Šta je novo?

NERO Alternativa??

ovo sam nasao na nekom nasem forumu... (ne secam se gde)
pa, ko sme, neka poslusa... :d

Nero kad kad oce da brljavi skini poslednju verziju ili probaj neki drugi program recimo WinOnCd 8.0 ili Easy CD DVD Creator to su isto odlicni programi kao i nero.

Izasla je nova verzija Infra Recordera u kojoj je dodato on the fly rezanje i detekcija brzine rezanja na rezacima. Adresa je http://infrarecorder.sourceforge.net/

Ako freeware nije imperativ, najbolja alternativa Neru je Prassi ONES, mali, brz i pouzdan software za rezanje

jel moze kod rezanja dvdova u Sateira CD&DVD Burner 2.71 da se smanji brzina rezanja

jel moze kod rezanja dvdova u Sateira CD&DVD Burner 2.71 da se smanji brzina rezanja

Naravno da moze. Jedino sto ono polje gde to mozes da podesis, stoji sivo nekoliko sekudi (dok ne izcita disk) pa tek onda ponudi opcije za izbor brzine rezanja. Sacekaj tih nekoliko sekundi i pojavice se.

Sacekam ja tih nekoliko sekundi, al opet ponudi mi samo najvecu brzinu rezanja. U pitanju su verbatim 16x DVD diskovi, a puno mi je da rezem na 16X. Jel moze nekako rucno da se ogranici maksimalna brzina rezanja recimo na 6x ili 8x, bas mi se svideo...

Slucajno sam naiso na CopyToDVD deluje mi OK, jel ga probo neko?

Poslednja izmena od urednika:
ti Verbatimi 16x mogu slobodno da se rezu 16x :)
i,ne,nije mnogo, taman je :)

da li ima neki dz program koji moze da zameni CD Burner XP Pro? InfraRecorder ne moze ni u ludilu da ga zameni.

da li ima neki dz program koji moze da zameni CD Burner XP Pro? InfraRecorder ne moze ni u ludilu da ga zameni.

Ako imas neke primedbe ili bug, obrati se autoru Infrarecorder-a, brzo izbacuje nove verzije i slusa glas korisnika. Zanima me po cemu ti je CDBurnerXP bolji od InfraRecorder-a?

Uskoro ce i CD Burner XP pro dobiti novu betu 4.0, vec je pustena za njihove donatore, a public izdanje ce jos malo da priceka

Mozda bez veze sto ovde pitam, ali kapiram da je u pitanju sitnica.

Imam problem sa ONESom. Prilikom snimanja CD podesim i da odradi verify. Medjutim, posle zavrsenog snimanja, verify nece da radi. Izbaci samo da je CD necitljiv. (nesto u fazonu reading errors) Skeniram taj CD sa Nero CD-DVD Speed programom, i preskenira CD bez problema. Takodje sadrzaj celog CDa mogu da prekopiram na HDD bez ikakvih problema. Koristim ONES zadnju verziju 2.1.358 .

Od opcija u ONESu koristim:

Track At Once - Mode 1 - Open

ISO9600 + Joliet Long (up to 108 UNICODE chars.)

Da li je neko imao slican problem?

danas slucajno naleteh na ovo

Sateira CD&DVD Burner

deluje kao odlicna aplikacija.

minimalizam u izgledu i koriscenju resursa.
sve radi iz jednog foldera (3-4MB) - portable je.
"Doesn't use any dlls or ocxs. Built-in ASPI layer"
reze: audio, bootable, iso, cue, bin
"On the fly burning. No need to build ISO image first. No temporary files"
radi u 98-ici
"Tested with SCSI, IDE / EIDE, USB CD / DVD recorders"
"Supports ISO9660 / Joliet files systems, burning simulation, OPC, BURNProof..."
.......

probah ga i ne vidim nijednu manu !? .... osim sto je trial-7 dana (nije prevelika mana) .....

jel' neko koristi(o) ovaj program ?

Imam problem sa dotičnim softverom.
Hteo sam da narežem neke filmove na DVD i prvi problem je bio što sam imao ponuđenu samo jednu brzinu rezanja.16X...
Ali ajde,prežalio sam to.

Ali kada sam video da je taj isti DVD rezao više od pola sata onda mi se smučio:mad:

Imam Pioneer 111L i sa Nerom 7 skoro sve radi bez problema

Izasao CyberLink Power2Go v6.0 (67Mb) koji izgleda kao dobra zamena za Nero:
"Next Generation Burning with Blu-ray Disc & HD DVD! CyberLink Power2Go is the all-media disc burning software. Burn data onto Blu-ray and HD DVD Discs. Secure data with encryption and password protection. Trim videos, and author DVDs with Dolby Digital audio. Extract audio tracks from video files and create audio CDs. Drag-and-drop files to desktop express icons."

Prilozi

• 0_power2go06.jpg
    0_power2go06.jpg
    38.4 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
Ja sam instalirao Nero micro 8 (13mb) i radi super. Burning rom kao obavezna stavka, express i vcd support kao opcija.

pre par dana izasle su i finalne lite i micro verzije Nero 7 i ponovo su dostupne na sajtu (ne znam da li je dozvoljeno da se kaci adresa)

Nero 7 Lite 7.10.1.0 (36.8MB)
Nero 7 Micro 7.10.1.0 (15.9MB)

koristim vec duze vreme micro verziju i stvarno me dobro sluzi (i jos uvek ne vidim razlog zasto bih ga promenio :))...

Poslednja izmena:
Ashampoo Burning Studio 7 koristim vec neko vrijeme i potpuno sam zadovoljan

@ MR.BIG & milanv

Da li znate kako da u Ashampoo Burning Studio 7 snimim multisession disk!?

Ja sam skroz presao na imgburn... otkad sam naucio da on moze da reze sta bilo na disk, a ne vise samo image, ne pada mi napamet nista drugo da koristim.

Svaka cast za ovaj ImgBurn... nemama reci izuzetan program:banana:

Jedno pitanje za "alternativce". CDBurnerXP Pro 3.0.116 je imao skoro 11 MB, izašao je CDBurnerXP 4.0.015.277 (nema više "Pro" u imenu) i on ima manje od 2 MB. Gde je razlika?

Jedno pitanje za "alternativce". CDBurnerXP Pro 3.0.116 je imao skoro 11 MB, izašao je CDBurnerXP 4.0.015.277 (nema više "Pro" u imenu) i on ima manje od 2 MB. Gde je razlika?

Mozda u .Net Framework-u? Ne secam se da li je dotnet bio potreban za trojku.

Bas u .net-u.
Verzija 3.0.116(12MB) nije trazila .net, dok je 3.5 alpha(4MB) trazila .net 1.1, a ova trazi .net 2.0
I nema mogucnosti ripovanja pesama kao sto je imala 3.0-jka(ako se dobro secam), ali zato ima cd/dvd copy kao 3.5 alpha.

Poslednja izmena:
@Ronnie Coleman potrazi build uopciju... i destination Device... i voila |>>
jednostavno, a radi ko zmaj... nije mi uopste jasno zasto nisu malo bolje izreklamirali tu opciju, ja sam ga mesecima imao i nisam koristio...

ja se samo nadam da će u ImgBurn ubaciti mogućnost snimanja audio cd-ova (mada, kome to treba?) i neki jednostavan browser ;)

inače, totalno extra program :)

Nazad
Vrh Dno