Šta je novo?

Nesretnik probio papirni cone ..

OCz

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
439
Eto sta se desi kada se neupucene i nespretne budale motaju oko kutija ..

Vec su bili u "neznom" stanju od starosti kao sto se i sa slika vidi. Sta da radim ? Koliko znam ovo neki uspevaju da poprave sa lepkom ?

Prilozi

• 2011-04-11 17.13.20.jpg
    2011-04-11 17.13.20.jpg
    237.2 KB · Pregleda: 240
  • 2011-04-11 17.13.35.jpg
    2011-04-11 17.13.35.jpg
    281.9 KB · Pregleda: 256
uh... menjaj ceo srednjas ionako je ruzan do zla boga ;)

Daj ne zezaj :p ..

Ozbiljno, jel se moze ovo srediti i kod koga ako imate neku preporuku ? Poznajem jednog u Zemunu u Prvomajskoj ulici koji mi je jednom radio premotavanje i zaista sam jako zadovoljan ishodom. Ne znam da li njega da okrenem pa da trenutno ovako preko telefona vidimo da li ovo moze da se sredi ...zato i prvo pitam ovde.

Prilozi

• _1302542975002.png
    _1302542975002.png
    565.8 KB · Pregleda: 183
toliko sam ozbiljan da nemas pojma , btw ti kartonski srednjasi ionako imaju malu masu mislim da ce lepak da sredi stvar a dust cap moze i drugi da se metne bez frke

Ma dobro za kapicu nije problem, mislim da nije problem ni da se ova ispravi sa unutrasnje strane. Ovo me jedino brine jer ga je lepo zacepao, a i bukvalno je i ostecen (pred cepanje) u ceo krug odmah pred ove naborane ...support ..ili kako se to vec kaze/zove na nasem jeziku ..

Mozda da odneses kod Sinise pa da pokusa da stavi drugo vesanje od impregniranog platna, slicno kao na bass zvucnicima. Ono bi trebalo da predje preko tog pocepanog kruga, a onaj naborani deo da se odstrani. Mislim da bi tako najmanje oskrnavio zvucnike koji mi na pogled izgledaju simpa i retro.

Za peglanje dust capa probaj ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=N8cDuUwr0R4&feature=related
Ako su srednjetonci u pitanju mislim da ce moci. Ako ne uspe mozes da probas sa usisivacem i nekom slamcicom pa da doziras usis iz centra dok se ne ispravi, ali moras da pazis da ne odvrnes usis pa da povuces celu membranu. Ako se odlepi nista strasno, onda je lepo ispeglas i zalepis nazad. Za reparaciju moze da vidis neke lepkove na bazi kaucuka i da mazes odozdo da se ne kvari spoljni izgled. Ako je pocepano stavi tanak papir preko sloja lepka.

Ma nije za dust cap nikakav problem, niti je to uopste i bitno. Odneo sam ga danas kod Sinise, sve ce se srediti i bice to ko' novo.

A takodje ako se secate misterioznog Denon-a, pre dva dana je poceo nesto da krci na desnom kanalu - moguce je da je prljavstina, iznutra je uzasno, ali uzasno prljav ...Uglavnom odneo sam i njega da se pored toga ustanovi i da li mu je nesto radjeno i sta to - volume potenciometar definitivno nije fabricki Alps kako bi trebalo da bude. Tako da videcu sta je sa time kroz cirka 2-3 dana. Inace Sinisa je zaista covek na mestu, da ne pricam o tome da sam sa drugarom oko nekih 2h sedeo kod njega i nema teme koju nismo dotakli pocevsi od nozeva, balistike i pistolja pa sve do pica i restorana. Komponente smo po najmanje i spominjali :D

ja ti rekoh da pot nije oridjinale ;) , verovatno je neko kinesko sranjce i vec je prokrcao...

Nije, nije ...meni je odmah bio cudan, ali posto nemam iskustva i nisam ni znao kako to treba da bude na tom pojacalu nisam ni mogao da dam neki definitivni sud. Tek posle kada sam uzeo daljinac i video da on na najmanji dodir dize/spusta za maltene 3-4dB onda sam definitivno znao da to nije to. Videcemo da li ima tu jos nekih "skrivenih" tajni. Ja sam jos odavno cisto ovako laicki bacio pogled i svi ostali potenciometri su "plavci" - barem tako izgledaju sva ona kucista ili kako se to vec zove. Inace oduvek mi nije bilo jasno koliko je to pojacalo unutra prljavo, kao da je stajalo na nekom tavanu par godina. To nije ona prljavstina koja moze da se oduva ili obrise, vec naslage i naslage prljavstine ...no dobro, sada ce se sve to ocistiti. A pot cemo da stavimo adekvatan.

-edit-

jverovatno je neko kinesko sranjce i vec je prokrcao...

Mislis na taj desni kanal tj. da je volume potenciometar krivac ? Vrlo verovatno, i taj slucaj bi naravno najvise i voleo ..

Poslednja izmena:
Mene bi u tom slucaju jedino brinulo koliko ce to da kosta, a ne sumnjam da ce se odraditi kako valja. Covek ima znanje i jedini problem je bio kod njega cena posla.

Pa ja u startu nisam ni ocekivao da cu nesto ofrlje i jeftino proci, mada ne zalim nista preterano jer mi to samo pojacalo i zvuk cini mnogo vece zadovoljstvo od para. Inace, danas me je zvao elektricar koji radi kod Sinise, i na moje iznenadjenje kaze da je unutra sve originalno, ukljucujuci i volume potenciometar - Alps, ne vide se nikakvi tragovi lemova i slicno. Nije mi sada zaista jasno zasto daljinac pojacava/smanjuje tako malo grublje - mada daljinac nije orig. mozda i to ima eventualno neke veze ..

Uglavnom prasina ga malo zeza i to je ocisceno a takodje ce biti zamenjeno tu par sitnica - dal bese neki kondezator ne mogu tacno da se setim. Uglavnom 25E je cena o kojoj pricamo tako da sto se mene tice poprilicno sam zadovoljan.

Dobro si prosao, a sto se tice pojacavanja u tim vecim zaletima, verovatno je odgovoran neadekvatan daljinac, dok alps samo treba lepo da ocisti.

Pa evo kako izgleda. Kapica je zamenjena i premazan je (svi su) sa cime se vec premazuje papir/karton kako bi se malo kao zastitio i ukrutio (malcice je meksi zvuk), zato se i sija tako u odnosu na kako je izgledao.

Prilozi

• 2011-05-07 15.45.58.jpg
    2011-05-07 15.45.58.jpg
    450.1 KB · Pregleda: 79
Nazad
Vrh Dno