Šta je novo?

Nesto mi nije jasno u vezo ove navigacije

bojanb

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2005
Poruke
86
Poena
309
Dakle, ja se nalazim u Centru Grada. Kazem mu Direction Uzice centar grada. On me vodi, mislim na ibarsku, pa me skrece na neki Lazarevacki drum ka Valjevu, pa preko Valjeva do Uzica. Zar nije brze pravo Ibarskom, Chacak - Uzice?
 
O kom softveru se radi?
Mislim da je ta ruta preko Valjeva kraća.
Šta je odabrano kao kriterijum rutiranja? Najkraći, ili najbrži put?

Svejedno, ja na tu stranu ne idem ni jednim od ta dva puta :))
 
Blaupunkt TravelPilot. Namestio sam da mi kriterijum rutiranja bude optimum. Ugred receno, ni ja ne idem ni jednim od ta dva puta, ali koliko se uopste moze verovati uredjaju da nece da te ucali u neki extra los put i sl.
 
To mi ništa ne znači, ne znam čije mape koriste.

Takve garancije nema, posebno ako su u pitanju mape starijeg datuma.
Ruku na srce, na Garmin i iGo 8 mapama (i jedne i druge mlađe od godinu dana), još nisam naišao na takve slučajeve nelogičnog rutiranja. Mape su sve bolje i bolje.
 
Pa vidi ovako. Ja sam nesto ceprkao i kaze da su mape sve iz januara 2007. Osima za Bih april 2007 i Srbija jun 2007. Znaci faktici ja bih na njega mogao da instaliram i neke druge mape?
 
mislio sam prvenstveno na proizvođača mapa
 
sve je to do mapa....tesko da navigacija sa mapama koje su sada takve moze da odredi i zna koji je put bolji i prakticniji za tebe da stignes do cilja...kad vec znas oblast gdje se nalazis..i ja mislim da se za to ne treba koristiti, vec kad si negdje gdje apsolutno ne znas puteve..isto tako ako su mape lose ili imaju neku gresku navigacija moze put od 14-15km da pretvori u put od preko 60km...kao sto je slucaj bio kod mene jer su mape crne gore prilicno lose...naravno ja znam put i nisam otisao kuda me navigacija vodila...ali neko ko se mozda tu zadesi fino bi se provozao, a citava je greska bila u tome da na jednoj raskrsnici putevi nisu povezani i vjerovatno je navigacija mislila da je to kraj puta pa je trazila drugi okolni put :)
 
Mape u doticnom uredjaju su iGO, ali uredjaj ne prihvata standardne iGO mape, vec samo te koje se dobiju na DVD-u prilikom kupovine uredjaja, za sve nove mape na SD kartici skinute sa neta uredjaj prijavi da su zakljucane!

Inace uredjaj koristi modifikovani iGO (koji dosta zna da iznervira) i sve dok se ne "sredi" sa novim software-om (npr. iGO 8) nije upotrebljiv u nasim uslovima!
 
Poslednja izmena:
to je zbph licence...ali ja mislim da je u nasim uslovima najbolja varijanta kupovina gps-a bez software-a...jer ipak cijena je dosta niza a po interentu ima da se skinu svakakve varijante...ja sam u moj gps ubacio Igo8 i mape Crne Gore i Podgorice su mnogo mnog bolje tj neuporedivo bolje nego na Igo2006 koji je doaso sa njim...ali ipak ako ima neko legalan software onda koliko ja znam ima update na sajt navngo.com a mape skinute odatle bi ttrebalo da rade tj da nisu zakljucane
 
@Van Gogh
Naravno da je najbolja kupovina - kupovina PDA uredjaja sa ugradjenim GPS prijemnikom!

Sto se tice mapa, i iGO 2006 ima iste mape kao i iGO 8 samo treba skinuti novije.
 
I ja bih se složio sa Brokerom. Iako GPS navigaciju koristim na PDA, mislim da je PNA daleeeeko bolje rešenje. Drugim rečima, slažem se da je PDA, zapravo, priručno rešenje.

Prednost PDA - fleksibilnost - možeš probati više različitih softvera (istovremeno!)
PNA - komfor u radu, autonomija. I plus, što moj omiljeni GPS softver, ne postoji u PDA verziji :(
 
BTW, to sto ti je rekao jeste najblizi put do Uzica... :)
 
Mape u doticnom uredjaju su iGO, ali uredjaj ne prihvata standardne iGO mape, vec samo te koje se dobiju na DVD-u prilikom kupovine uredjaja, za sve nove mape na SD kartici skinute sa neta uredjaj prijavi da su zakljucane!

Inace uredjaj koristi modifikovani iGO (koji dosta zna da iznervira) i sve dok se ne "sredi" sa novim software-om (npr. iGO 8) nije upotrebljiv u nasim uslovima!

Kolega doneo pre neki dan taj blaupunkt da ga osvežim ako mogu, prijavio mi nove mape kao zaključane, e sad najradije bi ga digao na Igo8 ali ne znam kako, sa pna se nisam nikako zezao, imaš neki link sa detaljima?
 
Nazad
Vrh Dno