Šta je novo?

Nestao Realtek Lan adapter ?!?

Marko94

Cenjen
Učlanjen(a)
16.10.2012
Poena
170
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ne znam ni sta ni kako ni zasto, upalio sam komp nakon sto je bio ugasen par sati i nakon paljenja network adapter vise ne postoji. U device manageru ga nema, a kada pokusam da instaliram drajver izleti mi poruka da nije pronasao nikakav network adapter i da ga pluginujem. Opet su mi neki gremlini cackali kompjuter... :crash: Radi se o integrisanom lan adapteru na ploci Gigabyte z77 hd4. Eni ajdias hou tu fiks dis?

Poslednja izmena:
Probacu, ma da sam vadio bateriju na ploci, tako da je sva podesavanja vratio na osnovna, ni to nije pomoglo

Iskljuci racunar i iskljuci i napajanje ili izvuci kabl iz zida. Otkaci i mrezni kabl. Sacekas minut, povezi sve i probaj.

Ne pomaze nista od predlozenog, a za sad koristim RainkJet wireless karticu, ali evo vec 2 dana mi nema integrisane lan kartice u device manageru, sinoc sam ostavio preko noci komp bez napajanja i baterije i opet nista. Ostaje mi jos garancija samo, ako uspem da je nadjem posto sam je zaturio negde :D

Ma kupiš neki Usb wireless mini ili nano kako ga zovu ima za 500 dinara po oglasima , ne vidi se u kućištu nazad a imaš wireless...

Ne pomaze nista od predlozenog
Od grmljavine stradaju često ali to kod tebe nije slučaj jer strujni udar prolazeći kroz telefonsku žicu udesi i ruter i integrušu a nisi spominjao da se takvo šta desilo.
Bilo kako bilo ako si zaista sve proverio što ti je savetovano tada smatraj da ti je kartica neispravna/mrtva i samim tim nepostojeća za windows i bios.

... ma kupi negde PCI LAN karticu i ubodi u plocu, da te ne boli glava.
Na oglasima oko 150din, ima toga ko pleve.
A ako nadjes garanciju, jos bolje.

Od grmljavine stradaju često ali to kod tebe nije slučaj jer strujni udar prolazeći kroz telefonsku žicu udesi i ruter i integrušu a nisi spominjao da se takvo šta desilo.
Bilo kako bilo ako si zaista sve proverio što ti je savetovano tada smatraj da ti je kartica neispravna/mrtva i samim tim nepostojeća za windows i bios.

Bas to se meni desilo - kada su bile one grmljavine na jednom kompu je zbog toga crkla mrezna karta, dok su modem i ruter ostali citavi i sve savrseno radi i dalje...

Кад се већ пријављује ... стара плоча је страдала из непознатих разлога (могућа и грмљавина коју нисам регистровао) па између осталог брља и мрежна. Ако је повежем на гигабитни порт рутера (EPC3925 а пре тога и модема EPC3208), моментално се ресетује комп, свеједно да ли је линух или пенџери. Када повежем на 100 мегабитни рутер, све ради нормално. Ако убодем другу мрежну, нема ових проблема. За сада је повезана на АДСЛ рутер а када пазарим неку гигабитну мрежну, иде и она у EPC3925, греота да се не користи гигабитна мрежа.

Bas to se meni desilo - kada su bile one grmljavine na jednom kompu je zbog toga crkla mrezna karta, dok su modem i ruter ostali citavi i sve savrseno radi i dalje...
Telekomov ruter?
Njih skoro obavezno ukoka strujni udar, ako je dovoljno jak da spali integrisanu mrežnu redovno ubija i ruter.

Kod mene u naselju letos kad su bili oni česti pljuskovi i grmljavine dvoje-troje mi je donosilo kompijutere na kojima je crkla mrežna Realtek PCIe GBE Family Controller , na jednom kompijuteru je uopšte ne prijavljuje , isključuj i uključuj koliko hoćeš u biosu , ažuiraj bios , ubacuj nove windows ne reaguje jednostavno ne postoji u device manager niti je aida prijavljuje , a imao sam i slučaja gde ubodem lan kabal ne reaguje kao da nije uboden a ima drajvera , isto nov windows i bios kao i isključivanje i uključivanje u biosu ne pomaže , radijus vektor je u pitanju , evo meni na laptopu nikad nije korišćena mrežna a crkla mi je isto Realtek PCIe GBE Family Controller čim ubodem lan ne reaguje! Mislim da je kupovina najjeftinijeg rutera recimo Tenda ima za 1200 dinara po radnjama i usb wireless mini/nano za 500 din po oglasima bolje rešenje od kupovine mrežne , 90% mrežnih ima Realtek čip u sebi , wireless skoro svi imaju Ralink , Realtek ili Atheros , ako se ipak neko odluči za mrežnu nove su 400 dinara pa na gore http://www.eponuda.com/mrezne-kartice-cene?cene-po=ceni-rastucoj

Nazad
Vrh Dno