Šta je novo?

Nero tj. Windows 8.1 DAO problem

Svastika

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
10.07.2012
Poena
169
13:30:13 #10 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 956
Prepare [H: MATSHITA DVD-RAM UJ880AS] for write in CUE-sheet-DAO
DAO infos:
==========
MCN: ""
TOCType: 0x00; Session Closed, disc fixated
Tracks 1 to 1: Idx 0 Idx 1 Next Trk
1: TRM_DATA_MODE1, 2048/0x00, FilePos 0 0 7029227520, ISRC ""
DAO layout:
===========
___Start_|____Track_|_Idx_|_CtrlAdr_|_____Size_|______NWA_|_RecDep__________
0 | lead-in | 0 | 0x41 | 0 | 0 | 0x00
0 | 1 | 0 | 0x41 | 0 | 0 | 0x00
0 | 1 | 1 | 0x41 | 3432240 | 0 | 0x00
3432240 | lead-out | 1 | 0x41 | 0 | 0 | 0x00

13:30:13 #11 Text 0 File SCSIPTICommands.cpp, Line 240
SPTILockVolume - completed successfully for FSCTL_LOCK_VOLUME

13:30:13 #12 Text 0 File Burncd.cpp, Line 4359
Caching options: cache CDRom or Network-Yes, small files-No (<64KB)

13:30:13 #13 Phase 24 File dlgbrnst.cpp, Line 1767
Caching of files started

13:30:13 #14 Text 0 File Burncd.cpp, Line 4481
Cache writing successful.

13:30:13 #15 Phase 25 File dlgbrnst.cpp, Line 1767
Caching of files completed

13:30:13 #16 Phase 36 File dlgbrnst.cpp, Line 1767
Burn process started at 4x (5.540 KB/s)

13:30:13 #17 Text 0 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 2673
Verifying disc position of item 0 (relocatable, disc pos, no patch infos, orig at #0): write at #0

13:30:13 #18 SPTI -1066 File SCSIPassThrough.cpp, Line 196
CdRom0: SCSIStatus(x02) WinError(0) NeroError(-1066)
CDB Data: 0xAC 00 00 00 00 00 00 00 00 64 00 00
Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST)
Sense Code: 0x24
Sense Qual: 0x00
Sense Area: 0x70 00 05 00 00 00 00 0A 00 00 00 00 24
Buffer x04f6e7c0: Len x648

13:30:13 #19 Text 0 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 580
Disc finalized, LBA total Image size: 3432240 (6703MB), Last LBA L0: 1716127 (3351MB)

13:30:31 #20 SPTI -1106 File SCSIPassThrough.cpp, Line 196
CdRom0: SCSIStatus(x02) WinError(0) NeroError(-1106)
CDB Data: 0xBF 00 00 00 00 00 00 20 00 0C 00 00
Sense Key: 0x03 (KEY_MEDIUM_ERROR)
Sense Code: 0x73
Sense Qual: 0x03
Sense Area: 0x70 00 03 00 00 00 00 0A 00 00 19 25 73 03
Buffer x04f65d00: Len xc
0x00 0A 00 00 00 00 00 00 00 1A 2F A0

13:30:31 #21 Text 0 File DVDPlusDualLayer.cpp, Line 756
L0 Data Zone Capacity not set.
Max LBA L0 2086911 (1FD7FFh, 4075MB), next writable address 0 (0h, 0MB)

13:30:31 #22 CDR -1106 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1680
Power calibration error
H: MATSHITA DVD-RAM UJ880AS

13:30:31 #23 TRANSFER -27 File ThreadedTransferInterface.cpp, Line 1680
Could not perform start of Disc-at-once

13:30:31 #24 Text 0 File ThreadedTransfer.cpp, Line 269
Pipe memory size 83836800

13:30:31 #25 Phase 38 File dlgbrnst.cpp, Line 1767
Burn process failed at 4x (5.540 KB/s)

13:30:31 #26 Text 0 File SCSIPTICommands.cpp, Line 287
SPTIDismountVolume - completed successfully for FSCTL_DISMOUNT_VOLUME

13:30:34 #27 Text 0 File Cdrdrv.cpp, Line 11420
DriveLocker: UnLockVolume completed

13:30:34 #28 Text 0 File SCSIPTICommands.cpp, Line 450
UnLockMCN - completed sucessfully for IOCTL_STORAGE_MCN_CONTROL

Scenario:
Juče narežem DVD-DL 8.5GB bez problema, danas Nero prijavljuje DAO problem.
Čitač medije (diskove) ga očitava normalno, Windows8.1 prijavi novi medij..a kada iz Nero kreiram sesiju, krene da reze i izbaci Disc-At-Once problem.
Log fajl sam iskopirao iznad.

Da ubijem M$ drajver za DVD drajv, ne mere, ne da čika M$.
Ne znam kako da ih pre*ebem i instaliram licencirane drajvere proizvodjača, kad je M$ tresnuo katančinu od kile i po na logiku.:banana:

Da menjam medije ne pada mi na pamet,jer nije do njih.
Da radim update firmware-a još veći problem.
Najjednostavnije mi da ubijem M$ drajver, ali kako?

Poslednja izmena:
A da probas sa nekim drugim driveom ?

Probaj neki drugi drajv. A da si probao da koristiš Ashampoo?

Problem rešen od kada sam ubio CD Burning feature u Group Policy.
Očigledno M$ ne dozvoljava 3th party aplikacijama da učestvuju u priči..zbog toga sam dobijao power calibration error problem.

Da i ja priupitam nesto vezano za rezanje. Imam LG-jev bluray rezac i single layer (sve diskove) reze bez problema, medjutim spaljuje DVD-DL na nekih 47%. Nesto mi se ne bacaju pare na nedovrseno narezane diskove, pa da pitam ovde u cemu moze biti problem?
Predpostavljam da je softverske prirode jer sve ostale diskove reze bez ikakvih problema. Takodje ovaj problem sam imao ranije (pre par godina) sa istim rezacom, resio sam ga formatiranjem sistema. Mada mi se samo zbog ovoga ne formatira sistem, a relativno je svez ovaj postojeci W 8.1. I BTW koristim nero 10 zadnjih 3 godine, ako je to znacajno

Aj dajte neke predloge, savete, preporuke...

Можда је до дискова, мени ниједан (мада немам блуреј резач али је то у овом случају небитно) DVD-DL није пукао а користио сам и разне програме и разне ОС. Јеси ли пробао са разним, DVD-DL је посебно осетљив на прелазу са лејера на лејер?

Nije do diskova sigurno, kupio sam pre mesec ceo stap, zadnja tri je na priblizno istom procentu zveknuo. Osim ovog osakacenog nero-a nisam probao ni jedan drugi. Mozda alkohol da probam, ili ne? Koji burner je stabilan na W 8.1? Koji preporucujes?
Ne znam da li je to sad bitno, imam dual boot W8.1 i Win XP

Ја одавно користим само ImgBurn, чак и на линуху, па само њега могу да препоручим. Да ли су дискови пре ова три добро одрађени или су и они пуцали? Мада и немам искуства са 8.х јер сам много пре него се појавио прешао на линух па сада повремено отворим неки Прозор реда ради и не режем тамо. Можда се нешто софтверски забрљало, пробај и на том ХР па ако не пуца, или сређуј 8.1 или реинсталирај.
Који дискови?

U zadnje 2.5 godine ni jedan DL nije pukao, i svi su uspesno verifikovani posle rezanja. Mada redje rezem ove DL diskove, jer su BD jeftiniji (respektivno). Je'l imageburn zahteva kreiranje dodatnog virtualnog drajva, s' obzirom da vec imam alkohol?
Inace diskovi su media range 8.5GB (citaj 7.96GB) DVD+R DL

Slušaj, Ostoja.., nemoj da *****avaš ljude ovde.MediaRange je najveći i najjeftiniji KRŠ KRŠEVA.

To ti je problem i eto, rešio sam ti problem.

Calexx, jesi ti bio nekada na SezamPro-u?

Ja nikoga ovde kako ti kazes ne *****avam. Vec sam lepo postavio pitanje. Narezao sam 50-ak media range diskova i nijedan nije prs'o pri rezanju, a zadnja tri na istom procentu. Stoga svako razuman bi rekao da nije do diskova. Inace pola tog istog stapa sam narezao pre mesec dana bez i jednog problema

Ја сам зато два пута питао за дискове, DVD DL су веома осетљиви и не бих се играо тако скупим дисковима, зато користим само и једино Вербатим који ми нису још отказали. Код тебе може да буде софт проблем, ако си га већ имао, па би свако тражење конкретног проблема трајало дуже од реинсталације система. Вероватно је ово добар знак да је време за реинсталацију.
Calexx, jesi ti bio nekada na SezamPro-u?
Био и на старом Сезаму и на СезамНет-у и СезамПро-у док су постојали. Мада СезамПро као постоји и даље али као да га нема. Само што нисам имао два х у имену. ;)

Ostoja, ne ljuti se..ali čoveče, kupio si najjeftiniji KRŠ i čudiš se što ne radi.Te MediaRange sam jednom,jer nije bilo drugih, probao i svi su pucali ili ih rezač nije video..jedva sam uspeo da izvučem pare iz prodavnice gde sam ih kupio.Pa šta oni misle,da prodaju najjeftiniji krš i da niko ne stoji iza toga što prodaje.Teško.Sa mnom se tako neće igrati ..i vratili su mi pare,naravno.

Calex,znam..sećam se..i ja sam bio na starom Sezam-u, lepo vreme..NetTerm-a,SorPro-a.. :D
Šta se sada dešava sa konzolom, aktivna je ili ne postoji više?

Ne ljutim se druze, nego prekorno zvuci tvoja poruka, a sa istim diskovima nisam nikada imao problema. Kupujem ih jer kostaju 50RSD komad, a verbatim-ov 120. Rezu se podaci i filmovi koji ce se koristiti poprilicno retko, za cescu upotrebu diskova kupujem kvalitetniji brend. BTW i verbatimovi DL su mi pucali pre ~3 godine, dok nisam uradio format. Tako da verujem da je do softvera.

@ calexx

Pa win mi je star manje od dve nedelje, al' ako ne nadjem resenje odradicu format. Nego ako neko ima neki predlog vrlo sam otvoren za sugestije :)

Uzmi jedan komad Verbatim diska i probaj ga narezati pod istim podešavanjima kao i ove koje koristiš.

Ako ne bude problema to znači da u toj spindli nisu svi diskovi ispravni to jest neujednačenog je kvaliteta spindla i eto objašnjenja tvoje situacije.

A ako i sa Verbatimom ili nekim drugim kvalitetnim diskom ne uspe rezanje onda tražiš druge uzroke.

Мислиш да је случајно разлика у цени? Ако ти пукне сваки други, опет си на добитку мада ... ја бих прво урадио тест читања па према резултату одлучио да ли да то користим даље. То што је неки нарезан не значи да ће да буде читљив а ни да ће да буде читљив више од неколико дана. Нарочито на другим уређајима. Зато прво тест па онда коментар о јефтиноћи. ;) Неро има програм за тестирање, одради један диск, дај овде резултат па ћемо да видимо колико то вреди. Могу и ја да пропустим неки Verbatim DVD DL, баш сам ових дана нарезао пар комада.
Calex,znam..sećam se..i ja sam bio na starom Sezam-u, lepo vreme..NetTerm-a,SorPro-a.. :D
Šta se sada dešava sa konzolom, aktivna je ili ne postoji više?
Мислим да постоји али као да не постоји. Пре пар месеци сам на резервном налогу уплатио оних 30 дана и проверио. Мислим да није било порука пар година а да је у последњих 5-6 колико нисам био тамо било пар десетина. Па и последњих година када сам био редован је била ту и тамо понека.
Стари Сезам је пре СезамПро и СорПро времена. Крај осамдесетих, почетак деведесетих, Бигз, Рачунари ... док ови из Про нису прогласили независност. ;)

Pitanje je i taj Verbatim da li je Verbatim.Postojala je štamparija Verbatim diskova na Zvezdari,pre par godina.

Znamo istoriju BBS-a :)
Jel Banga živ?Bio je bolestan ,poslednji put kada smo se videli,od tada se čuli par puta i to je sve.

Onda mu ti predloži neki potvrdjeno kvalitetan disk sa kojim će napraviti uporedan test.
I tako eliminisati rezač, softver i sve ostalo (osim diskova koje sada koristi) kao eventualne probleme u slučaju da rezanje prodje ok.
p.s. Vas dvoje imate PP ili kafanu po dogovoru, mnogo je zgodnije za evociranje uspomena od teme o rezanju diskova ;)

Pitanje je i taj Verbatim da li je Verbatim.Postojala je štamparija Verbatim diskova na Zvezdari,pre par godina.
Може да буде или не буде али ја увек купујем у истој радњи која сигурно продаје гарантоване Вербатим дискове. ;)

Kupio sam Verbatimov za ~130RSD i zakljucak je da sam bacio pare. Tj na 38% je ispisao failed

Onda znaš šta ti je sledeće:
Proba rezanja sa drugim softverom/drugom verzijom/reinstalacijom Nero-a.
Proba rezanja sa pozajmljenom tudjom optikom.
A ako je i tu problem ostao imaš potvrdu da je sistem u pitanju, dakle valjana reinstalacija sistema u krajnjem slučaju će ti srediti situaciju.

Znao sam ja za to odprilike. Drugi softver sam probao kao sto mi je kolega calexx preporucio imgburn, samo kad vidis ovo objasni mi kako da rezem DL diskove, tj oko podesavanja za iste diskove. Sa pozajmljenom optikom ne mogu, jer nemam nikoga sa iole solidnim DVD-RW-om (samo mogucnost koriscenja predpotopskog asusa iz 2004te). A da li se reinstalacija moze zaobici tako sto cu odraditi repare? Ne znam kako ce to delovati na XP u dual boot-u.

Aha, dual boot.
Jesi isprobao rezati iz tog XP-a?
Ako ti je to opcija moćićeš u zavisnosti od rezultata istoga da eliminišeš rezač kao eventualni uzrok.

Repair ne bi trebalo da pravi probleme sa dual boot-om.
Ipak sačekaj potvrdu i od drugih, u ovo nisam 100% siguran.

Edit:
ImgBurn sam koristio samo par puta pa sačekaj kolegu calexx-a.
Evo do tada uputstvo sa njihovoga foruma za rezanje, možda ti bude od koristi.
forum.imgburn.com/index.php?showtopic=1780

Poslednja izmena:
Jesam nero-om i opet je spalio disk na ~40%. Znam da repare nece praviti problem, samo ne znam da li ce resiti problem ili bas mora format.
Evo sta mi pokazuje imgburn kad ga starujem:
Untitled.jpg
ne znam sta mu znaci onaj zuti trougao

Zašto ne okačiš .log fajl,da vidimo šta piše u history.

Sa Nero-om iz windowsa XP?
Onda isprobaj sa još jednim alternativnim softverom iz XP-a.
I u slučaju neuspešnog rezanja i sa njim imaš potvrdu 98% pa naviše da je rezač u pitanju.

Edit:
Ako bude tako a potreban ti je dodatan dokaz ubodi tvoj rezač u drugi/tudji računar, nareži disk i tu ćeš imati finalnu potvrdu rezač ili softver.

Poslednja izmena:
Хм, да ли имаш инсталиран Алкохол или Daemon Tools или неку сличну глупост? Кажу да тај SPTD потиче од њих, препоручују деинсталацију ... али колико се ја сећам дааавних времена када сам пробао те дестројере, тешко их се решити. Од када ни не помислим на њих, резање ради само тако.

Сам ImgBurn нема посебна подешавања, једном сам подесио пар ситница и само копирам код нових инсталација али се прво реши оне беде.

Iznerviran ovim cudom, instalirao sam svez windows 8 (dual boot opet) narezao jedan mkv film od 7.94GB bez ikakvih problema. Sam ga je verifikovao uspesno, tako da verujem da je neki bag u kompu boravio. Mada imao sam alkohol pre instaliran, neko je pomenuo da on moze biti uzrocnik problema. Sada posto nemam alkohol, mozete li mi preporuciti neki program koji otvara iso (i slicne) fajlove. Nikakav expertski program mi ne treba, samo da mogu da instaliram poneku igru s' vremena na vreme.

Nazad
Vrh Dno