Šta je novo?

Netbios name ne vidi se u mrezi

• Začetnik teme Deleted member 9456
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 9456

Guest
XP sve lepo radilo do jednog dana i onda problem. Fiksne IP u mrezi, ping na IP radi ali na netbios name ne radi. Microsoft share ako ne stavim u host file IP netbios name ne mogu da pristupim sherovanim folderima na toj masini. Predjem u Ubuntu i on ne vidi tu masini. Ne znam sta vise da mu gledam, setovano enable Netbios over TCP/IP, cekirano enable lmhosts, firevall sve pusta...Ne znam sta vise da gledam

Malo sam zakomplikovao. Moja je masina A i ona ne moze da pinguje masinu B u lokalnoj mrezi po netnios imenu masine. Masina B moze da pinguje masinu A po netbios imenu. Masina B vidi sherovane foldere na masini A. Masina A ne vidi sherovane foldere na masini B, kad na masini A u host file upiem IP i netbios name masina A vidi masinu B, masina A moze da pinguje po netbios imenu masinu B, masina A moze da pristupi sherovanim folderima na masini B

Malo sam zakomplikovao. Moja je masina A i ona ne moze da pinguje masinu B u lokalnoj mrezi po netnios imenu masine. Masina B moze da pinguje masinu A po netbios imenu. Masina B vidi sherovane foldere na masini A. Masina A ne vidi sherovane foldere na masini B, kad na masini A u host file upiem IP i netbios name masina A vidi masinu B, masina A moze da pinguje po netbios imenu masinu B, masina A moze da pristupi sherovanim folderima na masini B

Pa zafto ti i sluzi lmhost file, ostavi tako kad ti radi, i teraj...:d

Pa zafto ti i sluzi lmhost file, ostavi tako kad ti radi, i teraj...:d
Nisi pazljivo citao, nisam upisao u lmhost nego u host file to su dva razlicita fajla.
Kad upisem u lmhost file kao da nisam nista upisao. Glavna kvaka je da je to sve radilo bez ikakvih zezanja i onda je pocelo zezanje, zasto zeza ne znam, preskenirao sa NOD-om, Malwarebytes, Spybot nista ne nalaze. Mozda sam nekim programom kao npr. TuneUP, Glarty utilites nesto zeznuo.

ESS NOD zeza identicna verzija, identicno setovanje firewall-a na masini B, na masini A sve ok.

Tragajuci i lupajuci glavu konacno sam ustanovio da se Eset smart security ne podnosi sa drugim Eset smart security u mrezi. Na mojoj masini normalno radi na drugoj koja je novija jednostavno pravi gluposti, ne vidi mrezu ili ne dozvoljava da browsujem po sistemu nemam ta prava. Skinuo sam Eset smart security i stavio NOD, win firewall i sve radi. Pokusavao sam razne verzije Eset smart security, nece i nece, nasao sam samo jednu sugestiju da se dodeli odredjeno pravilo za firewall ali kod mene to ne pali.

Vrh Dno