Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Meni je glavni problem sto netflix gledam u 99% slucajeva na TV, 1% iPad. Kada bih isao preko nekog VPN-a to znaci da bi citav home network trebao da ide preko VPN nazalost... Jel ima negde da uporedim koje naslove imaju ljudi iz US da vidim sta sve propustam? :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Npr ako imas ATV onda na ATV ubacis VPN sa getflixa, i ne mora cela mreza da bude preko VPNa

Meni je glavni problem sto netflix gledam u 99% slucajeva na TV, 1% iPad. Kada bih isao preko nekog VPN-a to znaci da bi citav home network trebao da ide preko VPN nazalost... Jel ima negde da uporedim koje naslove imaju ljudi iz US da vidim sta sve propustam? :)

Za netflix ti ne treba VPN vec dns spoofer. Dovoljno je. Znaci samo u ruteru ili pojedinacnom uredjaju setujes 1st i 2nd dns server koji ti je najblizi (getflix ima u Frankfurtu).

Kupljeno :wave:

Ozbilno sam pitao n1tr0 u vezi VPN i sta je problem ako ide sve preko njega

Hvala :) vpn ja koristim za spotify i za meksicki origin kad imaju akcije. Dosta je sporije u odnosu na dns spoofer gde nema nikog opadanja brzine.

Poslednja izmena:
valja li sta ovaj kodi tv? probao sam ga par puta nije lose.

Pa to naravno, za tv. Ne vidim poentu da se bilo šta od ovoga koristi na pc-ju.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Dodali su sad dosta materijala, Dr House sve sezone, Star Trek gomilu i još ponešto...

Kada je ovo pao getflix ? Za malo većeras da uzmeme lifetime 40$.

Uh, ima skoro mesec dana. Satro rade na resavanju problema.

Kako onda ja imam američki Netflix kod kuce? Imao sam ga preko Getflixa

Sent from my iPad using Tapatalk

Ma nisam ga koristio skoro mjesec dana a nisam tada primjetio da je bilo problema. Evo danas hocu nesto preki US da gledam kad' nope..

jel su ubacili titove ili nemaju nameru da to rade ?:)

Pre neki dan nije bilo (naravno pricam za domace, en uvek ima).

Titlova neće biti još skoro. :(

Sve je to nekako uzajamno povezano. Da je broj korisnika veći radili bi i na titlovima, a opet ljudi neće da plaćaju kad znaju da za isti novac kao ameri dobijaju drastično manje sadržaja ...

Kako funkcionise onaj free mesec, za sta se vezuje nalog tj kako sprecavaju da neko pravise vise trial naloga ?

Btw ima negde da se vidi sta je dostupno kod nas, ima 4k hdr sadrzaja ?

"Vezuju" za platnu/kreditnu karticu.

@Grunt
jel ti to uzeo tv ? :D

eo spisak trenutno sto ima a vremenom ce vise biti hdr sadrzaja

A Series of Unfortunate Events
Bloodline
Chef’s Table
Hibana
Knights of Sidonia
Marco Polo
Marvel’s Daredevil
Marvel’s Iron Fist
Marvel’s Jessica Jones
Marvel’s Luke Cage
Marvel’s The Defenders
The Do-Over
The Ridiculous Six

@tomasbg
U procesu sam narucivanja 6072 pa da se raspitam unapred xD

Te sve serije ima i na domacem netflixu ?
Uzecu taj free mesec svakako, koliko im je uhd paket 12+13e nije tako puno.

UHD paket je 11.99 EUR ako se ne varam.

Npr ako imas ATV onda na ATV ubacis VPN sa getflixa, i ne mora cela mreza da bude preko VPNa

Posedujem sony android televizor, da li možda ima negde opširnije upustvo kako učiniti ovo? Da li je potrebno raditi nešto i na računaru i kako pri tome ne poremetiti mrežu(u pitanju je sbb home gateway uređaj sa trio paketom)?

Ima uputstvo na getflix sajtu. Ali najlakse je u adsl ruteru ubaciti dns servere i onda je to to, sve sto ide preko rutera ce biti preko dns-a

A to neće poremetiti rad torent i drugih peer 2 peer klijenata i fiksong telefona?

Je li to proradio getflix ?

A to neće poremetiti rad torent i drugih peer 2 peer klijenata i fiksong telefona?

Jel koristis telefon preko SBB?
Sto se tice ostalih klijenata - sav saobracaj ce ti onda ici preko VPN-a i sama brzina neta ti vrv nece biti maximum na koji si navikao. Ocekuj i drasticno povecanje pinga za online gaming jer ti svi paketi prvo idu do VPN-a, a onda dalje. Ja iz tih razloga nikad ne bih koristio VPN, a pogotovo ne bih namestao da mi citava mreza ide preko istog.
E sad, ako menjas samo DNS na routeru onda se nece te stvari desavati ali ako neko ide na tipa google umesto da ti komp kontaktira najblizi google server on ce da kontaktira neki drugi. Isto tako nikad ne bih stavljao tako neke DNS-ove nepouzdane jer na taj nacin neko moze (lupam) za facebook.com da stavi IP entry do svog phishera ili slicne stvari da radi - tipa da napravi na taj nacin proxy koji ce da sniffuje sve podatke koji prolaze. U svakom slucaju izlazes se vecem bezbednosnom riziku :)

Poslednja izmena:
Koristim fiksni preko sbba ali nisam konkretno bio dok sam podešavao. Uz promenu DNS servera na sbb cisco home gateway uređaju getflix je proradio ali je isto tako brzina malo opala i ping skočio kao što n1tr0 kaže, međutim to nije rešilo problem sa android televizorom. Getflix je proradio na računaru ali je televizor držao stare dns adrese i posle restartovanja i ponovnog kačenja na mrežu.
Rešio sam taj problem tako što sam podesio direktno na televizoru statičnu ip adresu nakon čega mi je dao da menjam dns servere ručno. Za wifi konekciju sam ostavio stare dok sam preko lan kabla stavio getflix dns servere tako da imam sada u zavisnosti od odabira konekcije. Američki i domaći netflix sadržaj i moram konstatovati da razlika postoji ali u manjoj meri nego što sam očekivao, čak na našem netflixu ima nekih stvari koje nema tamo što sam trenutno gledao pa nisam siguran da li ću nastaviti da ga koristim nakon isteka trial perioda od 14 dana, taman dovoljno da pogledam Raymire seriju :).
Sve u svemu ako i budem koristio getflix biće isključivo preko televizora jer n1tr0 ima poentu kad priča o bezbednosti.

You seem to be using an unblocker or proxy. Please turn off any of these services and try again. For more help, please visit netflix.com/proxy. aip-701

Da li se još nekom pojavio ovaj problem u kombinaciji netflixa i getflixa i ako jeste da li ima neko rešenje za njega? Na domećem netflixu nema raymire a na hard disku nema mesta. :)

Nazad
Vrh Dno