Šta je novo?

Nestaje slika kad ubodem nesto u USB!!!

dzena

Slavan
Učlanjen(a)
18.07.2008
Poena
320
Dakle, za dva meseca se desilo dva puta, ali ne mogu da uhvatim pravilnost. Ne preostaje mi ista, samo reset (na dugmence), doduse u pozadini se cuje ton, ali monitor ne radi. Zgrada u kojoj zivim je stara, i nema izvedeno uzemljenje, da li to moze da stvara probleme ove prirode? Nadam se da nije maticna u pitanju. Racunar iz potpisa.

problem je verovatno do napajanja,ne do uzemljenja ili tako nesto,probaj da nadjes od nekoga drugo napajanje,da zamenis!

Da li uredjaj koji ubacujes u USB port vuce struju iz racunara ili ima sopstveno napajanje (npr.. neki USB HDD rack)?

Nisam siguran da mogu da nadjem napajanje, koje bi mi odgovaralo.

Uredjaji ne zahtevaju dodatno napajanje. Prvi slucaj je dzojstik, a drugi mob telefon.

Ne znam sa cim je u vezi, ali negde "probija". Uhvatim se za radijator dok se drzim za kuciste i udara me struja. Inace, u stanu je slab napon, kad god gasim svetla, pucketaju (ali jaako) zvucnici.
Pri oC, imam neverovatno veliki vDrop, i to moze da bude pokazatelj da je napon los.

Tebi najpre treba neki dobar APC Smart ups koji pegla napon .
Pre svega treba izmeriti napon u mrezi ;)

Njemu ipak pre upsa treba električar da sredi instalaciju. To prvo a onda sve ostalo.

Problem je do uzemljenja, verovatno je "nulovano" a nula je plivajuca. U prevodu, postoji napon izmedju "mase" kucista koje je vezano na nulu i radijatora koji je uzemljen...
Ne pomaze tu UPS, ne moze on da ti izmisli uzemljenje vec samo elektricar :)

:wave:

Problem sa uzemljenjem je na nivou zgrade, tako da nema nista od elektricara.
Nadam se da nece doci do degradacije CPUa u MoBo zbog slabog napona i variranja istog.

Nadam se da nece doci do degradacije CPUa u MoBo zbog slabog napona i variranja istog.

:d:d:d

Kakva crna degradacija, prvo sto je napajanje stabilisano a drugo, ako ti je to problem, e to UPS resava. A sve i da je tako, opet ne bi degradirao :D

A postoje napajanja koja ti odgovaraju sigurno, tj. napajanja koja imaju veliki raspon ulaznog napona (~110-250V).

dzena ti si imao problem sa M4A89GTD koliko se secam sa padom napona na procesoru :) Definitivno ti negde napajanje probija na masu (mislim na kuciste cim udara struja).

dzena ti si imao problem sa M4A89GTD koliko se secam sa padom napona na procesoru :) Definitivno ti negde napajanje probija na masu (mislim na kuciste cim udara struja).

Nista, vadim ovih dana sve iz kucista i probavam na astalu, i javljam sta se zbiva. :smash:

Nazad
Vrh Dno