Šta je novo?

NETCAT-M10

wolfelic

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2010
Poena
309
Nigde nema nista o ovom tabletu. Oko 250evra je kod nas.
Pin je uvoznik ali ne mogu da ga nadjem nigde.
Deluje ok

Blueberry
Model: NETCAT-M10
Naziv: Internet Tablet, 10.1" Capacity IPS LCD 1280x800 10-Points Multitouch, Dual Core Cortex A8 1.2 GHz, 8 GB memory, 1GB DDR3 RAM, 2160p HD 3D Video Support, Wlan b/g/n, HDMI, USB OTG, Dual Webcam, microSD, Android 4.0, Skype Video Call
Barkod: 4897018981805
Garantni rok: 24 meseci
Monitor: 10.1"; Multitouch;
RAM memorija: 1GB;
Mreža: Wi-Fi wireless; b; g; n;
Konektori i dodaci: HDMI; USB 2.0, x1;
resources.jpg

Izgleda da nema GPS, a to je danas ipak bitno... ne toliko zbog raznih navigacija, koliko zbog raznih lokacijskih servisa i sl. Zadnjih par godina dosta putujem po Evropi i mnogo znaci kad se covek opremi raznim softverom, koji ume neverovatno da olaksa snalazenje u novom gradu!

Mada ni Bluetooth nije lose resenje, pa se nakaci eksterni GPS prijemnik. Ali izgleda da ni BT nema. Ali po ovoj ceni, sa rezolucijom 1280 x 800, deluje mi kao best buy.

U "Atomu" kazu da im stize 27-mog avgusta...

Prosto mi je nemoguce da nema GPS i BT ali videcemo. Nema ga jos ni na oficijalnom sajtu pa ne mogu ni da proverim. Svi prethodni modeli su imali....

Ne postoji Cortex A8 dual core, tako da opet izvrcu istinu sto se toga tice. Ovo ostalo videce se.

cortex-a8

U ponedeljak mi stize pa cu sve znati. Pisace valjda na specifikaciji. Ili u utorak.

na Pinovom sajtu stoji ovaj opis

Internet Tablet, 10.1" Capacity IPS LCD 1280x800 10-Points Multitouch, Dual Core Cortex A8 1.2 GHz, 8 GB memory, 1GB DDR3 RAM, 2160p HD 3D Video Support, Wlan b/g/n, HDMI, USB OTG, Dual Webcam, microSD, Android 4.0, Skype Video Call
10.1" IPS LCD ekran visoke rezolucije osetljiv na dodir u 10 tačaka

G-Senzor - funkcija automatske rotacije ekrana

Android 4.0 ICS operativni sistem

Cortex A10 Dual Core procesor na 1.2 GHz

Dvostruka web kamera

8GB ugrađene memorije

WiFi b/g/n bežični mrežni adapter

3D OpenGL akceleracija

HDMI izlaz sa SuperHD video podrškom (3840x2160 pix)

Slot za microSD kartice

Reprodukcija apsolutno svih audio, video, foto i E-Book formata

3.5mm izlaz za slušalice

LiPolymer baterija kapaciteta 7000 mAh za max. 8 sati rada

Podrška za Play Store i APK fajlove

Probao sam vise njihovih uredjaja, tableta, GPS-ova i svih sam se otarasio veoma brzo.Neverovanto losi uredjaji, koji su krckali, bili spori, podrska, pakovanje.....

Poslednja izmena:
Al ovo nije njihov uredjaj, vec su samo svoje ime na njega stavili.

Ono sto sam imao ranije prilike da probam, vidim bilo je blagi receno uzasno.....
Videcemo kad se pojavi

Al ovo nije njihov uredjaj, vec su samo svoje ime na njega stavili.

i ostali uredjaji su bili "ne njihovi" vec samo njihov logo, ali zaista pocinje da smeta neazurnost doticnih.
Nema sanse da jedan jedini put ubodu specifikaciju kako treba. Uvek nesto omase u opisu a posle muku mucimo na prodajnim mestima da se izobjasnjavamo da nije sve tako kako je napisano i da uredjaj ne postuje napisanu specifikaciju sa reklame :(

Da dodam jos nesto bluberi je njihov brend i to je stvarno nedopustivo da pogrese u specifikaziji.I mnogo sam cuo od njih direktno da nahvale toliko nerealno uredjaj, a uspostavi se da je totalna kanta ( mislim na Tablete i GPS-ove ).Zvucnici i kucista su za pare koje kostaju extra ali ovo .....djubre

ja npr. ne bih uzimao ništa što podržava 2160p standard jer tu u startu vidiš da s*ru. nisam nikad ni čuo njihove zvučnike pa njih neću ubrajati ali od tog brenda još nisam video dobru+kvalitetnu stvar.

Sto se tice " Gresaka" , pa ne grese oni Slucajno. Sto rece neko ne postoji Dual core A-8 , znaci procesos sa dva CPU jezgra, vec je to Sistem na cipu , pa je CPU+GPU, ali takvih je 99% Kineza, pa ni Kinezi ovo ne Reklamiraju kao dual core. I oni su Posteniji. Sledeca glupost je A-10 , ni to ne Postoji vec je ovo verovatno Kineski Allwinner A-10 , jedna od mnogobrojnih Kineskih verzija A-8. Ovo 2160p za Video, Tako ga i Kinezi Reklamiraju, i to samo ovaj SOC , pa ko zeli neka proba dal je istina ili lazu.

Inace na obicnog Kineza samo ostampaju svoj "Brand" . Kod Kineza u OEM fabrikama je to omoguceno svakome ko kupi bar 100 komada, a ovi i nabavljaju otprilike u tim serijama. Da se Razumemo, nije nista lose sto je to Obican Kinez, nego sto mu je Cena kao da je neka Marsovska Tehnologija, a ne Kinez na kilo.

Poslednja izmena:
Imao 3 Bluebery-a Netcat MO3, vratio 2 zbog kvarova, treci odmah prodao, eto, to je moje iskustvo sa njima. Drugar kupio onaj sa TV-om, mislim MO-4(ima SIM slot), i ne podrzava 3g vec samo Edge, ali i takav internet ukljucuje tek kad se restartuje uredjaj. Uzas!

Danas su mi stigli. Za sada ne izgleda lose kako sam ocekivao. Malo je kutija budjava u odnosu na recimo Prestigio i nema futrolu nazalost. Testiracu ga danas sutra pa cemo videti.
Izgleda da nema gps..

Kod svakog njihovog GPS-a ili tableta sam imao isto prvo misljenje...koliko je budjava ambalaza

Testirao po malo. Filmove u svim formatima pusta. MKV, AVI i sl. Izrada je malo bolja nego sto sam mislio ali ne podrzava bas sve igrice sa marketa. Bar ne neke novije trke koje sam probao. Ima BT a gps nema. Na ekranu ima neku budjavu mat foliju koju ne znam kako da skinem a ni da li treba da je skinem. Probao sam ali su je zalepili kao lepkom. Zbog nje imam utisak da malo ekran slabije radi. Probao sam mikro sd i pusta sa nje ok. Nisam osetio da je procesor nesto jak jer cim krenem dve stvari odjednom uspori. No nije los ali da je malo jeftiniji. Ako nekom nest treba da testiram neka kaze. Pozdrav

Evo i ja uzeo jedan. Koliko para toliko i muzike. GPS nema, ali radi navigacija pomocu WiFi-a. Baterija ne drzi 8 casova, kod mene je izdrzala 2 sata, ali sam ga intezivno koristio. Ekran, ocekivao sam bolje, ali nije lose (8/10). Prvi primerak je imao dead pixel, pa sam ga zamenio u roku od 15minuta. I ja nisam siguran da li da skidam mat foliju. Inace fabricki dolazi sa glossy folijom preko mat folije.
Jos testiram procesor, ali nije bas brz, recimo, SGS2 radi brze, e sad mozda zbog rezolucije.
S obzirom da ga imam tek 2 sata, ne mogu puno toga da napisem.

Izvinite ljudi, ali koliko para toliko muzike u ovom slucaju ne pije vodu.
Za tih 250€ se moze uzeti Google Nexus 7 (najavljena cena 28.000). Preko je naravno jeftinije, ali necemo govoriti o preko.
Ljudi 30.000 je velika cifra za taj uredjaj i oni se tu nisu dobro preracunali.

Mnogo velika cifra za ovakav uredjaj, baterija dva sata .....strasno.
Da nepricamo o Googlu koji moje misljenje i neke informacije koje imam nece ni stici u Srbiju uskoro ako uopste i dodje.
Mnogo, mnogo boljih modela ima za te pare da neimenujem ponovo.....

Ja nisam bas zadovoljan, posebno sto nisam uspeo da izguram nijedan benchmark do kraja. passmark puca na grafici, isto i AnTuTu benchmark. Desilo se da par puta zabaguje u plejeru. Inace stuca i secka u Browseru. Passmark prkazuje ARMv7 rev2 (v7l) 1 core 1200MHz. Na kutiji stoji da je dual core. Sada ga punim, inace sporo se puni. Zvuk je takodje los i veoma slab.
pozdrav

Rezime, u odnosu na telefon Samsung Galaxy 2, procesor je sporiji 4 puta (po PassMark benchmarku), a test 3D grafike nije uspeo da zavrsi, tako da sam ga vratio nazad i uzeo pare. Jedino sto valja na njemu je ekran. Recimo da bi prikazao sliku koju sam slikao u 8Mpx, treba bu 3 sekunde da je izostri. Desava se da u sred rada pukne i vrati se u home screen. Posle punjenja je uspeo da izgura 4 sata rada sa WiFi konekcijom.
Mozda je moj falican, ali sigurno je single core na 1.2GHz.
Toliko od mene.
pozdrav.

Kolio je dobar vec cena pada.Koliko vidim nudi ga samo pin i to je cena 230e pa po nekom kursu
Giga.....on.....…25990.00

Vidim ga i po 24000 sto je oko 200 evra. 200x118=23600din. ;) Ja iskreno mislim da nije los ali bi voleo da je malo jeftiniji. Meni se ne baguje ali bi trebao malo brze da radi. Bat mi se jos nije potrosila a koristio sam ga juce dva tri sata i danas cu nadam se jos toliko uspeti sa jednim punjenjem. Inace testiram uporedo dva komada i isto se ponasaju. Najvise me nervira ta mat folija na ekranu i to sto ne rade jace igrice na njemu a kao ima jak procesor i sl. Nisam kameru probao i skype. Pa ako je neko probao neka kaze. Pin je u principu veleprodaja i pise vise cene nego na trzistu. U pcprac.... je niza cena kao i svuda gde imaju maloprodaju.

I 200 je previse. Realna cena dok se svi ugrade bi bila 140-150. Kad takav skoro isti samo pod nekim drugim Trgovackim Brendom moze u zemljama sa PDV-om od 23 % mogao bi i kod nas sa 18 % za te pare. Neko je u ovom trgovackom Lancu velikoprodaja-maloprodaja mnogo Pohlepan.

Nije mi jasno kad ce neko u Srbiji od " biznismenena " da ukapira da uz nizu cenu i veci promet, zaradi se vise nego uz veliku cenu i mali promet. Ta nakaradna logika postoji samo u Srbiji i nigde vise.

I 200 je previse. Realna cena dok se svi ugrade bi bila 140-150. Kad takav skoro isti samo pod nekim drugim Trgovackim Brendom moze u zemljama sa PDV-om od 23 % mogao bi i kod nas sa 18 % za te pare. Neko je u ovom trgovackom Lancu velikoprodaja-maloprodaja mnogo Pohlepan.

Nije mi jasno kad ce neko u Srbiji od " biznismenena " da ukapira da uz nizu cenu i veci promet, zaradi se vise nego uz veliku cenu i mali promet. Ta nakaradna logika postoji samo u Srbiji i nigde vise.

+1

Nazad
Vrh Dno