Šta je novo?

Nero CD Speed 1.02 i InfoTool 1.03.4?

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
U CD Speed 1.02 pod stavkom CD-R Info nemam nista ama bas nista ni ko je proizvodjac ni kapacitet nista bre. U Info Tool imam samo kapacitet ali ne pise opet ko pravi cd, imam LG GCE-8520B rezac ali to mi se nije desavalo sa TEAC-om W540E. Jel to mozda sto je ovaj rezac i suvise nov pa jos uvek nema svu softversku podrsku ili je nesto drugo u pitanju?:confused:

studiovpc je napisao(la):
U CD Speed 1.02 pod stavkom CD-R Info nemam nista ama bas nista ni ko je proizvodjac ni kapacitet nista bre. U Info Tool imam samo kapacitet ali ne pise opet ko pravi cd, imam LG GCE-8520B rezac ali to mi se nije desavalo sa TEAC-om W540E. Jel to mozda sto je ovaj rezac i suvise nov pa jos uvek nema svu softversku podrsku ili je nesto drugo u pitanju?:confused:
Nema potrebe za softverskom podrskom. Poenta je u tome da rezac treba da podrzava ATIP, a svi noviji modeli to podrzavaju (sumnjam da je to u pitanju). Pogledaj da li ti je dobro instaliran ASPI posto se ATIP uglavnom dobija preko ASPI-ja. Pogledaj stavku ASPI u InfoTool-u, a pored Adaptec-ovog ASPI-ja postoji i NeroASPI koji ubacis u direktorijum gde se nalazi Nero, a skida se sa njihovog sajta.
BTW sto si menjao Teac-a ?

Re: Re: Nero CD Speed 1.02 i InfoTool 1.03.4?

Crni je napisao(la):
Nema potrebe za softverskom podrskom. Poenta je u tome da rezac treba da podrzava ATIP, a svi noviji modeli to podrzavaju (sumnjam da je to u pitanju). Pogledaj da li ti je dobro instaliran ASPI posto se ATIP uglavnom dobija preko ASPI-ja. Pogledaj stavku ASPI u InfoTool-u, a pored Adaptec-ovog ASPI-ja postoji i NeroASPI koji ubacis u direktorijum gde se nalazi Nero, a skida se sa njihovog sajta.

Ha jeste do ASPI-ja ja uopste nisam imao instaliran sistemski ASPI samo Nerov i radi. A Teac-a sam zamenio prosto sto sam bio znatizeljan kakvi su LG modeli. Tako sam i sa Intela presao na AMD i za sad se ne skidam sa AMD-a. Ako bude neki noviji obavezno ga pazarim.
LG sam takodje kupio jer je u njega pola TEAC-ova tehnologija (npr. Super Link buffer underrun prevention) kod starijih LG-a je bio samo Exac Link a kod TEAC-a samo BURN-Proof e kada se kombinuju te dve dobija se SuperLink. A bre i kvalitetnije mi nekako reze LG neznam stvar ukusa. Do sad sam imao 4x, 8x, 16x i 40x TEAC-ove rezace i onaj na 16x nesto mi nije bio kako treba, mogu da pohvalim onaj na 4x, jer je to najstabilniji rezac ikad napravljen a i najtisi.
Toliko od mene

CD-R Media Iedntifier

Jel zna neko gde ima da se skine CD-R Media Iedntifier programcic koji veoma lepo prikazuje ko pravi cd-r(w) medije i sve ostale dzidza midze koje ne prikazuju cd speed i infotool?

Re: CD-R Media Iedntifier

Jel zna neko gde ima da se skine CD-R Media Iedntifier programcic koji veoma lepo prikazuje ko pravi cd-r(w) medije i sve ostale dzidza midze koje ne prikazuju cd speed i infotool?
A sta to ne prikazuju ?
Sto se tice tehnologija koje si nabrojao to nisu Teac-ove tehnologije, ali je Teac platio licencu za njih da bi mogao da ih ugradjuje :)

Re: Re: CD-R Media Iedntifier

Crni je napisao(la):
A sta to ne prikazuju ?
Sto se tice tehnologija koje si nabrojao to nisu Teac-ove tehnologije, ali je Teac platio licencu za njih da bi mogao da ih ugradjuje :)

Ma prikazuju sve sto i svi ostali. E a sto se tice onog ASPI-ja nije bre do njega instalirao sam ga i opet ne cita ATIP u CD Speed-u tacno je to softverska podrska cim ga CD-R Identifier cita. To mi radilo tako na TEAC-a ali na LG nece jer nema na Nerovom sajtu zvanicna podrska za njega.

LG sam takodje kupio jer je u njega pola TEAC-ova tehnologija (npr. Super Link buffer underrun prevention) kod starijih LG-a je bio samo Exac Link a kod TEAC-a samo BURN-Proof e kada se kombinuju te dve dobija se SuperLink.

LG 16x je imao SuperLink, i to je njihova tehnologija a ne TEAC-ova http://www.cdrlabs.com/reviews/index.php?eviewid=68

Re: Re: Nero CD Speed 1.02 i InfoTool 1.03.4?

Crni je napisao(la):

Otkrio sam jednu gresku u Nero CD Speed-u. Evo bio sam kod drugara koji ima TEAC W540E i u CD Speedu nema nista ama bas nista ima ASPI lepo instaliran samo u CD Speed-u ne radi kako treba, sto je izgleda BUG u programu po mom misljenju.

Re: Re: Re: Nero CD Speed 1.02 i InfoTool 1.03.4?

Otkrio sam jednu gresku u Nero CD Speed-u. Evo bio sam kod drugara koji ima TEAC W540E i u CD Speedu nema nista ama bas nista ima ASPI lepo instaliran samo u CD Speed-u ne radi kako treba, sto je izgleda BUG u programu po mom misljenju.
Ajde malo pojasni detaljnije (preciznije) sta se tacno desava i cega to nema u CDSpeed-u...

Re: Re: Re: Re: Nero CD Speed 1.02 i InfoTool 1.03.4?

Crni je napisao(la):
Ajde malo pojasni detaljnije (preciznije) sta se tacno desava i cega to nema u CDSpeed-u...

Pojasnjenje:
Ubacim prazan CD u rezac. Otvorim Nero CD Speed 1.02 idem na Extra pa na Disc Info i ne pise nista, eto ti ga ceo problem na starijim verzijama je pisalo ko pravi disk, kapacitet i sve ostalo sto je vezano za karakteristike diska. To ti je otprilike to!

Re: Re: Re: Re: Re: Nero CD Speed 1.02 i InfoTool 1.03.4?

Pojasnjenje:
Ubacim prazan CD u rezac. Otvorim Nero CD Speed 1.02 idem na Extra pa na Disc Info i ne pise nista, eto ti ga ceo problem na starijim verzijama je pisalo ko pravi disk, kapacitet i sve ostalo sto je vezano za karakteristike diska. To ti je otprilike to!
A jel se to desava sa svim diskovima ili samo sa nekim, jer se i meni desavalo da mi za neke NN ne izbaci nista ?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nero CD Speed 1.02 i InfoTool 1.03.4

Crni je napisao(la):
A jel se to desava sa svim diskovima ili samo sa nekim, jer se i meni desavalo da mi za neke NN ne izbaci nista ?

Desava se sa svima Plasmon, Princo, TDK, Ritek, Acer, Verbatim, Prodisc, Sky Media sve sto sam probao..

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nero CD Speed 1.02 i InfoTool 1.

Desava se sa svima Plasmon, Princo, TDK, Ritek, Acer, Verbatim, Prodisc, Sky Media sve sto sam probao..
Onda je do Nera, tj. brlja sa tvojim rezacem (mozda nema kompletnu podrsku), ali trebalo bi da neka nova verzija resi problem...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nero CD Speed 1.02 i InfoToo

Crni je napisao(la):
Onda je do Nera, tj. brlja sa tvojim rezacem (mozda nema kompletnu podrsku), ali trebalo bi da neka nova verzija resi problem...

Pa bre ja to rece jos odavno...
P.s. A sto onda ne radi na TEAC W540E, a? Kad za njega ima podrska odavno, ili recimo na TEAC 16x? A? E pa to su vec krivi ovi iz Ahead-a! No j***s to vazno je da on reze!

Koliko ja vidim sve ok radi sa w540e.
NeroCd speed 1.02 i nero info tool 1.03.3 (imam instaliran 5.5.10.0) bez problema prikazuju "proizvodjaca" diska i vrstu pigmenta (na osnovu atipa).

Druga je prica, (k`o sto rece jedan strucnjak koji se bavi medijima), to sto su podaci koje nosi ATIP izrazito nepouzdan izvor podataka, i umeju da nemaju blage veze sa stvarnoscu.
Informacije koje daju programcici koji analiziraju atip su korisni u slucaju kad neko npr. kupi diskove, i prijavi kakav im je atip, a mi zelimo da uzmemo iste diskove - i sigurni smo da smo uzeli bas te jer im je atip isti (ali to ne znaci da je tacan podatak o proizvodjacu, tipu pigmenta...)

Nakon (mog) buljenja u informacije koje nosi ATIP, tipa cyanine, phtalocyanine, long strategy, minimal writing power... zakljucio sam da mi ovo, za przenje diskova ne znaci previse - a mislim da bi tako trebalo da bude, posto rezaci sve odradjuju automatski.
Jos bi mi i znacio podatak da li je za neki medij writing power long ili short, kada bih na rezacu imao npr. nekakav potenciometar, pa da mu to namestim, k`o na sporetu , na trojku.
I ovako radi sasvim ok.

Po meni, najinformativniji program koji cita atip, je cdr atip reader:
http://www.afreego.com/Categories/U...hp?PHPSESSID=de4fff2ce9b35dca43354f0752cb32ae

Bice da je ili Nero-u potrebna reinstalacija ili ASPI-ju, ali sto DS rece nebitan je ATIP - bitno je da sa rezanjem nema problema...

Nazad
Vrh Dno