Koliko ja vidim sve ok radi sa w540e.
NeroCd speed 1.02 i nero info tool 1.03.3 (imam instaliran 5.5.10.0) bez problema prikazuju "proizvodjaca" diska i vrstu pigmenta (na osnovu atipa).
Druga je prica, (k`o sto rece jedan strucnjak koji se bavi medijima), to sto su podaci koje nosi ATIP izrazito nepouzdan izvor podataka, i umeju da nemaju blage veze sa stvarnoscu.
Informacije koje daju programcici koji analiziraju atip su korisni u slucaju kad neko npr. kupi diskove, i prijavi kakav im je atip, a mi zelimo da uzmemo iste diskove - i sigurni smo da smo uzeli bas te jer im je atip isti (ali to ne znaci da je tacan podatak o proizvodjacu, tipu pigmenta...)
Nakon (mog) buljenja u informacije koje nosi ATIP, tipa cyanine, phtalocyanine, long strategy, minimal writing power... zakljucio sam da mi ovo, za przenje diskova ne znaci previse - a mislim da bi tako trebalo da bude, posto rezaci sve odradjuju automatski.
Jos bi mi i znacio podatak da li je za neki medij writing power long ili short, kada bih na rezacu imao npr. nekakav potenciometar, pa da mu to namestim, k`o na sporetu , na trojku.
I ovako radi sasvim ok.
Po meni, najinformativniji program koji cita atip, je cdr atip reader:
http://www.afreego.com/Categories/U...hp?PHPSESSID=de4fff2ce9b35dca43354f0752cb32ae