Šta je novo?

Nestanak Task Managera?!

• Začetnik teme Začetnik teme raci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

raci

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2002
Poena
619
Jednostravno mi je pre par mesece nestao TM. Kako, zasto nemam pojma. Da li postoji mogucnost da se nekako vrati ilki skine negde drugi TM? Inace OS je Win XP. Poz.

Probaj Start-Run i ukucaj taskmgr. Ako se pojavi Task Manager nesto je vezano za povezivanje sa precicom CtrlAltDel. Ako se ne pojavi onda ga verovatno nema u sistemu. Taj program nalazi se u Windows System32 folderu.

Nema ga. Mogu li ga negde skinuti,nabaviti ili povratiti u sistem.

Probaj Process Explorer. Ima sve sto i klasicni Task Manager, plus jos dosta drugih informacija.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Imam p.e. i njega koristi ali ne mogu da ga upalim na ctrl+alt+del,sa novim autopatcherom avgust,a neznam gde da podesim to startovanje programa.
Ranije sam Proc ex startovao sa ova tri dugmeta,dok sam imao samo service pack 2,ali ne vise,****...

Imam p.e. i njega koristi ali ne mogu da ga upalim na ctrl+alt+del...

Sad sam probao... u P.E. ides na Options > Replace Task Manager chek-iras i aktivirace ti se na ctrl+alt+del umesto klasicnog Task Manager-a, jer ga je ovaj bukvalno replace-ovao. Istina, ja imam SP2, a i radi mi klasican taskmgr. Mozda je preduslov za to, da ti je "ispravan" taskmgr :trust:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Eva ga u attach-u klasicni taskmgr, pa probaj.

Prilozi

Poslednja izmena:
Sad sam probao... u P.E. ides na Options > Replace Task Manager chek-iras i aktivirace ti se na ctrl+alt+del umesto klasicnog Task Manager-a, jer ga je ovaj bukvalno replace-ovao. Istina, ja imam SP2, a i radi mi klasican taskmgr. Mozda je preduslov za to, da ti je "ispravan" taskmgr :trust:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

I kod mene je radio tako sa SP2 ali sada imam prokleti autopatcher i sada ne radi. Kako ga sada podesiti.

Probao sam tvoj taskm sa linka koji si ostavio,kaze mi kad ga pokrenem "task menager has been disabled by your administrator"

Poslednja izmena od urednika:
Direktno u Registry bazi ima opcija (DWORD) Disable taskmgr. Ukoliko je podesena na 1, onda je iskljucen, 0 nije iskljucen. Mislim da je na HKCU\Software\Microsoft\Windows\Current version\Policies\System. Nisam siguran za ovo poslednje, ali znam da negde postoji da se ukljuci ta opcija. Treba pogledati neki dobar registry guide.

"task menager has been disabled by your administrator"

Aha! Ovo sto ti kaze u poruci, a i sto je posle spomenuo Asteriks, mozda ce ti pomoci da enable-ujes taskmgr. Sto se tice registry-ja, tu ti ne znam. Vazno da smo otkrili "pravac", a sada ce ti se sigurno vec neko javiti 🙂

Pozdrav!
MrBigJump.gif

u run kucaj gpedit.msc

nadji kao na slici...

gpeditnp7.png

pa na properties i disable

Uspelo je.Hvala ljudi na pomoci,posebno illidanu,ovo je bilo kljucno,nikad nebih sam uspeo. Samo da vise ne moram koristiti P.E.
Pozdrav.

Samo da napomenem: nestanak Task Manager-a moze biti i posledica nekog malware-a na kompjuteru, pa skeniraj ti komp nekim od anti-malware alatki (antivirus, antispyware i sl.).

Skeniram s vremena na vreme c particiju,nadje po neki viruscic, da li je bio bas taj ne znam. Inace koristim avast home sa max zastitom.

Nazad
Vrh Dno