Šta je novo?

Netbook

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Koji netbook preporucujete.
Biti ce koriscen iskljucivo za internet i tako neku *****avanciju.
Najvise bih voleo da bude ili MSI ili Asus ili Lenovo. Ove ostale nesto i ne varim, al' ako ima neki da je bas bas, onda cu i njega poceti da prezivam.
Bitna stvar je 10'' ekran koji treba da bude vidljiv na suncevoj svetlosti, i da baterija traje pa da otkida.
Cena nije bitan, al' ako moze za 200 zasto dati 250 :eyebrows:

Ja sam ovih dana isto u dubiozi koji da uzmem i odlucio sam se za MSI Wind U135.
Najjeftiniji je netbook sa "novom" Pinetrail platformom (N450,N10,G3150) sa cenom od 24200din.
Lepo je dizajniran, tastatura je odlicna...jos kad bi se mogla da bira boja...mashala...Al nazalost kod nas ima samo crni.

Mana mu je 3-cell baterija...ali po testovima na netu kazu da moze da izdrzi 3 sata intenzivnog rada, sto je meni sasvim dovoljno.
Al posto ti kazes da ti je bitna autonomija...probaj asus 1001HA...video sam ga negde za 23000 sa 6cell baterijom.

U ponedeljak ga dobijam tako da cu moci da podelim prve utiske, pa ako nije hitno pricekaj malo :)
Ima i verzija sa 6-cell baterijom, HDDom od 250gb i win7 Starter...ali kod nas se, naravno, ne moze nabaviti.

Poslednja izmena:
Iskren da budem meni se taj Asus najvise svidja zbog LED ekrana.
Da li neko ima iskustva kakav je u smislu kvaliteta tastature, oklopa i ostale plastikarije?
Gde ga ima sa 6 cell baterijom?

Rekoh da cu napisati utiske kad uzmem netbook...
Pa mislim da je cak i nadmasio moja ocekivanja.

Nosi se sasvim fino sa nekoliko upaljenih aplikacija tipa chrome, winamp, MSE, Photoshop CS3...
Ekran je odlican, baterija...pa izdrzi 2.5 sata teskog maltretiranja uz wifi. Wifi adapter je malo jaci od onog u mojoj nokia-i 5800, ali radi posao savrseno..
.
Pustio sam i 720p materijal bez nekog veceg problema...(media player clasic nesto nije bio podesen nakon instalacije...)

Tastatura je fenomenalna. Koristio sam Acer 250D jedno vreme tako da u poredjenju sa njim imam samo reci hvale sto se svega tice... Sto se tice performansi...tu su negde...ali ipak ovaj malisa ima tih nekih par procenata snage vise sto mu otvara nove mogucnosti (720p)

Masina se ne greje, tiha je...pa sam i sto se toga tice zadovoljan. Jedino eto da je 6cell baterija...al sta je tu je, meni to nije bilo presudno.

Pustio sam i 720p materijal bez nekog veceg problema...(media player clasic nesto nije bio podesen nakon instalacije...)
A jedna od stvari koje mnogi zameraju pinetrail platformi je to što nije donela dovoljan pomak u perfomansama da bi se puštao makar 720p :D koje su karakteristike tog filma, klipa, serije, šta god, možeš pogledati npr. preko ovog programa.

Mislim uspevao sam ja da uz pomoć CoreAVC 2.0 pokrenem 720p dosta niskog bandwitha (jedan pixarov kratkti crtani) na eeePC 4G Surf Celeron 600MHz @ 900MHz :bottle: al' i to je bilo "na mišiće".

Neki bzvz film koji mi je bio pri ruci Proposal, za podatke o bitrate-u ces morati da sacekas jer kako sam isprobao, tako sam ga izbrisao...Inace staje na jedan dvd. E a npr neki klip od 5 min nece da mi pusti...odnosno secka tesko...a isto su mkv...

Poslednja izmena:
Evo i podataka o bitrate-u 3000kbps za video i 96 za audio.
rezolucija 1280*720

Ko nije nista kupio bolje da saceka jos malo. Svakog trenutka™ treba da se pojave novi netbuci sa dual core atomima + ion2 (ili bez iona :) koji bi konacno trebalo da donesu malo bolje performanse, ali takodje i dobar battery life.
Modeli su ausus 1015, 1018,1215,1218, acer 532g i tako, pogledajte ima nesto malo preview videa na netu.

ispod 40000 nece biti sigurno...

Asus 1005p nema da se kupi već više od mesec dana (toliko se ja raspitujem) !

Mnoge firme sam zvao, velike i male, koje na sajtovima tvrde da imaju u ponudi 1005p , i svi od reda kažu "nema kod uvoznika".

Nije mi jasno zašto ne sklone sa spiska kad toliko dugo ne stiže ?!?
Ali zato redovno uvećavaju cenu, ljigavci.

Nazad
Vrh Dno