Šta je novo?

Nero vs. Easy CD Creator

Nemanja

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
645
Moja oprema  
Mobilni telefon
Poco X3 Pro
Pametni uređaji
Garmin
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kako sam uz LG 24x dobio Easy Cd,koristio sam ga za snimanje
pretezno audio cd-ova iz mp3 fajlova.
Medjutim,privucen popularnoscu Nero-a instalirao sam ga, i na
moje cudjenje dobio sam 2x sporije pisanje nego sa Easy Cd creatorom.
Da li su u pitanju neke opcije koje nisam pravilno podesio ili sta ?
Napominjem da je u pitanju Basic verzija Easy Cd-a koja se dobija
na pretecem CD zajedno sa snimacem.

Pozdrav!

Da li ti opada bafer prilikom snimanja sa Nerom? Da li koristis najnovije verzije. Ja za rezanje koristim taj basic Easy koji sam dobio uz rezac (LG 24x, kolege smo :)). Nero samo koristim kad mi je potreban overburn, jer mislim da ne moze da se overburnuje sa Easy Cd Creatorom (neka me neko ispravi ako zivim u zabludi mesecima).

Platinum mi srusio winXP

Malo je neobican problem, i pre ce biti da je nesto od opcija ukljuceno/iskljuceno. Doduse, nikad nisam probao da u nero konvertujem mp3>cda (ne znam ni da li je moguce bez nekog plug-in). Generalno, moje iskustvo (cd copy i data cd - sve preko hd-a) je takvo da sam brzi sa nero, ali to uglavnom nema veze sa brzinom rezanja vec sa cinjenicom da mi nero ima nesto (ultraminimalno) brzi odziv.
Drzim oba na winXP, oba su ok. Inace, za oni koji koriste easy BASIC 5x, akutelna verzija je 5.3 i taj update mogu da skinu sa roxio-vog sajta.

Pokusao sam da na WinXP u kombinaciji sa teac 40x rezacem, instaliram Platinum varijantu ali sam imao problema. Instalacija je prosla ok ali kod restarta je XP pao (i nije `telo da mi se digne), pa sam morao da vracam poslednju dobru cofig (nece ni u safe m.).
Na roxiovom sajtu i onako postoji upoyuorenje da ovo moze da se desi i da treba otici u safe mode, i odatle instalirati update za XP (koji imaju na svom sajtu). Nakon psovanja i sredjivanja, oce program da se startuje, al` ne prepoznaje tika; onda skinem i instaliram update za platinum koji bi trebao da sredi novoizasle rezace, al opet nista.
Verovatno je nesto do mene, pa se nadam da ostali nece imati problema sa platinum (sa BASIC nisam imao nikakvih problema), ali u svakom slucaju treba biti oprezan.
BTW, PLATINUM update sa 5x na 5.1 (sto je najaktuelnije) je oko 17MB, dok je za BASIC sa 5x na 5.3 (najnovije) oko 11MB.

Pokusao sam i da izkombinujem basic i platinum, al` nece (mozda neko ima dobro resenje za XP).

Meni easy CD Platinum radi odlichno u kombinaciji sa XP-om i NEC 7800a. Naravno posle gomile updateova.
Nero 5582 sam instalirao ali mi uopshte ne prepoznaje rezach, kao da hardverski ne postoji. To je mozda zbog directCD.exe od strane Adapteca (Easy CD). Ne bi trebalo da bude, jer je kod drugara u istoj kombinaciji, samo sa drugim rezachem, sve radilo OK.

Jedino mi je krivo shto Nero ima ugradjen plugin za prebacivanje u Video CD koji mi je potreban a Easy CD to nema. FX

Re: Platinum mi srusio winXP

I ja sm imao problema u kombinaciji Platinum i Nero, uopste ne znam zasto, na TEAC W540, ali sumnjam na DirectCD. Inace, ovaj Teac se vidi samo sa najnovijim update-om za Platinum, 5.1

Vrh Dno