Šta je novo?

Nestaje slika na monitoru!?

nikoola

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2007
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-12600KF / Be Quiet ARGB Pure Loop 2
Matična ploča
Asus ROG Strix B760-F Gaming WiFi
RAM
Corsair Vengeance RGB 2x16GB 5200MHz
GPU
Asus ROG Strix Gaming OC 3070 8GB
Storage
Samsung 980 PRO 512GB
PSU
Seasonic FOCUS Plus 850 Gold
Kućište
Fractal Design North TG black
Monitor
Dell UltraSharp U2722DE
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & MX Keys
Laptop
Macbook Pro 14 M1 16/512GB
Tablet
iPad Pro 11 3rd 256GB
Mobilni telefon
iPhone 16 Pro 256GB
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pre par meseci (u martu), pocela je odjednom da mi nestaje slika na monitoru. Zelena lampica radi, ja iskljucim monitor pa ukljucim, slika dodje na 2 sec i nestane (i preko VGA i preko DVI).
Pocupam kablove, resetujem i slika se vrati.
U medjuvremenu sam slucajno kada se to dogodilo kliknuo na alt+tab (igra pokrenuta) i kad je desktop slike nema, a kada prebacim na igru, slike ima. Zakljucio sam da je do drivera. Reinstalirao Win i vise nije imalo problema.
Zatim sam izmenjao skoro sve komponente (grafika, ploca, procesor, ram) i radilo je sve OK do pre neki dan.
Opet se isto desava.
Ranije je pomagalo kada sam cupao samo naponski kabal, a sada moram i iz grafike.

Sta mislite? Monitor riknuo ili opet siituacija sa drajverima?

ps. masina je iz potpisa
pps. pitam prvo ovde, jer u radnji gde sam kupio ne znaju sta moze biti, moraju da salju na servis, a to je 30-ak dana bez monitora (po njihovim recima)

Unapred hvala

čupanje kablova nije rešenje.
koja je rezolucija desktopa/igre?

1280x1024 75Hz.

...pps. pitam prvo ovde, jer u radnji gde sam kupio ne znaju sta moze biti, moraju da salju na servis, a to je 30-ak dana bez monitora (po njihovim recima)

Unapred hvala

Ako si kod njih kupio i monitor je u garanciji, dužni su za vreme servisa da ti daju drugi da se koristiš dok ti tvoj ne vrete nazad...

Pa jesu duzni, ali mi nesto vrdaju... tipa, nemamo sad polovan, sacekaj malo i sl.

Lici na softverski problem ali u softveru samog monitora. Osvezavanje ogranici na 60 Hz u windowsu jer je to optimum za lcd.

Vrh Dno