Šta je novo?

Nero i dvd-rw

Shedoks

Slavan
Učlanjen(a)
20.04.2004
Poena
319
Kupio sam dvd rezac a nemam bas nesto preterano iskustva sa rezanjem uopste cd-ova. E zanima me kako recimo neku instalaciju koja ima 5cd-ova da narezem na dvd radi backupa ali da diskovi budu linkovani, ako uopste treba nesto raditi ili cim srezes cd-ove on ih sam prepozna. Posto nikad nisam radio tako nesto ako neko jeste bilo bi lepo da da savet. Hvala 🙂

Poslednja izmena od urednika:
Zavisi od slucaja do slucaja i dok ne probas neces znati. Nekad je dovoljno samo iskopirati sve fajlove u odredjene direktorijume (nekad mora sve da ide u roor, a nekad ne), pa onda tu gomilu srezati na dvd, a u slucaju da su bitne i labele diskova nema drugog osim da pravis image-e diskova, pa da rezes same image-e sto je malo glupo, ali ima smisla da se radi kao backup.
Za experimentisanje dobro dodje pravljenje image-a i/ili rezanje na RW sto ne pomaze uvek (kod nekih zasticenih diskova), ali to je vec tematika koja nije dozvoljena na forumu...

Najsigurnije je tu instalaciju od 5CDa snimiti na DVD kao pet imidza, to radi sigurno i jednostavno je za korishcenje...

ima li sanse linux(~5cd-ova) smestiti na jedan DVD i da se sve lepo instalira?

Nazad
Vrh Dno