Šta je novo?

nestade particija

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
jutros sam podigao sistem i usao u Mycomputer i video da mi je jedna od particija OPET "Local Disk"... Pokusao sam da udjem na nju ali mi prijavljuje cuveno:
The disk in drive F is not formated Do you want...
Na njemu su mi bitne stvari, pa molim za pomoc.
Pozdrav

probaj hiren`s boot cd, ili ultimate boot, mozda ce je komp prepoznati, tako da mozes da narezes to sto ti treba

resavanje problema

skini sa neta programcic getdataback imas 2verzije za ntfs i fat32
Veliku vecinu podataka spasava, radio u njemu i zadovoljan sam. Nemoj nikao formatirati particiju jer ces izgubiti podatke.
Sa ovim programcicem ces moci izvuci podatke, tj vecinu njih cak i ako si je vec formatirao

Poslednja izmena od urednika:
Instaliraj partition magic i s njim formatiraj particiju

Posalica od sinoc ili... ?

Kako uopste i dodje do ovog? Ja sam mislio da to moze da se desi samo sa sistemskim particijama... Ovu sam ja koristio samo za skladistenje, nista windows, nista programi, nista igrice... samo word, excel, muzika i slike??? (samo! :wall: )

Instaliraj partition magic i s njim formatiraj particiju

:lupko: pa mislim stvarno ....... ne preteruj!!!!!!

@Gvozden

Imao sam skoro jos gori problem od tebe, vidis meni su nestale obe particije ;) i moram da pohvalim programcic koji je uspeo da ih nadje i ne samo sto je nasao gde je pocetak svake particije vec je posle skeniranja pronasao i sve podatke na njima.Program ti je Active@ partition recovery.Staje na jednu disketicu i ako imas srece kao ja da nabasas i na Active ntfs reader mislim da ces resiti problem.Ne brzo ali ces ga resiti.

Poslednja izmena:
I ja imam slican problem... Nestaje ceo hdd(obe particije, ne sistemski)...
Ali je to do napajanja... Radi posle restarta/plug in/out napajanja...
Nego... Meni je pomagao BadCopy Pro... I to poprilicno... I sa diskovima, i sa karticama, i sa cd-ovima, i flash memorijama... :\

probaj najdebilniju mogucu stvar a to je chkdsk d:
meni je tako proradilo :)

EasyRecovery Professional ili File Scavenger...svaka preporuka. Naravno povracaj podataka radis na neki drugi hard ili particiju.

probaj najdebilniju mogucu stvar a to je chkdsk d:
meni je tako proradilo :)

Meni na zalost ne pomaze... Kad kliknem Start jednostavno se nista ne dogodi, a ono sto me dodatno zbunjuje je sto u properties se hard vidi kao:
Capacity: 0 bytes
File system: RAW??

Sto se tice predlozenih resenja jos uvek se mucim sa njihovim "lomljenjem"...

Verovatno ti je pukao MBR. Dosta dobre sanse da uspes da vratis podatke sa GDB (preporucujem)...

GetDataBack resio problem i malo vise od toga!!! Nasao je sve sto je bilo na particiji, cak i ono sto sam nekada daaavno obrisao... i to kapiram, ali pri kopiranju podataka iz nekog razloga mi je vecinu fajlova prebacio i po 8 puta!!! Trenutno se zanimam brisanjem viskova, ali svakako me glava manje boli sada dok brisem, nego pre dok sam trazio... :p

Moze li neko objasnjenje kako dolazi do toga da MBR "pukne"? Reset?
I kakav je to RAW file system?

Puca uglavnom kada nestane napajanja, tj. naglog gasenja....

RAW ti govori da je jednostvano particija neformatirana, tj da je sj****bao deo koji sadrzi podatke o FS particije.

Ovakva je prica, pa ako pomogne :
Sektor 0 sadrzi MBR u kome se nalaze informacije o 4 particije na disku... te informacije ukljucuju tip fajlsistema, adresu prvog sektora i velicinu particije...
prave informacije o particiji se nalaze na boot sektoru particije... ako on tebi ipak vidi d: particiju znaci da postoji nesto u MBR sto pokazuje na nesto drugo ali to nije boot sektor tvoje particije... treba ti program sa hirens boot disk-a koji ce da pretrazi ceo hard i pronadje taj boot sektor ( sto nije tesko posto se on zavrsava sa 0xaa55 i ima jos neke markere koji se lako nalaze ) i da ga upise u MBR.... ako je taj bootsektor sjeba-n onda nema leba

Ovakva je prica, pa ako pomogne :
Sektor 0 sadrzi MBR u kome se nalaze informacije o 4 particije na disku... te informacije ukljucuju tip fajlsistema, adresu prvog sektora i velicinu particije...
prave informacije o particiji se nalaze na boot sektoru particije... ako on tebi ipak vidi d: particiju znaci da postoji nesto u MBR sto pokazuje na nesto drugo ali to nije boot sektor tvoje particije... treba ti program sa hirens boot disk-a koji ce da pretrazi ceo hard i pronadje taj boot sektor ( sto nije tesko posto se on zavrsava sa 0xaa55 i ima jos neke markere koji se lako nalaze ) i da ga upise u MBR.... ako je taj bootsektor sjeba-n onda nema leba

Uspeo je covek sa GDB...I ja sam morao jednom da koristim taj programcic. Ne radi brzo, ali odradi posao.

Nazad
Vrh Dno