Šta je novo?

Neshto zanimljivo mi se dogadja sa telefonom...

Zli_Carobnjak

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2001
Poena
630
...fixnim. Sitacija je sledeca: Imam dva aparata i jedan bezicni,tacniej imao sam. I prebacim fax kuci (zbog sekretarice) i neko vreme je sve to zajedno radilo.. ( 4 aparata ). Jednog dana,pre par meseci odjednom podignem slusalicu ( da sacekam izlaz na ovoj krsh centrali) i cuje se zvuk kao da neko sa "druge strane zice" nije lepo spustio slusalicu.. da ispizdish. I tako 2-3 dana,niko nije mogao da zove,niti sam ja ikog mogao da zovem. Katastrofa. Nije mi padalo napamet sta se desava..okrenem ja lika sa kojim sam poslednjim pricao na mob. i pitam jel lepo spustio slusalicu..i kaze da je sve ok. Ali meni na telefonu i dalje isti signal...Odem ja u poshtu i pitam sta je,sa nekim znanjem da moze sve lepo da radi sa 4 aparata na jednoj liniji,sa vishe je vec problem, i ladno zena u poshti kao..Da nemate kojim slucajem bezicni !? Ja reko imam..E onda ga iskljucite..Ja se onako :confused: vratim kuci i iskljucim bezicni i SVE OK!! Mislim bezicni je ispravan i radi kako treba (isproban na drugim linijama) tako da nemam predstavu u cemu je problem. Kako je to bukvalno preko noci prestalo da funkcionise normalno!? Nije mi jasno..A pokusavao sam i da iskljucim fax da ostavim kako je pre bilo..opet isto..totalno :confused:

Zli_Carobnjak je napisao(la):
...fixnim. Sitacija je sledeca: Imam dva aparata i jedan bezicni,tacniej imao sam. I prebacim fax kuci (zbog sekretarice) i neko vreme je sve to zajedno radilo.. ( 4 aparata ). Jednog dana,pre par meseci odjednom podignem slusalicu ( da sacekam izlaz na ovoj krsh centrali) i cuje se zvuk kao da neko sa "druge strane zice" nije lepo spustio slusalicu.. da ispizdish. I tako 2-3 dana,niko nije mogao da zove,niti sam ja ikog mogao da zovem. Katastrofa. Nije mi padalo napamet sta se desava..okrenem ja lika sa kojim sam poslednjim pricao na mob. i pitam jel lepo spustio slusalicu..i kaze da je sve ok. Ali meni na telefonu i dalje isti signal...Odem ja u poshtu i pitam sta je,sa nekim znanjem da moze sve lepo da radi sa 4 aparata na jednoj liniji,sa vishe je vec problem, i ladno zena u poshti kao..Da nemate kojim slucajem bezicni !? Ja reko imam..E onda ga iskljucite..Ja se onako :confused: vratim kuci i iskljucim bezicni i SVE OK!! Mislim bezicni je ispravan i radi kako treba (isproban na drugim linijama) tako da nemam predstavu u cemu je problem. Kako je to bukvalno preko noci prestalo da funkcionise normalno!? Nije mi jasno..A pokusavao sam i da iskljucim fax da ostavim kako je pre bilo..opet isto..totalno :confused:

twiglight zone :D

meni se isti tripovi dogadjaju, nekad i po celu noc nemam vezu. keva bila do ptt-a oni kazu ako imate bezicni iskljucite neko vam krade impulse :D

Meni se dogadja nesto slicno. Naime ponekad kad podignem slusalicu dobijem signal da mogu da okrecem broj ali u pozadini cujem da se odvija razgovor ne jasan zbog suma. Tako da u sustini i da nekog pozovem ne bih mogao nista da cujem. U kuci imam 3 aparata, bezicni, obicni i fax a centrala je stara. Sad me interesuje da neko slucajno(namerno) ne trosi moje impulse....

Pozdrav

Srdjan:wave;

ma kradja je to eto sta je... ja imam neverovatno veliki racun, placao sam oko 2000din kad sam bio u vojsci, moji malo koriste telefon, jedino sestra. a sada kada sam na netu po 18 sati dnevno isti racun... nesto sam opet smanjio vreme na netu na sat dnevno, pa cu da vidim opet racun...

a nece da mi daju spisak "konekcija"...

Ne moze telefonska linija da podnese toliko opterecenje, tj. toliki broj uredjaja. Bezicni telefoni obicno vuku vise struje preko parice, pa zbog toga bude sve ok kad ga iskopcas. Ako ti je neophodno toliko aparata, a da jedan od njih bude bezicni, potrazi neki DECT telefon, npr. Ericson. Sve dalje o DECT telefonima imas na www.telekomunikacije.co.yu

Ima jedna fora za koriscenje tudjih impulsa, samo iskljuci bazu od svog bezicnog i ako se nalazis u blizini baze drugog bezicnog (recimo od komsije) a njegova slusalica nije spustena na bazu moci ces da telefoniras sa njegove linije, pod uslovom da imas dovoljno jak signal!

A isto tako mozes i da prisluskujes :D kada iskljucis svoju bazu, a neko u tvojoj blizini razgovara sa bezicnim.
Eto deso pa se zabavljajte:whip

Webby je napisao(la):
Ima jedna fora za koriscenje tudjih impulsa, samo iskljuci bazu od svog bezicnog i ako se nalazis u blizini baze drugog bezicnog (recimo od komsije) a njegova slusalica nije spustena na bazu moci ces da telefoniras sa njegove linije, pod uslovom da imas dovoljno jak signal!

A isto tako mozes i da prisluskujes :D kada iskljucis svoju bazu, a neko u tvojoj blizini razgovara sa bezicnim.

Samo da znas na kojoj frekvenciji radi komsijin tel...

Webby je napisao(la):

Pa nije bash tako (ustvari do skora je bilo), jer sa svim novijim panasonic (najcesci) uredjajima , tako nesto je neizodljivo (ja i komsija preko puta imamo kx-tc1200bxb, i nikada mi nije uspelo da dobijem njegovu bazu), dok je bilo moguce sa njihovim starijim serijama telefona , npr. ortaci koji su me pre nekoliko godina zvali iz johanesburga, su to uvek cinili, tako sto bi seli u kola uzeli bezicni i samo se provozali gradom...:) ... Mada postoje i uredjaji koji traze frekfenciju, tj, rade na promenjivim ucestalostima , tako da mozete da zovete sa svake baze bezicnog u gradu (ovakvi uredjaji , naravno, nisu legalni:))...

To sto pricate je savrseno normalna situacija kod mene. Imam neki stari panasonic, 01175 centralu i komsiju koji mnogo voli da prica gluposti :)

Sa ovim novim Panasonicima dobijate promenu koda prilikom svakog spustanja na bazu a tih kodova ima 65535 :D

Moj panasonic bezicni (kupljen prosle godine, nema tastaturu na bazi i extra range oznaku ima) upada u tv frekvencije, odnosno kad ukljucim odredjene kanale na tv-u cujem sta pricam preko telefona. Inace imam zajednicku tv antenu na zgradi. Promena kanala na telefonu pomogne, ali delimicno. Svaka druga frekvencija se mesa u tv, a kad se ne mesa, onda pronadjem neki drugi kanal u koji upada. Jedno vreme na tv-u sam slusao voki-toki transportnog preduzeca, a kod babe jedno vreme i policiju (zivela je pored policijske stanice). Sve te bezicne komunikacije se prisluskuju nevidjeno. Same od sebe :) Obicno novinari upadaju u policijske frekvencije i uvek su na licu dogadjaja (bar u Americi na filmovima, ne znam koliko su napredovale policijske motorole).

Blade Runner je napisao(la):
Sa ovim novim Panasonicima dobijate promenu koda prilikom svakog spustanja na bazu a tih kodova ima 65535 :D

A za paranoicne su stavili i CH dugme na slusalicu koje u toku razgovora menja kanal na kojem komunicira sa bazom :)

ne pomaze ni to. I pamet u glavu, preko telefona nista protiv drzave, protiv USA, ili ne daj boze organizovanje nekog kriminala. Bez obzira da li je zicni ili bezicni. Amerikanci su doskora prisluskivali sve telefone na Balkanu, odnosno sve komunikacije, imali su neku stanicu u Italiji za to. Sada su malo smanjili obim, valjda su nasli nekog drugog da *****avaju.

ne pomaze ni to. I pamet u glavu, preko telefona nista protiv drzave, protiv USA, ili ne daj boze organizovanje nekog kriminala. Bez obzira da li je zicni ili bezicni. Amerikanci su doskora prisluskivali sve telefone na Balkanu, odnosno sve komunikacije, imali su neku stanicu u Italiji za to. Sada su malo smanjili obim, valjda su nasli nekog drugog da *****avaju.

jeste, da nece mozda da dodje tim foka da me hapsi na Novi Beograd zato sto sam pricao protiv USA
Pa vidis da ne mogu ovoga koji im je pobio pola grada jos da uhvate, a tebe ce u Srbiji da cima
Osama Bin Laden ooooo
Ajd...

Uh, sto neko mnogo gleda filmove. Evo sad cu ovde da napisem: Zivela Srbija, Amerika u k***c
E da vidim ko ce da me 'apsi

P. S. Valjda mi nece obrisati post, samo odgovaram na glupost gluposcu:)

Xenon je napisao(la):
To sto pricate je savrseno normalna situacija kod mene. Imam neki stari panasonic, 01175 centralu i komsiju koji mnogo voli da prica gluposti :)

Ih, za tu centralu me nista ne cudi.
Ja nemam bezicni, pa opet sa fiksnog telefona po 2-3 puta dnevno upadam u tudj razgovor.

Inace, nije sve tako crno - AMR modem mi se uvek povezuje na 45k... (osim dok radi ves masina, tada nikako ne drzi vezu)

Laza je napisao(la):
..................................................................................................................................Obicno novinari upadaju u policijske frekvencije i uvek su na licu dogadjaja (bar u Americi na filmovima, ne znam koliko su napredovale policijske motorole).

Skoro svaka nasa TV stanica ima legalne "Motorole" za komunikaciju sa ekipama na terenu. I svaka naravno jednom motorolom prisluskuje pandurske kanale, i kada cuju nesto, odma' na teren...

To nije nista cudno niti komplikovano, samo treba podestiti uredjaj na odgovarajuci kanal. A proci ce jos dugo vremena dok murja kod nas bude koristila digitalne i kriptovane uredjaje...

smiley je napisao(la):
Ih, za tu centralu me nista ne cudi.
Ja nemam bezicni, pa opet sa fiksnog telefona po 2-3 puta dnevno upadam u tudj razgovor.

Dok mi je radio bezhichni josh.,.izadjem na terasu,spustim antenu i chekam izlaz na telefonu...i samo slusham ljude sta pricaju...mogao sam knjigu o toem da napishem,sto zbog gluspoti sto zbog vremena koje sam proveo cekajuci izlaz...

E ne znaju sta propustaju ljudi za digitalnim centralama... :D :D
Ne znamo ni mi sa analognim (Krsh TM. LTd.) centralama sta prospustamo...chari brze konekcije,primera radi :)

Mica je napisao(la):
Skoro svaka nasa TV stanica ima legalne "Motorole" za komunikaciju sa ekipama na terenu. I svaka naravno jednom motorolom prisluskuje pandurske kanale, i kada cuju nesto, odma' na teren...

To nije nista cudno niti komplikovano, samo treba podestiti uredjaj na odgovarajuci kanal. A proci ce jos dugo vremena dok murja kod nas bude koristila digitalne i kriptovane uredjaje...

Kad nece lepo da mi otovri Edit post,nego moram ovako da floodam.
Ja sam ranije,pre par godina dok mi je radio voki-toki nasao pandurski kanal...onako slucajno,covece koje su informacije,dogovori,akcije...

Nazad
Vrh Dno