Šta je novo?

nerviranje...

kico

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2002
Poena
619
Konfiguracija je sledeca (ono sto mislim da je bitno):
(1)Soltek KT133 (bez A).
(2)Duron 650
(3)Neki mali Global Win Cooler, nije FOP 32 ni 68...
(4)GeForce 256 32MB DDR (Creative Annihilator)
(4a)Ima i neki cooler -- isti ima na novim GF 3 karticama (mali taman toliko da stane u unutrasnjost hladnjaka).
(5)128MB Kingston.
(6)2 godine staro Midi kuciste (250W valjda).
(7)CD Teac 32x
(8)HDD Maxtor 40GB (kad bi bilo toliko, pre je 37GB, ali sad to nema veze...) 5400RPM.
(9)Zvucna 4.1 nova..nema veze problem je postojao i pre nje.
(10)ISA hardware modem (Rockwell) 56K.

Problem (koji uzasno iritira) se sastoji u sledecem:
(1)Kad ukljucim comp. sve radi OK.
(2)Posle 5-10 minuta rada problem pocinje...
Sastoji se uglavno u visoko frekventnom zvuku (koji mogu veoma dobro da cujem) koji ispusta neka od komponenti.
A kad nema pomerenja po ekranu zvuk nestaje. Napr. kad igram igricu i pritisnem pause nista ne pisti. Ali to nije pistanje pre je nesto kao 'psssssssssss' . Posle odredenog vremena se ova neprijatna pojava nestaje s neizvesnoscu da se opet pojavi.

Ja sumnjam na HDD, graficka (posto je polovna) a i cakao sam cooler, i na obicni cooler ili napajanje.

Sta vi mislite o ovome.
Neznam gde sam ovaj tread trebao da stavim, pa sam ovde posto je 60% da je "kriva" graficka.

Nemoj da nas nerviraš i otvori kućište. Tako... Sada oslušni odakle dolazi taj zvuk i lepo reci da li je kuler na kartici, procesoru ili možda napajanju. Proveri da nije možda neka žica suviše blizu lopaticama jednog od kulera. psssssssss pozdrav

Stoputa sam probao da "oslusnem" odakle dolazi zvuk...cak sam i prstima probao da zaustavim cooler na grafickoj (sto je i uspelo bez posledica...).
Ako je mehanicki problem, zasto onda kad ne mrdam napr. misa ne pisti???

Ja sam imao slican problem, odnosno kad sam pomerao misa dolazilo je do cudnog krcanja. I problem je bio u audio kablu. Dakle probaj prvo da otkacis zvucnike od kompa, da bi izolovao problem.

pa problem je u modemu... probaj da samo uninstaliras modem pa ce zvuk da nestane ... ako nece tako probaj da ga izvadish iz slota :)

Ma sto posto je problem u grafickoj, tako neke cvilece zvuke mi je ispustao i ATI LE u testu point sprites 3D Mark 2001.

Meni se recimo desava da kada drzim misa pritisnutog i skrolujem ekran :D FKP32 (na proc naravno) ispusta cudniji zvuk nego uobicajeno, valjda vuce mnogo struje pa oscilacije u naponima na ploci u nekim situacijama prouzrokuju te zvuke na fan-u.

Kod nekih zvucnih karti dolazi do takvih cudnih pojava, ja sam recimo u nekim slucajevima mogao da cujem to udaljeno pistanje dok mi radi sistemska memorija.

Nije mi jasno kakve veze ima cooler na bilo kojoj komponenti sa bilo kakvim SW "naprezanjem".?

Pa proveri dal ti je mouse na com1 a modem na com3. Ako je tako onda kad pokreces mouse dobijas onaj zvuk. Znam da com1 i com3 (isto i com2-com4) dele neke resurse pa zato se javlja to.

Pozdrav

Vidim ja da ce ovde biti svakavih odgovora, tipa da li imas 2 jogurta u frizideru mozda je zbog toga :D.

Misko je napisao(la):
Vidim ja da ce ovde biti svakavih odgovora, tipa da li imas 2 jogurta u frizideru mozda je zbog toga :D.

Ako je Bosanac, onda nema jogurte u frizideru. :D

Nazad
Vrh Dno