Šta je novo?

Nestaju mi podaci

Toshiba

Slavan
Učlanjen(a)
29.04.2005
Poena
304
Imam neobican problem - nestaju mi podaci. Skenirao sam sistem, nema virusa. U My documets sam dva puta kreirao folder, napunio ih fajlovima a onda nestadose. O cemu se radi?

Da nemas mozda vise profila na sistemu pa si pohranjivao podatke u razlicite My Documents-e?

da nije jos enko osim tebe malo se poigrao sa user accounts ,meni je tako drug ceo my doc "izgubio"

Imam samo jedan profil, za komp niko nije sedao sem mene a sharing mi je iskljucen tako da preko neta tesko a i ZA bi se oglasio.

Toshiba je napisao(la):
Imam neobican problem - nestaju mi podaci. Skenirao sam sistem, nema virusa. U My documets sam dva puta kreirao folder, napunio ih fajlovima a onda nestadose. O cemu se radi?

Off topic, ali, data uvek na sekundarnoj particiji! Iz sopstvenog iskustva pre svega, govorim.

Kada nestaju? U toku rada, viewing-a, closing-a, switch-ovanja aktivnog windows-a (My Documents), nakon restarta sesion-a, log-off-a. Postoji li interval?
Pokušaj CTRL+A (Select All), moguće je da dodeljuje atribut hidden. Pogledaj Size My Documents folder-a nakon kreacije, i kada files "nestanu".

Jesu li nazivi i sadržaj "nestalih" folder-a identični?

Izvesna sigurnost da je "enviroment virus clean" je preOS loading, odnosno boot time scanning. Ergo, ili, System Restore disable, upotrebi različiti AV klijent od trenutnog, pa u safe modd-u izvrši system scan, ili sa Boot CD/DVD-a nekim od AV klijenata, što je po mom mišljenju daleko sigurnije.

fade je napisao(la):
da nije jos enko osim tebe malo se poigrao sa user accounts ,meni je tako drug ceo my doc "izgubio"

Moguće je i ovo.

Toshiba je napisao(la):
Imam samo jedan profil, za komp niko nije sedao sem mene a sharing mi je iskljucen tako da preko neta tesko a i ZA bi se oglasio.

Ne budi uveren. Hoćeš da pogledam šta imaš na kompjuteru? :smoke: Uzgred, jesi li u LAN-u, broadband connection ili dial-up?

Poslednja izmena:
Pojma nemam kad nestaju jer jednostavno ne mogu uvek da pratim kad se to desi ali u poslednja dva-tri dana nekoliko puta. Interesantno je da ne nestanu svi folderi nego samo jedan a iz drugog izbrise samo neke fajlove- ali uvek iste.
Pre par dana sam reinstalirao sistem (pre nisam imao slicnih problema), formatirao disk i sve radi normalno sem My documents-a.

Da mi je neko pricao - rekao bih mu lazes!
Otvorio sam prozor My documents-a da mi stoji na ivici ekrana cisto da ako je moguce primetim kada mi nestaju podaci. Nisam nista otkrio dok slucajno nisam kliknuo na precicu Firefox-a (version 1.5) i posto nisam ni bio na netu zatvorio sam ga i hteo sam da otvorim jedan folder u My documentsu i taman misem dodjem do njega i ... on nestade!!!
Onda ja ponovo kreiram folder i pokrenem Firefox, zatvori ga i situacija se ponavlja.
Ljudi moji pa meni lisica pojede fajlove!!! :crash: :crash: :crash:

ahah ,pa odma lovacke pse i pojuri je po hardu...

Prebaci fajlove na drugu particiju.... Najsigurnije....

Toshiba je napisao(la):
Da mi je neko pricao - rekao bih mu lazes!
Otvorio sam prozor My documents-a da mi stoji na ivici ekrana cisto da ako je moguce primetim kada mi nestaju podaci. Nisam nista otkrio dok slucajno nisam kliknuo na precicu Firefox-a (version 1.5) i posto nisam ni bio na netu zatvorio sam ga i hteo sam da otvorim jedan folder u My documentsu i taman misem dodjem do njega i ... on nestade!!!
Onda ja ponovo kreiram folder i pokrenem Firefox, zatvori ga i situacija se ponavlja.
Ljudi moji pa meni lisica pojede fajlove!!! :crash: :crash: :crash:

e ovo jos nisam cuo... a tek sto ne mogu da verujem..
pa kakvi su to fajlovi .. da nisu slucajno neki temp fajlovi...
kako dajes ime direktorujum "tacno"....

Fajlovi su prebaceni sa diska (mp3,word i sl.) u folder sa mojim imenom i na jos dva mesta, moj folder obrise iz onog drugog pola a treci ostane kompletan i tako par puta. Sada sam obrisao Firefox 1.5, ubacio 1.0.7 i sada radi OK...
Komp se mogao i restartovati a podaci su ostajali tu a cim se Firefox pokrene pa ugasi lisica sve pojede!

Vrh Dno