Šta je novo?

Net Problem!!!

Učlanjen(a)
04.12.2005
Poena
304
Imam problem da kada se jednom skinem sa net i hocu opet da se konektujem on se onektuje ali ni Firefox ni IE mi ne prepoznaju konekciju, odnosno kao da sem offline. apsolutno ni jednu stranicu nece da ucita. I svaki put moram da restartujem komp da bi opet otvorio neku stranicu. Jel' zna neko u cemu je fora?

Lave, jesi nov, ali razumi da mi ne umemo da citamo misli.

Koji provider? Cable, ADSL, modem? Sta javlja comp, kada, kako, koliko...?

Po opisu problema, deluje kao dialup, posto ne vidim zasto bi se uopste diskonektovao sa Cable/ADSL vezom...

Dail-up, idem preko B92, ali mislim da nije do provajdera jer je ovo pocelo da mi se desava od kada sam update-ovo Firefox na 1.5.1, i isto sam primetio da kada kliknem na neki bukmark on mi ga ne otvori nego ga premesti na listi bukmarka. Ali net nece ni u IE-u da mi radi!!!

Isti problem imam i ja od trenutka prelaska sa Firefox 1.0.7 na Firefox 1.5. I nikako da shvatim u cemu je stvar.

Pazi,isti problem kod mene.Odem na net (koristim dajlup),diskonektujem se,konektujem se i nema protoka...Ne radi ping,
ne radi ništa.Problem kod mene nije bio u fajerfoksu nego u Kasperkom,tačnije u njegovom modulu za zaštitu na netu.
Dakle ako koristiš anti-virus Kasperski pravac settings>configure real time protection>real-time protection settings pa uključi
disable protection against network attacks.
P.S.Korstim Kasperski 5.0.391.

ja imam slican problem, ali ja sam ljudi na kablu ... recimo kad mi stoji na idle jedno 10-tak min, zakuca mi net. pogledam na modemu, sve je ok ... konektovan sam, no meni ne radi. pa mora restart. da nije neki virus? ili antivirus? nije do ff 1.5 sigurno, jer ga imam duze vreme, a ovo mi se pojavljuje poslednjih 4-5 dana ..
ja sumnjam da je neki crv.

i nije do kasperskog, ja imam AVG + Outpost firewall.

Poslednja izmena:
Ovakve stvari se desavaju (vezivanje je normalno, ali browseri ne ucitavaju stranice) kada se u win-u ostete registry kljucevi za TCP/IP tzv. winsock, ali kada je to osteceno onda ne bi pomoglo restartovanje sistema, pa ce najpre biti da je posledica neke virusolike aktivnosti.

Pre oko nedelju dana se meni slicno desilo sa ADSL (inace imam kaspersky 5.x koji nista nije prijavljivao), s tim sto je vezivanje za provajdera prolazilo bez problema, ping trazenih servera takodje - ali ucitavanje stranica u browseru nikako. Zamalo da sam reinstalirao sistem (iako treba primeniti samo tzv. winsockfix, ako se sumnja da je winsock), al` pre toga sam nazvao podrsku provajdera da ih pitam dal` nesto ne radi - kazu kod nas je sve u redu al` sa Telekomom nije, rekli su nam da ce se potruditi da srede sto pre. Prekid je trajao oko 10ak sati.

Just for the record

Poslednja izmena:
ma dobro ovo je pucanje neta do restarta. i nije samo u brosweru jer koristim i DC++, MSN, ICQ, Yahoo Messenger ... i bilo shta da probam, npr update baze antivirusa ili sl. netje radi ... dok se ne restartuje. nije mi jasno. a nije do WIN-a sigurno jer sam instalirao win pre nedelju dana. jedino shta mi je novina - to je SP2 (korstio sam SP1+critical updates) ... izbegavao sam SP2 zbog automatic updates, ali sam ga sad iskljucio preko services.msc | dosta sam servisa iskljucio, da nije zbog toga? ali ne verujem, ranije sam isto to radio, pa nije bilo problema. da li neko zna u cemu je fora? i dalje mi se deshava.

Nazad
Vrh Dno