Šta je novo?

NetLimiter alternativa

zaffa11

Slavan
Učlanjen(a)
25.09.2008
Poena
301
dakle :) da li postoji neka besplatna proverena alternativa netlimiteru? samo da radi traffic shaping i ništa mi više ne treba. koristio sam ranije netlimiter 2 pa sam imao određenih problema sa utorrentom, sada sam na 1.3 ali bih ipak voleo neki noviji softver. hvala :)

dakle :) da li postoji neka besplatna proverena alternativa netlimiteru? samo da radi traffic shaping i ništa mi više ne treba. koristio sam ranije netlimiter 2 pa sam imao određenih problema sa utorrentom, sada sam na 1.3 ali bih ipak voleo neki noviji softver. hvala :)

Pa u podesavanjima utorenta imas da mu shapujes saobracaj. Sta ce ti poseban program za to?

Poslednja izmena:
Pa u podesavanjima utorenta imas da mu shapujes saobracaj. Sta ce ti poseban program za to?

jedan razlog je ovo

The Maximum upload rate field will limit the maximum rate at which µTorrent will upload for the selected torrent job(s). Setting the value to 0 is equivalent to setting it to unlimited. Setting the value to anywhere between 1 and 3 will limit the download speed for the torrent job to 12 times the set upload speed

drugi to što mi često dobro dođe da mogu da ograničim protok i drugim programima osim uTorrenta.

cc13 hvala isprobaću

Poslednja izmena:
upload ne smeta ukoliko je do 80% od ukupne brzine tvog up-a, preko toga ce ti obarati download brzinu. ako mislis da ces postici nesto sto ces staviti na torrentu 1 tu si se prevario . ajde malo sheruj to sto skidas !!!

na 5 mi je ul na utorrentu mada ne znam šta ja sad ima tu da se pravdam :)

Sa novim verzijama uTorenta dolaze i razna ograničenja. Ukoliko staviš manje od 6KBps recimo, nećeš moći da skidaš većim brzinama od 25KBps (mislim da je toliko u pitanju, nisam sasvim siguran). Da bi uopšte mogao da skidaš, na nekim trakerima su stare verzije programa u kojima nema takvih limita - banovane.

Ne moraš ti nikome da se pravdaš, ali time što limitiraš upload, limitiraćeš i sebi download. Po meni je to i fer.

Poslednja izmena:
Sa novim verzijama uTorenta dolaze i razna ograničenja. Ukoliko staviš manje od 6KBps recimo, nećeš moći da skidaš većim brzinama od 25KBps (mislim da je toliko u pitanju, nisam sasvim siguran). Da bi uopšte mogao da skidaš, na nekim trakerima su stare verzije programa u kojima nema takvih limita - banovane.

Ne moraš ti nikome da se pravdaš, ali time što limitiraš upload, limitiraćeš i sebi download. Po meni je to i fer.

Lepo i jednostavno neskidas milion torenta odjednom,nego skidas jedan ili dva u utorentu stavis upload na unlimited a svakom torentu na njemu ogranicis upload kako ti odgovara i onda imas max download a koliki hoces upload.
Jednostavno.

U µTorrentu 1.8.1 je ukinuto to ograničenje za upload tako da ga instaliraj i uživaj :)

Ali i ja bih voleo da znam neki program koji radi ograničenje protoka po aplikaciji a da nije NetLimiter jer su mi zbog njega iskakali BSOD-ovi...

Poslednja izmena:
U µTorrentu 1.8.1 je ukinuto to ograničenje za upload tako da ga instaliraj i uživaj :)

Ali i ja bih voleo da znam neki program koji radi ograničenje protoka po aplikaciji a da nije NetLimiter jer su mi zbog njega iskakali BSOD-ovi...
Tacninije instalirate utorrent 1.8.1 (beta verzija) i stavite limit slanja ili upload limit na 1kb i nema problema, inace ja sam na telekomovom adsl-u i imam 1mb/s brzinu i postizem sa pomenutim programom full brzinu oko 100kb/s... Naravno puno znaci i sam torrent fajl tj. koliko ima seeder-a a koliko leecher-a...! ,)

Nije samo problem u uploadu, vec i u broju otvorenih konekcija.

i meni su isto sa net limiterom verzije 2. onda sam skinuo verziju 1.3 i nije bilo nikakvih problema

Poslednja izmena:
Meni se na XPu odlično pokazao DU Super Controler. Program je mali, jednostavan, pregledan i efikasan. Na žalost, ne radi na Visti. Koristio sam Netlimiter, ali su se često pojavljivali BSOD zbog njega.

jedna pomoc, moze preporuka za program kojim cu da limitiram lokalni saobracaj u mrezi, imam 2 kompa ocu drugom kompu da stavim lupam down 10kb up 5kb

jedna pomoc, moze preporuka za program kojim cu da limitiram lokalni saobracaj u mrezi, imam 2 kompa ocu drugom kompu da stavim lupam down 10kb up 5kb

Pa mozes pomocu softvera to da odradis (npr gore pomenuti NetLimiter), a postoje i hardverske varijante, ali mislim da ih nema ispod 100e.

Znaci, ne postoji free resenje za NetLimiter, koje omogucava limitiranje dl/ul po aplikacijama?

Imam sledeci problem u netlimiter-u, dakle ogranicim download na recimo 20kb/s, medjutim on to nekako odradi, na kraju da prosecnu brzinu 20, u startu pik bude veci, kad je duze vreme download on ga ustali na 20, ali kazem, ako sa nule krenem da skidam nesto on ima poveci pik i tek posle toga regulise brzinu. Jel to ima u podesavanjima?
Da li DU isto ovako radi, ili mu bas daje fiksnu vrednost koju nikako ne prelazi?

Probao sam ga pre 2-3 godine, ali tada free verzija nije imala tu mogucnost. NIsam ga probao u skorije vreme, ne znam da li se nesto promenilo.

ja koristim netlimiter 1.3 krekovan i odradjuje posao samo tako ... nema potrebe za novijom verzijom.

Pokusavam da ukapiram o cemu pricate, al` ne ide. Znaci, u utorrentu sam podesio upload na 20, a u net limiteru ogranicio upload za utorrent na 1 i download mi uvek ide max brzinom. Tako da ne vidim problem.

Nazad
Vrh Dno