Šta je novo?

NERO modifikacija

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Rezaci su poceli da varaju. To se najbolje može videti na primeru nekih CD-RW snimača koji, čak iako odaberete željenu brzinu, mogu u toku snimanja sami da donesu odluku da spuste brzinu snimanja na brzinu za koju oni procene da više odgovara. Tako se može dogoditi da pri izboru visokih brzina snimanja - 48x/52x, sam pisač donese odluku da snimanje završi brzinom od 40x, pa i 32x.
Ako koristite Ahead Nero, a voleli biste da znate kad je proradila "veslačka inteligencija" vašeg pisača, otvorite registrv editor i pronađite sledeći ključ:
HKEY_CURRENT_USER\ Software\ahead\Nero - Burning RomVRecorder.
Nađite stavku ShowSingle-RecorderSpeed i njenu vrednost sa 0 promenite u 1.
Ako se u ovom ključu ne nalazi stavka ShovvSingleRecorderSpeed, onda je napravite kao DWORD, i za heksadecimalnu vrednost postavite 1. Zahvaljujući ovoj modifikaciji, sada ćete tokom snimanja moći da pratite stvarnu brzinu snimanja, pa ćete samim tim znati da li vaš snimač uspeva da postigne maksimalnu brzinu.

Recimo ja sam uvideo da moj Sony Liteon vecinu diskova snima 20x iako sam ja stavio 24x koliki mu je maximum...

Neki ne znaju za search...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Rezaci su poceli da varaju. To se najbolje može videti na primeru nekih CD-RW snimača koji, čak iako odaberete željenu brzinu, mogu u toku snimanja sami da donesu odluku da spuste brzinu snimanja na brzinu za koju oni procene da više odgovara.
Pa to nije nikakva novina. Zar si ti zaista mislio da rezač reže na 32x tokom celog diska? Pa ako postigne tih 32x u poslednjim krugovima, to je super.

Marko37 je napisao(la):
...
Pa to nije nikakva novina. Zar si ti zaista mislio da rezač reže na 32x tokom celog diska? Pa ako postigne tih 32x u poslednjim krugovima, to je super.
Samo sto si zaboravio da postoje CAV, CLV, PCAV i ZCLV, pa u skladu s tim postoje i oni koji pocnu brzinom X i zavrsavaju rezanje tom istom brzinom X, a ispostavi se da ta brzina nije konstantna od pocetka do kraja nego ume da varira u zavisnosti od rezaca, programa kojim se reze, CD-a na kojem se reze, podataka koji se rezu....

Nazad
Vrh Dno