Šta je novo?

Nero 7 & Pioneer DVR-108 problem

Black RIder

Čuven
Učlanjen(a)
28.06.2002
Poena
619
Nesto neverovatno se desava sa Nero-m 7. Kada pre rezanja proverim koliku brzinu rezanja dozvoljava pise 16x, a kada stavim disk i pogledam, nece da mi dopusti brze od 4x. Diskovi su Verbatim 16x DVD-R, a firmware na Pioneer-u je NIL-ov patchovani 1.14.
Da napomenem da je na Nero-u 6 sve radilo kao sat! Doduse nisam probao nikada 16x DVD-R na nekoj Nero 6-ici, ali sam prilicno siguran da nema nikakve veze sa time.

imam isti rezac i isti softwer i nemam istih problema, neznam koji ti je to NIL-ov patchovani 1.14 firmware, idi na pionirov site i skini oficijelni. Stavi nero 6 pa probaj oce li sa njim, ako ne uzmi neki drugi 16 x disk pa probaj, mozda su false 16x.

Jos je cudnije sto taj Nilov firmware dozvoljava sve brzine za sve vrste diskova...bar ono sto sam ja vudeo...imao sam 16x ponudjeno za Prime diskove koji su sertifikovani 4x, 8x, kao i Verbatim 4x :)

Immortalis je napisao(la):
imam isti rezac i isti softwer i nemam istih problema, neznam koji ti je to NIL-ov patchovani 1.14 firmware, idi na pionirov site i skini oficijelni. Stavi nero 6 pa probaj oce li sa njim, ako ne uzmi neki drugi 16 x disk pa probaj, mozda su false 16x.

Vec sam napisao da sa 6-icom sve radi kako treba. A sto se tice NIL-ovog FW-a to je ubedljivo najpopularniji FW za mog i tvog Pioneer-a.
Postoje dve verzije, jedna koja ima samo rip unlock i druga koja ima rip unlock+mogucnost koju je PJ pomenuo, tj. dozvoljeno rezanje na svim brzinama. Ja imam prvu verziju, posto mi ova druga opcija iskreno nikada nije bila ni potrebna, posto mi je i bez nje radilo sve kako treba.
Da li da stavljam drugu verziju NIL-ovog FW-a ili neko ima neku bolju ideju, a da se ne svodi na to da se vratim na Nero 6. Iskreno, ne verujem da ce druga verzija FW-a nesto promeniti. :wall:

mozesh da dash link odakle si skinuo taj firmware, ocu da procitam u cemu je bolji od pionirovog

@Black RIder
Sto ne stavis Gradiusov "v1.20 (RPC-1 + unlock ripping speed only)"
Nilov firmware je v1.14 dosta star a sta ce ti da rezes na 16X pa da se nadas da ce MOZDA biti citljiv.

Immortalis je napisao(la):
mozesh da dash link odakle si skinuo taj firmware, ocu da procitam u cemu je bolji od pionirovog

Black RIder je vec dao odgovor (a imas i starije teme vezeno za to):
Postoje dve verzije, jedna koja ima samo rip unlock i druga koja ima rip unlock+mogucnost koju je PJ pomenuo, tj. dozvoljeno rezanje na svim brzinama.

Aj mi daj link za taj Gradiusov FW. Nisam cuo za njega. Kakav je?
Inace, nije meni toliko bitno da rezem na 16x, ali mi je prilicno bitno da mogu da rezem na makar 8x-12x.
Takodje, Nero 6 mi je dozvoljavao da rezem Verbatime od 8x na 12x bez ikakvih problema i bez druge verzije NIL-ovog FW-a.

Meni se desilo jednom sa Nero 6(i naravno dvr-108) sledece:ubacio sam Verbatim DVD 16x i Nero mi je prijavio max 4x (posle flesovanja sa zadnjim fw 1.20(sa pioneer-ovog sajta)).Restartovao sam komp i sve je posle bilo ok.
Zakljucak:Mislim da nema veze sa Nerom nego je do menjanja fw-a.Dok sam imao fw 1.18 sve je bilo extra.

Hvala puno florentiu na predlogu da stavim Gradiusov 1.20 firmware. Sada sve radi kako treba!
Sve u svemu NIL 1.14 + Pioneer DVR-108 + Nero 7 nije dobra kombinacija.

Hvala svima i pozdrav!

Evo ti gradiusov sajt:
http://gradius.rpc1.org/
Tu pronadji DVR-A08/108
Gradius kaze da v 1.20 je zadnja jer pioneer nece vise da izbacuje noviji fw za 108.
Ja koristim odavno gradiusov fw jer on nije menjao nista u fw sto se tice snimanja, to znaci da snima pouzdano kao da imas originalni fw, jedino je skinuo limit od 2X kod ripovanja originalnih DVDa i regionski je otkljucan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno