Šta je novo?

Nestao telefon - šta činiti

Kritika

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
320
Ukraden ili izgubljen telefon.

Prijavljeno operateru dobijena nova kartica i prijavljeno u mupu mada su oni u fazonu ovo je Srbija neočekujte ništa.

Telefon je sa gomilom poslovnik kontakata, podataka.

Da li se išta može uraditi za pronalaženje po IMEI ili slično

Koji telefon?

Moras da imas vezu u supu i da je telefon sto skuplji, da bi uopste trazili (ovo pricam iz licnog iskustva a i jos par primera iz okruzenja). Ako je na teritoriji Srbije mogu da ga lociraju ako hoce. Ako kazes da je telefon izgubljen a nemas vezu racunaj da od toga nema nista.

Poslednja izmena:
Au bedak,kako ti je nestao,ja moj cuvam ko oci u glavi,nadam se da ce odgovoriti neko strucniji po tom pitanju ja iskreno neznam,puno srece u pronalazenju!

Ukoliko nije bio instaliran neki softver za lociranje ukradenog telefona, ne možeš ništa više uraditi, osim da se uzdaš da će ga pronaći policija.

Policija je prilično ažurna u poslednje vreme po pitanju pronalaženja ukradenih telefona, ali čak i da nađu telefon, ne verujem da će ostati išta od podataka na njemu.

Ako je android, mislim da se AndroidLost može instalirati i kada je telefon izgublen/ukraden.

Iz mog ličnog iskustva - ako je telefon male vrednosti, panduri se neće cimati. Cimaće se ako je veće vrednosti ili ako je ukradeno više stvari (moj slučaj).

Koji telefon?

Moras da imas vezu u supu i da je telefon sto skuplji, da bi uopste trazili (ovo pricam iz licnog iskustva a i jos par primera iz okruzenja). Ako je na teritoriji Srbije mogu da ga lociraju ako hoce. Ako kazes da je telefon izgubljen a nemas vezu racunaj da od toga nema nista.
Samusng pa ima ono S pa broj;) Nije mi bitan telefon već podaci. Poslao sam poruku čim sam video da ga nema da "pronalazač" dobija nov identičan telefon. To je jedan od dva razloga zašto je MUP obavešten sa informacijom da je možda izgubljena možda ukraden. Kako tvrditi jedno ili drugo ako nisi 100% siguran

...puno srece u pronalazenju!
Hvala

Ukoliko nije bio instaliran neki softver za lociranje ukradenog telefona, ne možeš ništa više uraditi, osim da se uzdaš da će ga pronaći policija.
Znaš ono čuveno više puta je bilo sutra ću ili čemu to itd. Što se policije tiče oni bar prema komentarima u stilu, ovo je Srbija nemogućnost itd. mi neulivaju neku sigurnost.
Postoji li mogućnost da se uradi nešto lično tipa sa prijavom iz MUP-a do operatera ili tako nešto u stilu vanredan listing poziva

...ali čak i da nađu telefon, ne verujem da će ostati išta od podataka na njemu.
Sve ovo je pre svega zbog podataka. Zato je i ponuđen nov telefon da bi se vratio stari

Ako je android, mislim da se AndroidLost može instalirati i kada je telefon izgublen/ukraden.
Znaš li kako funkcioniše ova aplikacija. Većina njih radi tako što mora da bude preinstalirana na androidu pre gubitika

Iz mog ličnog iskustva - ako je telefon male vrednosti, panduri se neće cimati. Cimaće se ako je veće vrednosti ili ako je ukradeno više stvari (moj slučaj).
Nije ukradeno više stvari možda čak nije ukraden, možda je izgubljen. Kao što sam naveo kako tvrditi.. Ako je telefon vrednosti plate ili njene polovine inspektora onda valjda nije mala

Poslednja izmena:
Android Device Manager, mislim da ne mora da se instalira istoimena aplikacija, ali joj pre toga moraš u podešavanju omogućiti admistrator mogućnosti, pa onda preko kompa i svoje Gmail adrese možeš da lociraš phone, zaključaš ga ili obrišeš podatke. To je inače google servis i aplikacija.

Poslednja izmena:
Pogledaj na sajtu za detalje
http://www.androidlost.com

No pre installation required
You didn't install AndroidLost on your phone? No problem! You can push the AndroidLost app to your phone from google play and initiate the connection to googles servers by sending an SMS with the message 'androidlost register' to your phone.

Postoji li mogućnost da se uradi nešto lično tipa sa prijavom iz MUP-a do operatera ili tako nešto u stilu vanredan listing poziva

Sve ovo je pre svega zbog podataka. Zato je i ponuđen nov telefon da bi se vratio stari

Na žalost, ne postoji. Mora MUP da se obrati operateru direktno.

Ma znam, zato sam i rekao to. :/

A poruka koju si poslao, da li je stigao izveštaj o isporuci? Ako jeste, možeš probati ovo što je Joker napisao. U suprotnom, džabe je ako ne znaš broj telefona na koji da pošalješ komandu.

Kao što ljudi napisaše, androidlost možeš da instaliraš i naknadno. Ja sam ga instalirao NAKON što sam fontele zaboravio kod kuće, napravio fotografiju i tad skontao zapravo gde sam ga posejao. Možeš lako da pokupiš identited nalazača, njegove SMS poruke i pozive ukoliko već nije spljeskao. Najčešće su nalazači likovi koji nisu posebno upoznati sa tim kako android funkcioniše, tako da ima šanse da se i napravi nešto.

A ako je pronalazac otisao u servis da zameni imei broj uz adekvatnu nadoknadu ?

@luka74
Probao na drugom sličnom telefonu, niti pokazuje tačnu lokaciju niti zvoni

@Joker
@nidza
Pogledaću ovo malo detaljnije

@Corvus Corax
Teško da će policija u Kragujevcu mdnuti prstom oko toga. Jer pored one priče o Srbiji vidi se približno kako se razmišlja sputi 3 puta vrednost telefona jer nije telefon upravo izašao iz radnje

@yooyo
ništa od toga

@mikiPSY
Ako je ta varijanta ništa ni od telefona ni od podataka sa istog

Ostaje jedino da se mirbožiš sa njim, kako god okreneš... :(

Mrka kapa.... Unskorije vreme nije bas jednostavno u MUP u uraditi listing i lociranje telefona. Za svaku takvu operaciju potrebna je naredba suda uz zahtev tuzilastva.

Moj ortak je kupio, ukraden telefon od nekog poznanika, neki Samsung budjavi :d I posle 2dana, koriscenja, nazove sestru sa mob, na fiksni. Istog momenta nakon zavrsetka razgovora, iz policije pozovu mu sestru na fiksni, da se raspitaju za podatke njegove. I rekli njegovoj sestri, da je telefon ukraden, bla bla...I da obavezno dodje u policiji da se ''javi'', da, -da izjavu, i neka ponese telefon, jos u fazonu zapretili , bolje da on sam dodje, nego da mi dolazimo za njega :D I kad je otisao u policiju, oduzeli mu telefon.... Inace upravo tad, kad je bio u policiji zbog telefona, kaze dosao neki lik, koji je prijavio pre vise od mesec dana, da mu je ukraden telefon u vrednosti od preko 200e... Inspektor izvadio iz neke fioke, 20'seT'ak, telefona. I rekao tom liku, izaberi od ovih jedan i nosi, i taj lik nakon sto je izabrao telefon, dali mu nesto da potpise, i tjao! case closed :d

Poslednja izmena:
Slican slucaj se desio mom ortaku.Kupio je Sony Xperia P na mobilnom svetu.Iako je bilo i na bench oglasima on me nije poslusao i resio da ustedi 20e...Elem posle nekih mesec dana pozovu iz policije lika sa kojim je cesto razgovarao telefonom i dobro se raspitaju o njemu,ko je,gde zivi itd.Onda su ga zvali na fiksni i rekli da se javi u SUP ali mu nisu rekli zbog cega.Epilog je da je telefon kraden u Valjevu,ortak ostao bez telefona i 200e...Ali bitno je da je on "ustedeo " 20 e....

Gdrive?
Evernote?
DropBox?
Google Contacts
Sync (everything)?

@gurabija(yu)
Odakle potiuče taj info. Rekla kazala li si u službi pa imaš info iz prve ruke

@Nemanja92
@owim
Nažalost za mail nije korišćen gmail. Da su korišćene neke od drugih pomenutih opcija onda sam telefon i ne bi bio toliko bitan

Poslednja izmena:
Slican slucaj se desio mom ortaku.Kupio je Sony Xperia P na mobilnom svetu.Iako je bilo i na bench oglasima on me nije poslusao i resio da ustedi 20e...Elem posle nekih mesec dana pozovu iz policije lika sa kojim je cesto razgovarao telefonom i dobro se raspitaju o njemu,ko je,gde zivi itd.Onda su ga zvali na fiksni i rekli da se javi u SUP ali mu nisu rekli zbog cega.Epilog je da je telefon kraden u Valjevu,ortak ostao bez telefona i 200e...Ali bitno je da je on "ustedeo " 20 e....
Nije bitno gde kupuje, ako ima papire i garanciju, makar isteklu i da je u fulu.
A ne ko oglas sa mobilnog sveta za Iphone 5, kaže 300evra, za delove zaključan ekran, ne znam šifru!

Nije bitno gde kupuje, ako ima papire i garanciju, makar isteklu i da je u fulu.
A ne ko oglas sa mobilnog sveta za Iphone 5, kaže 300evra, za delove zaključan ekran, ne znam šifru!

Ovo potpisujem! Potpuno si u pravu! Drugari izbegavajte u sirom luku da kupujete, ''povoljan'' telefon koji se nudi bez garancije, fiskalnog racuna I papira! Nemora da bude u garanciji telefon, ali je vrlo bitno da vlasnik poseduje istu, kao dokaz o vlasnistvu telefona!

Poslednja izmena:
Prodajem telefon samo sa punjacem. Kutiju izgubio. Telefon kupljen nov (vjwrovatno negdje na strani), star 2 mjeseca ali nemam garanciju :D
To su oglasi muljatora koje primjetis na kilometar.

Таквих имао и овде на бенчмарку, модератори би могли да санкционишу такве. Пре месец-два је био бели ајфон 5 за 300 евра са пуњачем, после два дана отишао..

Sta da sankcionosu?
a) Osobe koji su dobili polovni telefon od rodjaka/poznanika/devojke (momka)/kao kompenzaciju sa opremom koja je polovicna, pa ga prodaju takvog
b) Osobe koje nisu toliko marne da sacuvaju propratne gluposti ili imaju zenu/devojku koja baca ambalazu ili su nemarne, pa zature ambalazu/racun
c) Osobe koji su aparate kupile na putovanju, bacile kutiju da ih ne zeza carina, zagubili racun
d) Osobe koje te madjarske i ine garancije ne pominju uopste da ih 'smerni' ne bi ucili kako mogu da se slikaju sa tom garancijom kod nas (sve u cilju obaranja cene)

Ima prevaranata i uvek ce ih biti. I medju njima ima 'savesnih', pa ce kraden telefon da vam upakuju u genericku kutiju (prodavale se na oglasima za S3 - toliko sam licno video) i nalepe nalepnicu sa IMEI brojem po potrebi. Za garanciju opet mogu da iskoriste kojekakve papire koji lice na originalne. Ne zna svako kako izgleda autenticna garancija ili da li ima ovakav ili onakav hologram/stiker itd.
Uvek postoji nacin da vas prevare, ma koliko oprezni bili.

Slazem se da vam takvi oglasi izgledaju sumnjivo i da ih, iz vase perspektive, treba obilaziti ili biti dodatno oprezan.

S druge strane, opasne su i generalizacije. Znam gomilu OK ljudi koji to ne rade. To ne znaci automatski da su prevaranti.
Ja licno, ambalazu, racune i istekle garancije za vrednije stvari cuvam. Zbog sebe najvise.

Да ли ти оглас за ајфон 5 у савршеном стању који се продаје за 300 евра не изгледа мало много сумњив? Наравно да има и оних који ће фон упаковати савршено, али ово је превише очигледно.

ako na telefonu prethodno nije bio instaliran neki bolji program za pronalazenje/brisanje/blokiranje telefona, sada ne vredi ni pokusavati.. a i to radi samo dok telefon ima pristup netu, i retko koji od takvih programa ostaje nakon factory reseta. ako su podaci bili bitni, nije mi jasno zbog cega sinhronizacija nije bila ukljucena. sto se tice lociranjanod strane policije, lako to mogu da urade, ali obicno se bas i ne trude tako da su male sanse.

Ako ga rootuje i ubaci u sistem, ostaje i posle reseta, ne znam za podešavanja.

Nazad
Vrh Dno