga solucija je po meni bolja od prve, mislim možeš i ruter da izbaciš onda, ne znam šta ti je ispred njega, da li je ADSL ruter ili šta već...

Jedan cestit ruter sa gorepomenutim opcijama najelegantnije resava stvar.
Koji model rutera je u pitanju?

dlink, ne znam tacno oznaku, ali znam da nema opciju za ogranicenje brzine.
to sa ruterom koji ima opciju ogranicenja brzine mi najvise odgovara, posto ne mogu bas puno budziti i petljati.
koji ruter ce najbolje odraditi posao?

Poslednja izmena:
Mozda nesto ovako:

TP-Link TL-R480T Enterprise Broadband Firewall Bandwith Control ruter 1 WAN port + 4 LAN 10/100 Mb/s porta - CPU 266MHz Intel IXP Network Processor, Advanced firewall, Port Bandwidth Control, Port Mirror, Port VLAN, UPnP, VPN Pass-through, System Log, PPPoE, DHCP, ICMP, NAT, Virtual Server, Special Application and DMZ host, 802.1x authentication, Flow Statistics, desktop ili 1U / 19" rack-mountable, interno napajanje - na tržištu skoro da ne postoji broadband ruter sa ovako kvalitetnim hardverom koji može ostvariti zaista veliki realni protok zahvaljujući brzom procesoru i softveru sa dosta opcija

A ukolko zelis i load balancing, onda mozda nesto ovako:

TP-Link TL-R480T+ Enterprise Broadband Firewall Load Balancing Bandwith Control ruter 2 WAN port + 3 LAN 10/100 Mb/s porta - CPU 266MHz Intel IXP Network Processor, Advanced firewall, Double-bandwidth / Load Balancing, Port Bandwidth Control, Port Mirror, Port VLAN, UPnP, VPN Pass-through, System Log, PPPoE, DHCP, ICMP, NAT, Virtual Server, Special Application and DMZ host, 802.1x authentication, Flow Statistics, desktop ili 1U / 19" rack-mountable, interno napajanje - na tržištu skoro da ne postoji broadband ruter sa ovako kvalitetnim hardverom koji može ostvariti zaista veliki realni protok zahvaljujući brzom procesoru i softveru sa dosta opcija

Poslednja izmena:
Da li netlimiter može da ograniči protok na mesečnom nivou? Znači da download bude ograničen na par GB i kada dođe do te granice da više ne dozvoljava bilo kakav protok ka netu. I bilo bi dobro da može da smanji brzinu konekcije kada se dostigne limit!

Da li Net limiter poseduje opciju da npr. u potpunosti ukine protok torrentu u trenutku kada krenem da surfujem i da posle vrati full protok kad zatvorim browser?

Nazad
Vrh Dno