Šta je novo?

netbook 10''

replica

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2008
Poena
304
Sta od ovoga:
Toshiba NB205
Asus eeePC 1005HA
Lenovo S10e (posle citanja foruma ... vidim da dosta ljudi preporucuje )

Kakva su vasa iskustva? :type:

Lenovo je dobar, ima ga moja sestra, a za Toshibu sam negde čuo/čitao da ima neki feler. Ne mogu sad da se setim gde sam to čuo, a obratio sam pažnju jer sam i ja bacio oko na nju da je kupim pa me je to odvratilo. Potraži malo po google-u. Lenovo je super, jedino što je onaj SSD na kojem je OS premali, pa moraš da vršiš akrobacije sa premeštanjem korisničkih i nekih sistemskih foldera na tvrdi disk, ali to nije veliki problem za onog ko ume.

Najbolje je da ako ga kupiš, odmah napraviš backup image tog SSD-a kako je fabrički došao. Možda čak pre toga da deinstaliraš neki bloatware koji ti ne treba. Ali svakako pre instalacije novog softvera da bekapuješ fabričko stanje stvari. Sa njim dobiješ factory default bekap DVD-ove al šta ti to vredi ako nemaš eksterni DVD, jer nemaš gde da ih ubaciš.

E pa znam znam :) clonezilla zavija sarme tu.

Sad mi reci gde kod nas ima... za KESH :). Ne bih da poslujem sa MTS-om.

Toshiba ima sve ... ali ja sam "ovde" nasao to sto joj fali... spora ...i touchpad je s'eban.

Bilo sta da valja reci(te) :))). Nisam uzeo neki magazin u ruke odavno da vidim hardtestove.

E pa znam znam :) clonezilla zavija sarme tu.

Sad mi reci gde kod nas ima... za KESH :). Ne bih da poslujem sa MTS-om.

Toshiba ima sve ... ali ja sam "ovde" nasao to sto joj fali... spora ...i touchpad je s'eban.

Bilo sta da valja reci(te) :))). Nisam uzeo neki magazin u ruke odavno da vidim hardtestove.

Lenovo. Ima ga u G*tronu, W*winu.

Gde imaju EEE?

zanima me da pogledam 1005HA-? seriju. I za lenovo ima onaj model koji je skroz glossy... e u pm na svaki mesec izlaze.

Iste radnje imaju i Asus i Lenovo i Toshibu i Dell i HP i ostalu boraniju :D Ne znam na
koji Lenovo mislis, ali s10 ne sija. Na Asusu ostaju fleke od pogleda.

Ma imas ga ... pogledaj malo tjub :) ... s10e < ... e :)

Ima taj glossy lid i display, kod nas ima samo mat lid. Ove boranije u sribiji me teraju da :crash: :wall::wall:

LAME (mislim na istocno trziste.... )

Poslednja izmena:
Imaš na akciji Aspire One 11,6" 1366 x 768, Atom Z520, 2GB RAM, 250GB HDD, Vista Home Basic, za 25500din.

Čini mi se da jedino nema Bluetooth ili bar nije naveden u onim specifikacijama na stranici firme, ali mislim da je ovo bestbuy konfiguracija. Ja sam Lenovo S10E sa 1GB RAM i 160GB HDD platio 29000 doduše pre par meseci..

P.S. Još jedna mana je što ovaj primerak ide sa 3-ćelijskom baterijom, ali ipak sa svim ovim benefitima mislim da je dobar za tu cenu. Težina 1,3Kg

AO751H-1401-1.jpg

Specification
o Mfr Part Number: AO751H-1401/LU.S780Y.002
o Processor: Intel Atom Processor Z520 (1.33GHz, 512KB L2 Cache, FSB 533MHz)
o Chipset: Intel System Controller Hub US15W
o Memory: 2GB DDR2-667 Memory
o Display: 11.6" WXGA (1366x768, 16:9) TFT LCD, w/ Acer CrystalBrite Technology & LED backlight
o Graphics Module: Intel GMA 500 Graphics Controller
o Hard Disk: 250GB Hard Drive
o Audio: Built-in 2x Stereo Speakers and Digital Microphone
o Connectivity: Fast Ethernet; 802.11b/g Wireless LAN
o Interface: 3x USB 2.0 Port; 1x VGA Port; 1x RJ45 LAN Port; Audio I/O Jacks
o Card Reader: Multi-in-1 Card Reader, Supports optional MultiMediaCard, Reduced-Size MultiMediaCard, Secure Digital, Memory Stick, Memory Stick PRO or xD-Picture Card
o Camera: Integrated Acer Crystal Eye WebCam
o Battery Pack: 3-cell lithium-ion Battery, upto 4 hours life time
o AC Adapter: 30W AC Adapter
o Color: White
o Dimensions (WxDxH): 11.2 x 7.8 x 1 inch/ 284 x 198 x 25.4 mm
o Weight: 2.8 lbs / 1.3 kg(w/ battery)
o Operating System: Windows Vista Home Basic

P.P.S. Gledam sad vamo gde sam kupio Lenovo s10, nema više na sajtu tih belih sa 6-ćelijskom baterijom, ima dva naizgled ista modela, oba su crna sa 3-ćelijskom i ne vidim nikakvu razliku u specifikacijama osim što jedan ima Bluetooth a drugi ne, a da paradoks bude veći, taj što nema je 2000 din skuplji od ovog što ima. Možda su se *****ali pa pogrešno naveli cene. Logično bi bilo da ovaj s Bluetoothom bude skuplji a ne jeftiniji. Jedan je 25000 a drugi 27000.

Poslednja izmena:
Zanimalo me je poređenje ova dva Atom procesora. Skoro svi ti netbookovi imaju Atom N270, osim ovog Acera na akciji koji ima Atom Z520. N270 je na 1,6GHz a Z520 je 1,33GHz. Međutim Z520 podržava više "Advanced Technologies" (npr. Intel Virtualization Technology). Evo uporednih specifikacija na donjem linku, pa ko želi može da pogleda

Intel Atom N270 vs. Intel Atom Z520

Poslednja izmena:
Lenovo je super, jedino što je onaj SSD na kojem je OS premali...

Lenovo vise ne radi modele sa SSD hard diskovima. Trenutno aktuelan S10 dolazi sa standardnih 160GB. Nisam sigurna da li sam negde cula da je Microsoft umesao svoje prste u to sto vise nema modela sa SSD-om.

Neki od modela su pretrpeli izmene no pogledaj Benchmark uporedni test netbook racunara moze da pomogne u donosenju odluke.

@Mina71
sad sam bio u obilazak ... nema ni 6cell crni... baci mi PM ako znas gde ima Lenovo s10e 6cell crni i hvala za info bas me bunilo to za SSD. A sta kazu za s10 (bez e) ... zastareo ili ?
@buzz daj mi tacan model ako nije problem
@tibby sad sam obavesten da u VV!nVV!n-u od sledece nedelje krecu sa 7% popusta na sve *bookove

Poslednja izmena:
Na akciji je u hellas.rs (bio, valjda je još)

A Microsoft je umešao prste utoliko što su ograničili distribuciju Windows XP Home na sistemima koji imaju hibridni storage, kao što je imao taj Lenovo S10e, što značajno poskupljuje celu priču.

definitivno asus....ja ga uzeo pre 2 meseca i fenomenalan je...brz, odlichan touch...jedine mane su naravno shto gde god da ga pipmesh, ostane otisak....ja sam to reshio tako shto sam na prednju zalepio neku zashtitu bash za laptove, pa preko toga gomilu nalepnica, i izgleda mi odlichno...i shto nema bluetooth....al zato ima bateriju od 8,5h, i to je glavni razlog shto sam uzeo bash njega!

@zlig0r .. samo da dobijem info kolko kosta 6 cell preko grane ... ako je skupo uzecu asus 1005HA ... *** ti netbook kad jos malo drzi pa ko moj laptop :crash: replacement. Ja sam slicno uradio sa povrsinom gde mi stoje dlanovi ... gde nalazis te stickere?

Poslednja izmena:
Vrh Dno