Šta je novo?

Nero file name skracivanje

Blueboyns

Čuven
Učlanjen(a)
19.11.2002
Poena
604
Da li neko zna zasto Nero Express 5.5.9.9. (a cini mi se i ostale verzije )skracuje imena fajlova na 27 karaktera prilikom burnovanja istih?
:?
Jedina opcija koja se odnosi na duzinu imena fajla je 'check Joliet names'
(sto znaci 64 karaktera za ime). Ukljucena i opet skracuje?

Blueboyns je napisao(la):
Da li neko zna zasto Nero Express 5.5.9.9. (a cini mi se i ostale verzije )skracuje imena fajlova na 27 karaktera prilikom burnovanja istih?
:?
Jedina opcija koja se odnosi na duzinu imena fajla je 'check Joliet names'
(sto znaci 64 karaktera za ime). Ukljucena i opet skracuje?
Pa nije to bas tako jednostavno. Zavisi i od duzine celog path-a kao i od nacina na koji se reze disk (Mode1 ili 2, Level1 ili 2, kao ISO restrictions).
Procitaj malo u help-u o navedenom.
A sta ce ti uopste ime duze od toga ?

Crni je napisao(la):
...

Pa nije to bas tako jednostavno. Zavisi i od duzine celog path-a kao i od nacina na koji se reze disk (Mode1 ili 2, Level1 ili 2, kao ISO restrictions).
Procitaj malo u help-u o navedenom.

Ponekad zatreba dugo ime. Na primer ako skineš ceo web sajt sa nekim od programa za tu svrhu, može se desiti da imaš veliki broj fajlova sa dugim imenima koji su zapravo linkovani pod tim imenom na WEB stranici, pa ako Nero skrati ime posle ne možeš off-line da pristupiš toj stranici preko direktnog linka na nju.

Crni je napisao(la):

***off-topic*** to isto su me pitali ****** u MobTeletu, kad sam ih pitao zasto je na SuperSIM kartici skracen maximalno dozvoljen unos u tel.imenik sa 14 na 12 znakova... cak mi je ona biserka rekla da ne zna nikoga (a kao raspitivala se!) ko ima upisano ime duze od 12 znakova (hmm... npr. Dragana Petrovic?)... bas me nerviraju...
***off-topic kraj***

:)
Dobar ti je primer ZoNi.
Dobro, mozda sam malo preterao, ali mislim da Nero dozvoljava sasvim prihvatljivu duzinu imena fajla.
E sad, sto se HTML-a tice uvek moze da se snimi neka stranica sa kracim nazivom i da se ne strpa u 50. poddirektorijum, a ako je nekome bas bitno da zadrzi takvu strukturu postoje RAR/ARJ/ACE/ZIP alternative...
Pa ne moze i jare i pare - jednostavno su takva ogranicenja i negde mora da se presece - ukljuce se Relax ISO restrictions, ali preko toga ne moze :(

Valjda moze nekako to da se zaobidje. Ajte ideje...... I mene ovo strasno nervira. Imam brdo fajlova duzih nego sto Nero da, a mrzi me da svaki put kada nekom drugu ili sebi rezem neki disk zip-ujem fajle da bi mogle da se narezu. Jos jedno pitanje... Kako da proradim overburn u Nero-u.

Pozdrav

Black RIder je napisao(la):
Valjda moze nekako to da se zaobidje. Ajte ideje...... I mene ovo strasno nervira. Imam brdo fajlova duzih nego sto Nero da, a mrzi me da svaki put kada nekom drugu ili sebi rezem neki disk zip-ujem fajle da bi mogle da se narezu. Jos jedno pitanje... Kako da proradim overburn u Nero-u.

Pozdrav
Pa za pocetak proveri da li ti rezac uopste podrzava overburn i ako podrzava koliki mu je maximum (potrazi na netu ili proveri sam sa CD Speed-om), pa onda u File>Preferences...>Expert Features>Enable overburn 'disc-at-once' burning, pa unesi broj minuta i sekundi na koliko hoces da radis overburn, ali vodi pri tome i na koji disk ces da rezes (proveri ga sa CD Speed-om)...

Ma probao sam ja to sve tako, ali nece ni tada. A pisac je legendarni Teac 40x sa 8MB buffera i podrzava overburn.

Kako bre nece?
Ma mora da radi. Nego, jesi li ga rezao kao disc-at-once ?
Sta se tacno desava?

Jesam. Pa jednostavno nece. Ne znam, davno sam probao, probacu opet.

Pozdrav

Black RIder je napisao(la):
Jesam. Pa jednostavno nece. Ne znam, davno sam probao, probacu opet.

Nesmeš koristiti Nero Wizard, možda si sa njim probao.

Heinz je napisao(la):
...
Nesmeš koristiti Nero Wizard, možda si sa njim probao.
Da, u pravu si, taj Wizard ume da zagorca zivot - meni je svojevremeno pravio probleme i od tada ga uopste ne koristim, pa savetujem i drugima da zaborave na njega da uopste i postoji...

Ne koristim Wizard(odvratan je, barem meni), a nikako da narezem neki disk. U zadnje vreme nesto nemam vremena. Nego jel znate, jel moze na one Verbatim Vinyl diskove da se reze nesto sem Audio-a(data)?

Vrh Dno