Šta je novo?

Nestabilan protok na TP-Link ruteru

Cloud

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2005
Poena
309
Imam sledeći problem. Imam ikom net i thomson modem. Do sada sam dobijao net direktno preko thomson modema i sve je radilo kako treba. Skoro sam kupio TP-Link TL-WR542G da bi umrezio jos jedan desktop i jedan laptop. Sve sam to povezao i imam net na sva 3 kompa, to nije problem. Medjutim sad imam povremene prekide. Na primer pustim neki youtube video, on krene lepo da učitava ali posle minut dva brzina počne da opada i na kraju skroz stane učitavanje. Isto i kada nešto skidam preko news servera lepo krene da skida pa opet uspori i padne na 0, pa se ponovo konektuje pa skida normalno i tako u krug.

Ethernet na thomsonu sam povezao na WAN na TP-Linku, a mrežnu kartu na kompu sam povezao na jedan od LAN portova na TP-Linku.

Šta sam menjao na ruteru:
Stavio sam WAN MAC Adress MAC adresu thomson modema.
WAN Connection Type: Dynamic IP

Syslog na ruteru mi prikazuje sledeću grešku: WAN IP address 95.180.91.173 conflict with the outside host(00-18-9B-45-B1-8A)<

Da napomenem da kad raskačim ruter i thomson direktno povežem na komp sve radi normalno, nema gubitka prenosa.

Šta sam menjao na ruteru:
Stavio sam WAN MAC Adress MAC adresu thomson modema.
WAN Connection Type: Dynamic IP

Syslog na ruteru mi prikazuje sledeću grešku: WAN IP address 95.180.91.173 conflict with the outside host(00-18-9B-45-B1-8A)

To ti je greska, i sam syslog ti to i kaze...na svoj nacin. Obrisi MAC adresu kablovskog modema i brati fabricku MAC adresu ruterovog WAN porta i neces vise imati prekide.

Cheers...

Vratio sam fabričku MAC adresu ali onda nemam net ni na jednom kompu.

Inače da bi mi uopšte radio net koristio sam uputsta koja su ovde data.
https://www.elitesecurity.org/t277955-0

Zato sam i menjao WAN MAC adresu.

Kada vratis fabricku MAC adresu na ruteru, ugasi kablovski modem na 5 minuta. Onda probaj. U principu moras da sacekas da provajderov dhcp server 'zaboravi' staru MAC adresu. Radice sigurno, samo kazem, moras da ugasis modem...

Bravo majstore, sve je proradilo. Svi imamo net i nema više zastoja. Samo me ovo još zanima. Vidim da mi se sad promenila statička ip adresa, da li se to automatski sad promenilo ili je ikom nesto dirao. Sad mi za RCA Cable modem piše unidentified network i no internet acess. Da li je to ok?

Hvala i pozdrav

Bravo majstore, sve je proradilo. Svi imamo net i nema više zastoja. Samo me ovo još zanima. Vidim da mi se sad promenila statička ip adresa, da li se to automatski sad promenilo ili je ikom nesto dirao. Sad mi za RCA Cable modem piše unidentified network i no internet acess. Da li je to ok?

Hvala i pozdrav

Drago mi je da si resio problem :smoke:
IKOM-ov dhcp server dodeljuje korisnicima javne IP adrese prema njihovim MAC adresama. Promenom MAC adrese, IKOM ti je dodelio drugu javnu IP adresu.
Sto se drugog pitanja tice nemam ideju.

Cheers...

Nazad
Vrh Dno