Šta je novo?

NERO ne vidi DVD...

• Začetnik teme Začetnik teme risa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

risa

Čuven
Učlanjen(a)
27.04.2003
Poena
675
Koristim XP SP3 i od sinoć ne mogu narezati ništa jer ni NERO niti CDBurenXP ne vide rezač(Pioneer 111L).
U My Computer se vidi i u BIOS-u se takođe vidi i kad ubacim neki DVD sa DViX filmovima sve pročita bez problema.
Pre koji dan sam imao problema sa virusima i sve sam očistio(nadam se)
Šta da radim?

Ukratko:
Ni jedan program za rezanje ne vidi rezač 🙁

Na device menageru uninstalirar ide kontroler na kojem ti je snimac i resetuj pa vidi dali ce ga pronaci, ili probaj na drugom racunaru da nije opalio.

Pa probaj ga na drugom računaru, ili uradi full reinstall windowsa.

Takodje...

Imao sam isti problem pre desetak dana i morao sam na reinstal windows... Nisam ustanovio do cega je, probao sam 7-8 programa za rezanje i ni jedan mi nije prijavljivao rezac...

Pre reinstala Windowsa probati sledeće :
Iz Device managera deinstalirati IDE grane, ugasiti komp, otkačiti kabli sa rezača, uključiti komp, kad se sistem podigne, možda će da traži dva restarta, ponovo ugasiti komp, priključiti kabl od rezača, i uz malo sreće kad se win podigne, ako rezač nije fizički pokvaren, to će raditi

Ne verujem da je fizicki kvaran jer cita sve diskove i kopira filmove na hard bez problema

Ima nekoliko tema s ovim problemom i verovatno je problem neki Win update patch. Isti problem mi se desio na "Win XP SP3 Jun ove godine", kao i na Visti. Nisam našao rešenje osim reinstalacije OS-a.

Da li si uradio kao što sam napisao ?

Jesam. I proradilo je na kratko.
Problem se opet javio kada sam pokrenuo Nero i video da ga je sad u redu 🙂
Moja sreca je trajala samo par sekundi kada sam dobio poruku da moram instalirati Nero BurnRights da bi mi administrator dao dozvolu da mogu da rezem.
Ja sam administrator i niko drugi ne koristi komp sem mene.
Al' ajde...skinuo ja to instalirao sve lepo, dao dozvolu samom sebi,resetovao komp...
I opet isto😡
Kao da Nero i drugi programi ne vide mene kao administratora iako sam jedini korisnik.:type:
Izgleda da mi ne gine reinstalacija :smash:

Reinstalirao sam sve i sada je sve OK 🙂

Nazad
Vrh Dno