Šta je novo?

Nero InfoTool problem!!!

• Začetnik teme Začetnik teme micens
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

micens

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
619
Kad mogu svi, mogu i ja da iznesem svoj glupi problem 😀 Dakle radi se o sledecem, do pre neki dan mi je ovaj programcic radio kako treba i onda iznenada poceo da brljavi, kao prikazuje neku gresku, kao na slici sto je zakacena u postu! Kada mu stavim kompatibiliti mod na Windows 2000 onda radi bez problema :wall: Jel neko zna u cemu je stvar i jel se nekom jos to desilo! Da, da napomenem, ovo mi se vec bilo desilo ranije pre sveze instalacije i sad opet! Najvise me nervira sto ne znam do cega je!

Prilozi

• InfoTool.webp
    InfoTool.webp
    28.1 KB · Pregleda: 112
Hmmm .. pazi ne mogu da kazem da znam do cega je ali bi trebalo da se zapitas sta si zadnje instalirao ... obavezno instaliraj najnovije drajvere za nForce.

Takodje moze da bude problem oko Windows ASPI ... probaj da instaliras Adaptec ASPI ili tako nesto .. ja se stvarno nisam time bavio i neznam kako da se domognes tog ASPI-ja.

Probaj da se setis sta si zadnje instaliravao... neki virtualni drajvovi oce da prave ovakve probleme ...

Takodje nije na odmet da reinstalias NERO i da stavis neku najnoviju verziju .. sada je aktuelna 6.6.0.1 cini mi se ili novija.

Vise od toga ti ne mogu reci ... probaj na microsoftu ili na googlu da nesto iskopas 🙂

Instalirano sve i probao da reinstaliram Nera, ali ne vredi! Bas mi se i ne instalira ceo Win. ispocetka zbog ovoga. Pokusavam da se setim, ali sam ubedjen da nista nisam instalirao izmedju pokretanja programa, kad je radio i kad je prestao da radi :-(( Ajde jos neka ideja!!!???

he he ... ajde sada da vidimo .. da li si mozda instalirao Adaptec ASPI pa je ovo pocelo da se desava .. mozda je to problem 🙂

Inace ocigledno da nesto zapuca Info Tool .. ajde probaj da odes u Window\Prefetch i sve sto ima u tom direktorijumu izbrises ili bekapujes pa restajtuj racunar i probaj onda 🙂

takodje idi u Windows Explorer pa na Foldes settings pa tamo ukljuci negde Shov hidden files or folders. Zatim idi na C:\Documents and Settings\<tvoj user name>\Local Settings\Temp i obrisi sve sto tamo ima ...

Takodje se seti da nisi slucajno instalirao nesto za WIn 2000 jer mi je nelogicno da radi pod compatibility. Da li radi i sa drugim compatibility modovima ili samo sa tim ??

Desavalo se meni sa nekim starijim verzijama InfoTool-a da odjednom iz ko zna kog razloga pocnu da brljaju (nista bitno instalirano u medjuvremenu sto bi moglo da pravi probleme), a ono sto je interesantno jeste da kad se prvi put potera izbaci neku gresku ili se blokira, a kad ga poteras ponovo radi bez problema (cudan trip) :d
Sa novim verzijama nisam nikad imao problema 😉

he he ... ajde sada da vidimo .. da li si mozda instalirao Adaptec ASPI pa je ovo pocelo da se desava .. mozda je to problem 🙂

ASPI uvek instaliram cim instaliram i Windows, tako da to nije! Cak sam probao i da deinstaliram ASPI, pa probao i bez njega i opet ista prica :-(

nace ocigledno da nesto zapuca Info Tool .. ajde probaj da odes u Window\Prefetch i sve sto ima u tom direktorijumu izbrises ili bekapujes pa restajtuj racunar i probaj onda

Pobrisao ovo sve i opet isto :-(

takodje idi u Windows Explorer pa na Foldes settings pa tamo ukljuci negde Shov hidden files or folders. Zatim idi na C:\Documents and Settings\<tvoj user name>\Local Settings\Temp i obrisi sve sto tamo ima ...

Ovo radim skoro svakodnevno :d

Takodje se seti da nisi slucajno instalirao nesto za WIn 2000 jer mi je nelogicno da radi pod compatibility. Da li radi i sa drugim compatibility modovima ili samo sa tim ??

Nista nije tako instalirano sigurno! Radi i pod drugim kompatibilitijima, ali se samo ukljuci, a ne prikazuje pola stvari!

Jos neki predlozi i ideje???

damn ... neznam sta vise da probas .. vidi da li postoje neki log fajlovi ... probaj da instaliras najnovijeg nera .. ustvari

1. Deinstaliraj NERO
2. Obrisi sve sto nadjes za nero svude.. znaci njegov dir, ako ima u Program Files Common Files i tako dalje ...
3. instaliraj najnoviji nero valjda je sada 6.6.0.1 aktuelan
4. Probaj da li radi i moli se... 🙂

Inace ja ne instaliram ASPI kada instaliram Windows .. nikada nisam to radio i nikada nije bilo nikakvih problema 🙂

Verovatno ima nekog konflikta kada vrsi prikupljanje podataka iz sistema o instaliranim software-ima. Nista mi drugo ne pada na pamet. Ne mogu da ti pomognem, ali cisto da kazem da je i meni InfoTool iz ranijih verzija 6ice brljavio (mislim da je ona 6.0.x.x). Ovaj iz 6.3/6.6 radi ok. OS je XP.

Probaj da stavis neku stariju verziju Nera (znam da zvuci sasavo, ali... :d)

Hvala u svakom slucaju! Probacu jos razne "ludosti", a ako ne uspe instalacija Windows-a ispocetka :crash:

Probaj ovako:
1. Uninstall Nero (sve proizvode iz "Ahead" firme)
2. Brishi temp fajlove
3. Uradi search na C: (ili na particiju gde drzis Win) sa rechima: "nero" i "nero info tool" i vidi shta mozes da obrishesh.
4. Iskoristi programe za chishcenje registry-a (npr. RegSupreme Pro, RegCleaner i Systm Mechanic)
5. Nakon svega toga instaliraj naj novij uverziju Nero Burning ROM-a (trenutno aktuelnu 6.6.0.3) i skini prva 3 patcha sa
http://www.nero.com/en/nero-up.php
i instaliraj ih (cetvri patch je jako velika glupost "Nero Media Player", cim sam ga instalirao razocharao sam se i sigurno nece da ti reshi problem)

Ako sve ovo ne uspe ja stvarno nemam pojma.
Pozdrav :wave:

P.S. A u koje svrhe toliko koristish Nero Info Tool? Ja ga nisam toliko koristio. Jednom starovao video shta prikazuje i caos.

P.P.S. Ne bih da otvaram novi thread, samo da mi neko kaze shta znachi "ASPI" i chemu sluzi?

Probao i nazalost ni tako ne radi :-((( Da ga j***m nemam pojma vise. Ma ne koristim ga nesto narocito nego me nervira sto puca, a ne znam razlog tome :trust:
ASPI ti je neka vrsta drajvera koji u nekim slucajevima moze da koristi (u brzini) pri ripovanju muzike ili sl. Ako neko zna zasta jos sluzi nek doda, ja toliko znam o tome :d

Sto kaze Imm.S., koji ce ti InfoTool? Da kazes kao ti sve radi? 😀

Imas DVDInfo Pro, mnogo korisniji od kombinacije NeroSpeed + Nero InfoTool.

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Probaj ovako:
1. Uninstall Nero (sve proizvode iz "Ahead" firme)
2. Brishi temp fajlove
3. Uradi search na C: (ili na particiju gde drzis Win) sa rechima: "nero" i "nero info tool" i vidi shta mozes da obrishesh.
4. Iskoristi programe za chishcenje registry-a (npr. RegSupreme Pro, RegCleaner i Systm Mechanic)
5. Nakon svega toga instaliraj naj novij uverziju Nero Burning ROM-a (trenutno aktuelnu 6.6.0.3) i skini prva 3 patcha sa
http://www.nero.com/en/nero-up.php
i instaliraj ih (cetvri patch je jako velika glupost "Nero Media Player", cim sam ga instalirao razocharao sam se i sigurno nece da ti reshi problem)

Ako sve ovo ne uspe ja stvarno nemam pojma.
Pozdrav :wave:

P.S. A u koje svrhe toliko koristish Nero Info Tool? Ja ga nisam toliko koristio. Jednom starovao video shta prikazuje i caos.

P.P.S. Ne bih da otvaram novi thread, samo da mi neko kaze shta znachi "ASPI" i chemu sluzi?
Pa nece se bas mnogo natraziti ako bude kucao "nero info tool" jer nece naci nista 😀
Nero Info Tool cine ova dva fajla: Hwinfo.exe i InfoTool.exe 😉
Ono sto je ovde verovatno problem jeste ili Registry (mala verovatnoca da taj problematican deo sadrzi reci tipa nero ili ahead) ili neki od dll-ova na koje se NIT oslanja (izmedju ostalog i na msvcp60.dll, msvcrt.dll i wnaspi32.dll koji ne bi trebalo da budu problem jer se nalaze u Nerovom direktorijumu, pa ne bi trebalo da oni budu problem)...

Ovoliko (de)instaliranje zarad Info Tool-a koji pri tom nema nikakve veze sa samim rezanjem (osim eventualno ATIP-a koji se moze dobiti i u samom Neru) mi lici na lov na komarce sa bejzbolkom 😀

BTW za kulturno i brzo deinstaliranje Nera i eventualno nekih problematicnih drajvera/DLL-ova imate dve alatkice na sajtu: Driver CleanTool i General CleanTool, pa ih potrazite...

Nazad
Vrh Dno