Šta je novo?

Netbook 200-250€

Marko-Dj

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2008
Poena
595
Razmisljam se o kupovini Netbook racunara, ali ne kupujem sebi vec devojci...

Imam jos vremena, do 6. aprila kada joj je rodjendan, pa da se posavetujem ovde na forumu.

Gledao sam malo cene, i vidim da su poprilicno istih konfiguracija u tom cenovnom rangu. Mozda su male razlike, malo veci HDD i bolja baterija.
Ali naravno lepsim polovinama znacajniji je izgled od performansi! 🙂
Kao sto vec rekoh, svi su oni slicni sto se konfiguracija tice tako da bi mi i kvalitet izrade/dizajn znacio pri odabiru.
Ne mora da bude pink, crven itd... Vec jednostavno da ne bude najobicniji plastikaner.

Mada sad sam slucajno video ovaj Laptop ASUS X59SL-AP313, jeste da nije Netbook ali za te pare zvuci sasvim solidno.

Sada ste vi na delu!
I unapred hvala... :wave:

Poslednja izmena:
Gledaj da bude 6-celijska baterija.
Gotovo svi imaju isti procesor i 1GB ram (postoji nekoliko modela sa DDR3 memorijom).
Drugi savet - bolje da ima 2godine garanciju.
Ja imam 2 netbooka - ViewSonicov i MSI (neki gold).
Oba rade slicno, iako je MSI mnoogo skuplji. E, razlika je u tome sto se kod Viewsonica dosta cuje vent, MSI je necujan; drugo, VS ima 4cell bateriju koja traje max 2,5h dok kod MSI 6cell traje 5-6h.

Bolje malo da saceks sa kupovinom,dok izadju AMD Fusion netbook racunari. Mislim da ce biti u tom cenovnom rangu

Za bateriju uvek gledajte kapacitet (oznacava se u Wh). Ako ne pise u Wh, onda pomnozite Ah i Napon (tipa 11.1V).
Nije svejedno da li baterija ima 48Wh ili npr 72Wh, iako su obe sestocelijske. Ustvari zasto bi vas uopste interesovao broj celija, kapacitet baterije i potrosnja odredjuju autonomiju.

Na akciji:

Acer
Aspire One D255-13Ckk
Intel® Atom N455 1.66GHz, 1024MB DDR3 1066MHz, 250GB SATA 5400rpm, 10.2" LED Anti-Glare WSVGA 1024 x 600, Intel GMA 3150 Integrated Graphic controller DX9, Linux
22.942din. (cena na akciji)

Ispod ovoga nema sigurno jeftinije trenutno.

Nazad
Vrh Dno