Šta je novo?

nero speed

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Kod testiranja brzine pisanja na CD iz Nero-a da li postoji neka opcije da se simulira pisanje, a ne da on stvarno reze. Mislim znam da je logicno da bi istestirao brzinu da on pise na CD ali jer ima simuliranje nego, u fazonu pise al' ne pise ? :)

Nisam siguran, ali mislim da je to moguce ako imas i pisac i citac (kao posebne uredjaje). Predpostavljam da je to opcija simulation, ali je ona (najverovatnije) neaktivna ako imas samo rezac.
Easy cd creator za razliku od nero-a moze ovo da odradi, opcijom "test only" pa rezanje nece biti zaista izvrseno. Takodje, on ce prikazivati i brzinu rezanja u real time-u. Ono sto bi moglo da bude diskutabilno je da li je i to sto se prikazuje stvarna brzina rezanja (a i uopste, koja bi definicija" brzina rezanja" bila najtacnija).

sinke je napisao(la):
Kod testiranja brzine pisanja na CD iz Nero-a da li postoji neka opcije da se simulira pisanje, a ne da on stvarno reze. Mislim znam da je logicno da bi istestirao brzinu da on pise na CD ali jer ima simuliranje nego, u fazonu pise al' ne pise ? :)

Bojim se da nisi nijednom probao iz Nero CD Speeda: Write Test. Testira se brzina snimanja (grafički prikaz, kao za brzinu čitanja), i naravno da se tom prilikom ništa ne snima na disk, samo se simulira. Iz tih razloga simulacije kod mene se pokazao kao jako neprecizan u slučaju pojedinih medija.

Re: Re: nero speed

Heinz je napisao(la):
Bojim se da nisi nijednom probao iz Nero CD Speeda: Write Test. Testira se brzina snimanja (grafički prikaz, kao za brzinu čitanja), i naravno da se tom prilikom ništa ne snima na disk, samo se simulira. Iz tih razloga simulacije kod mene se pokazao kao jako neprecizan u slučaju pojedinih medija.

E onda je malo nerazumljivo uradjen programicic, bas je Skrivena ta opcija a nisam radio write test u pravu si tek sam sad poceo da se zanimam za to od kako sam resio da uzmem rezac. A za test paket writing formata sta se koristi ?

Opcija testiranja pisanja na CD mora biti podrzana od strane samog pisaca, a sluzi da se vidi sposobnost sistema tj PC racunara...
Tj transfer iz fajla u buffer pa u memoriju (opet buffer) samg pisaca. To je bilo aktuelno za sad vec preistorijske pisace i racunare gde je dolazilo do pucanja diskova sa tzv buffer underrun eroririm-a... Sve u svemu "obsolite" ili ti zastarelo.

Taj ceo program i sluzi za problematicne konfe.

Nazad
Vrh Dno