Šta je novo?

Nestadose mi rezac i CD?

Dottore

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2004
Poena
604
Situacija je sledeca:
Sve je radilo normalno do sinoc.Bez ikakvog razloga, u MY COMPUTER vise se ne pojavljuju REZAC i CD! Uopste ih nema ni u Device manageru. Primetio sam da mi se i WINXP dize znatno duze nego ranije. Na istoj su grani, probao sam da im menjam pozicije, menjao sam CS,MS,SL i nista. U biosu se ucitaju, bios ih vidi. Resim da preinstaliram WIN, medjutim kada ubacim boot cd, u biosu pocne da ga cita, ali mi nakon nekog vremena kaze: CDROM overflow memory, i nastavi da ulazi u WIN (u kome nema CDova). Pokusao sam i u device manager-u da izbrisem Secondary IDE channel pa da ga ponovo prepozna, medjutim nista. Ima li iko predstavu sta bi ovo moglo da bude???
Hvala.

Da li se cdrom.sys, atapi.sys i redbook.sys nalaze u /windows/system32/drivers direktorijumu? Da li su celi, to jest neosteceni?
Da ti se nije malo izvukao kabl iz ploce?

Nalaze se tamo i nisu osteceni. Kabl je dobro uboden. Sada sam ponovo prebacivao MS,SL,CS i sada mi uopste ni bios ne prepoznaje uredjaje. Nekad ih ne prepozna, nekad napise ><><<><><><>M>M neke bezveze znakove. Zamenio sam kabl od harda i Cdova i hard radi-znaci nije do kabla.
??????????????

System restore drzim iskljucen vec 2 godine....

Sada mi bios ne prepoznaje uopste uredjaje. Sta bi moglo da crkne,nije mi jasno. Konfiguracija je (ako to nesto znaci) :
Epox 8RDA3+,Athlon2400+(10*200), 2x256Mb Kingston DDR400, GeForce3 Ti 64Mb, CD, CDRW...

kabl ili druga grana kontrolera... promeni kabl, verovatnije je da je to... moguće da se konektor malo izvukao sa pljosnatog kabla i tu izgubio kontakt, ili je od krivljenja i lomljenja u kućištu sam kabl smorio... 😀

obrni kabl naopačke i nakači jedan uređaj na bliži priključak, ako može (ako nema fabrički zapušen neki od pinova, pa ne može, ne siluj)... 😉

I moj drugar je imao isti problem, tako da se na kraju ispostavilo da mu je crkla ploca. Imao je istu plocu kao ti. Probaj da uradis Flash bios-a dok je jos aktivan.

Pa da. Evo posle 15 dana koje je racunar proveo u servisu javili su mi da mi je crkla ploca. Sada navodno pokusavaju da je poprave, ali je verovatnije da ce mi zameniti novom. Izgleda da poneki primerak ove ploce ima gresku na sebi...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno