Imam sledeći problem. Imam ikom net i thomson modem. Do sada sam dobijao net direktno preko thomson modema i sve je radilo kako treba. Skoro sam kupio TP-Link TL-WR542G da bi umrezio jos jedan desktop i jedan laptop. Sve sam to povezao i imam net na sva 3 kompa, to nije problem. Medjutim sad imam povremene prekide. Na primer pustim neki youtube video, on krene lepo da učitava ali posle minut dva brzina počne da opada i na kraju skroz stane učitavanje. Isto i kada nešto skidam preko news servera lepo krene da skida pa opet uspori i padne na 0, pa se ponovo konektuje pa skida normalno i tako u krug.
Ethernet na thomsonu sam povezao na WAN na TP-Linku, a mrežnu kartu na kompu sam povezao na jedan od LAN portova na TP-Linku.
Šta sam menjao na ruteru:
Stavio sam WAN MAC Adress MAC adresu thomson modema.
WAN Connection Type: Dynamic IP
Syslog na ruteru mi prikazuje sledeću grešku: WAN IP address 95.180.91.173 conflict with the outside host(00-18-9B-45-B1-8A)<
Da napomenem da kad raskačim ruter i thomson direktno povežem na komp sve radi normalno, nema gubitka prenosa.
Ethernet na thomsonu sam povezao na WAN na TP-Linku, a mrežnu kartu na kompu sam povezao na jedan od LAN portova na TP-Linku.
Šta sam menjao na ruteru:
Stavio sam WAN MAC Adress MAC adresu thomson modema.
WAN Connection Type: Dynamic IP
Syslog na ruteru mi prikazuje sledeću grešku: WAN IP address 95.180.91.173 conflict with the outside host(00-18-9B-45-B1-8A)<
Da napomenem da kad raskačim ruter i thomson direktno povežem na komp sve radi normalno, nema gubitka prenosa.