Šta je novo?

Nestala slika...

Tata

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2004
Poena
319
Pokusavajuci da ubacim odgovarajuci driver za monitor, nesto sam cackao (jer mi nikako nije omogucavao update driver opciju), i ocigledno sam nesto *****o, jer kada sam restartovao masinu slike vise nije bilo.

Monitor ocigledno sljaka, vide se svi oni delovi dok se podize sistem, ali u momentu kada se cuje onaj zvuk na kraju i kada treba sve da se zaplavi, meni se sve - zacrni...

Dozvoljava mi da udjem u safe mode pri restartu (ocu da kazem, to mogu da vidim) ali nakon toga opet sve isto... crno

H E L P !

Naletao sam na slicne probleme, u safe modu reinstaliraj monitor i po potrebi drajvere za graficku, trebalo bi da sve radi kako treba...

Imao sam slican problem sa drugom, koji je iskljucio driver za monitor i jednostavno slike vise nije bilo, a komp je sljakao normalno!
Ja sam mu rekao precice preko tastature kako on da ponovo ukljuci driver!
Razmisli tacno sta si uradio, i probaj ovako neki sistem!

Nadam se da cu ti pomoci!

Ako to ne pomaze prikljuci kuciste na neki drugi monitor kome nece smetati ta setovanja koja si pogresno podesio. Tu sve vrati na neku default varijantu pa vrati na stari monitor i nemoj cackati vise. ;)

Takvi su simptomi i ako se podesi prevelika rezolucija i refresh rate koji moitor ne moze da podnese
U safe modu samo podesis na 800x600, restart i trebalo bi da bude sve ok...ako je to u pitanju jel...

Poz

ili jednostavno drzis F8 prilikom boot-ovanja i od opcija izaberi "Enable VGA mod" :)

Hvala svima na pomoci.
Sve pomenute varijante sam isprobao i uprkos tome sto su sve sasvim logicne, nijedna nije upalila.
Nakon F8 i pojavljivanja menija koji nudi safe mode i razne druge opcije, nijedna od njih potom nije mogla da se pokrene. Safe mode se zakucavao, enable VGA je dovodio do istog efekta kao na pocetku (podizanje windowsa sa zvukom, ali bez slike)...
Sve u svemu, pregazio sam sve istim XP windowsima koje sam prethodno imao i onda sve iz pocetka mnogo pazljivije nego prvi put.
Izgleda da su problemi prvi put potekli iz cinjenice da nisam imao odgovarajuci driver za graficku, nakon cega sam stvar dodatno zakomplikovao prckanjem u stvari koje ne poznajem...
Jos jednom pozdrav svima i hvala na idejama i pomoci.

Vrh Dno